۱۴ نکته مهمی که برای جلوگیری از کپک زدن ترشی باید بدانید

کپک زدن مواد غذایی اتفاق طبیعی است که به دلایلی مختلفی از جمله نگهداری نامناسب اتفاق می افتد.در این مطلب می خواهیم راه جلوگیری از کپک زدن ترشی و نکات لازمی که برای نگهداری آن بدانید را به شما توضیح دهیم.پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. ۱-از سرکه جوشانده شده استفاده کنید […]

کپک زدن مواد غذایی اتفاق طبیعی است که به دلایلی مختلفی از جمله نگهداری نامناسب اتفاق می افتد.در این مطلب می خواهیم راه جلوگیری از کپک زدن ترشی و نکات لازمی که برای نگهداری آن بدانید را به شما توضیح دهیم.پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

جلوگیری از کپک زدن ترشی

۱-از سرکه جوشانده شده استفاده کنید

بسیاری از سرکه‌هایی که در بازار به فروش می‌رسند، با آب ترکیب شده‌اند و وجود آب در ترشی موجب ایجاد کپک می‌شود برای جلوگیری از این مشکل بهتر است سرکه را قبل از مصرف برای چند دقیقه بجوشانید تا آب اضافه آن بخار شود.

۲-از ظرف خشک و تمیز برای تهیه ترشی استفاده کنید

راکار بعدی که باید برای جلوگیری از خراب شدن ترشی انجام دهید، استفاده از ظرف خشک و تمیز است. برای این کار باید یک شیشه تمیز و کاملا خشک را انتخاب کنید و مطمئن باشید که هیچ رطوبت، چربی و آلودگی در ظرف وجود ندارد.

۳- درب ترشی را محکم ببندید

ورود هوا به ظرف ترشی یکی دیگر از دلایل کپک زدن ترشی است. برای جلوگیری از این مشکل باید از یک ظرف شیشه‌ای که درب محکمی دارد استفاده کنید.برای این که مانع ورود هوا به داخل ظرف ترشی شوید، می‌توانید یک لایه پلاستیک روی درب شیشه قرار دهید و بعد آن را محکم کنید.

۴-از گلپر برای ضدعفونی کردن ترشی استفاده کنید

جالب است بدانید که گلپر یک ضدعفونی‌کننده طبیعی است که اضافه کردن آن به ترشی موجب از بین رفتن باکتری‌ها و جلوگیری از کپک می‌شود. به علاوه گلپر عطر فوق‌العاده‌ای به ترشی می‌بخشد و مزه آن را بهتر می‌کند.

۵- از سبزی‌های خشک به جای سبزی‌های تازه در ترشی استفاده کنید

یکی دیگر از ترفندهای کپک نزدن ترشی استفاده از سبزی خشک است. برای این که رطوبت وارد ترشی نشود، می‌توانید به جای سبزیجات تازه از سبزی‌های خشک برای مزه دار کردن ترشی استفاده کنید.

۶-ترشی را در یخچال یا مکانی سرد قرار دهید

قرار گرفتن ترشی در یک محیط گرم موجب کپک زدن ترشی می‌شود و سرعت فساد آن را افزایش می‌دهد. به علاوه اگر برایتان سوال پیش آمده که علت گازدار شدن ترشی چیست یا چرا ترشی کف می‌کند یا کپک می‌زند، باید بگوییم که یکی از اصلی‌ترین دلایل این موارد قرار دادن ترشی در یک محیط گرم است.

علت کف کردن ترشی در فضای گرم، فعال شدن آنزیم‌های عامل کپک در ترشی است. بهترین مکان برای نگهداری ترشی به خصوص در فصول گرم سال، یخچال است. در سایر فصول می‌توانید ظرف ترشی را در مکانی دور از نور خورشید، خنک و تاریک قرار دهید.

جلوگیری از کپک زدن ترشی

۷-با سرکه روی مواد را بپوشانید

راهکار بعدی برای جلوگیری از کپک زدن ترشی خانگی استفاده از سرکه به مقدار مناسب است. به طور کلی مقدار سرکه‌ای که به ترشی اضافه می‌کنید باید به گونه‌ای باشد که روی مواد را بپوشاند.

پس از چند روز تا چند هفته بهتر است درب ترشی را باز کنید و اگر مقدار سرکه آن کم شده، مقداری سرکه به آن اضافه کنید.

۸-از نمک برای افزایش ماندگاری ترشی اضافه کنید

«نمک» یکی دیگر از مهم‌ترین ترکیبات ترشی است که مانع ایجاد کپک در ترشی می‌شود. از زمان‌های قدیم از نمک به منظور افزایش ماندگاری و جلوگیری از فساد مواد غذایی استفاده می‌شد. برای تهیه ترشی باید برای هر لیتر سرکه از یک قاشق نمک غذاخوری استفاده کنید و نمک را خوب در سرکه حل کنید.

