۱۴ طعم دهنده طبیعی