۹- از ظروف تیره برای نگهداری ترشی استفاده کنید

استفاده از ظروف تیره برای نگهداری ترشی بسیار مناسب‌تر است. این کار مانع برخورد نور با ترشی می‌شود و ماندگاری آن را افزایش می‌دهد.

۱۰- از قاشق تمیز برای برداشتن ترشی استفاده کنید

به خاطر داشته باشید که برای برداشتن ترشی حتما از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید. ورود آلودگی و رطوبت به ترشی ماندگاری آن را کاهش می‌دهد.

۱۲-از گلپر برای تهیه ترشی استفاده کنید

گلپر یک ضدعفونی‌کننده طبیعی است و اضافه کردن آن به ترشی مانع کپک زدن ترشی می‌شود. از طرف دیگر گلپر طعم فوق‌العاده‌ای به ترشی می‌بخشد و از بهترین ادویه‌ها برای انواع ترشی خانگی است.

۱۳-ترشی آلوده را در شیشه ترشی نریزید

اگر از مقداری ترشی در کنار غذا استفاده می‌کنید، به هیچ عنوان باقی مانده آن را دوباره به شیشه اصلی منتقل نکنید. ورود تکه‌های غذا، چربی و رطوبت به داخل شیشه ترشیُ ماندگاری آن را کاهش می‌دهد و موجب ایجاد کپک در ترشی می‌شود.

۱۴- مقداری روغن زیتون به ترشی اضافه کنید

یکی دیگر از ترفندهای کپک نزدن ترشی اضافه کردن مقداری روغن زیتون به ترشی است. بعد از اینکه ترشی را در ظرف مناسب ریختید، می‌توانید کمی روغن زیتون به آن اضافه کنید. روغن زیتون مانع ورود هوا به ترشی می‌شود و ماندگاری آن را افزایش می‌دهد.

جلوگیری از کپک زدن ترشی

آیا کپک ترشی خطرناک است؟

حقیقت این است که کپک موجب ایجاد سم در مواد غذایی می‌شود و این سم سیستم ایمنی بدن ما را ضعیف می‌کند و زمینه ابتلا به بیماری‌های مختلف مثل سرطان را در بدن ایجاد می‌کند.

زمانی که ترشی کپک می‌زند، باکتری‌های کپک خیلی زود در تمام ظرف پخش می‌شوند و شما تنها می‌توانید بخش قابل رویت کپک را از ترشی جدا کنید.

در پاسخ به این سوال که آیا کپک ترشی با جوشاندن از بین میرود یا خیر نیز باید بدانید که جوشاندن ترشی تنها نوعی از کپک ها را از بین می‌برد و ممکن است برخی از انواع کپک ها نسبت به جوشاندن مقاوم باشند. بنابراین اگر ترشی شما کپک زدهُ بهتر است آن را دور بریزید و دیگر از آن استفاده نکنید.

سوالات متداول

چرا ترشی تلخ می‌شود؟

برای درست کردن انواع ترشی ترفندهای متفاوتی وجود دارد. برخی از ترشی‌هایی که دارای بادمجان، کرفس، گلک و… هستند باید قبل از ترشی انداختن شیرین شوند. مثلا برای بادمجان باید آن را به تکه‌های کوچک خرد کنیم و به آن نمک بزنیم و وقتی آب تلخ آن خارج شد آن را بشوییم و برای ترشی آماده کنیم.

علاوه بر این‌ها استفاده از سرکه نامرغوب، زردچوبه زیاد، سبزی‌های عطراگین زیاد و… باعث تلخ شدن ترشی می‌شوند.

چرا ترشی کف می‌کند؟

وقتی ترشی در گرما باشد و یا اینکه ظرف آن هوا بکشد کف می‌کند. این اتفاق ممکن است برای آب غوره هم بیوفتد.

پر طرفدارترین ترشی‌ها کدامند؟

در میان ما ایرانیان ترشی‌ها بسیار پر طرفدار هستند و پر طرفدارترین ترشی‌های ایرانی شامل ترشی بادمجان، ترشی لیته، سیر ترشی، ترشی کلم قرمز، ترشی بیجار، ترشی فلفل تند، ترشی کلم، ترشی انبه، ترشی بندری، ترشی ونوشک و… هستند.

چه سرکه‌ای در ترشی استفاده کنیم؟

شما می‌توانید از انواع سرکه مثل سرکه سفید، سرکه قرمز، سرکه برنج، سرکه سیب و… در ترشی خود استفاده کنید.

مطالب مرتبط

طرز تهیه فوری لیته لبو و بادمجان ؛ فوت و فن‌های درست کردن این ترشی زمستانی

دستور تهیه ترشی شور گل‌کلم خانگی فوری با طعم بی‌نظیر

طرز تهیه ترشی پیاز خانگی خوشمزه

نظرات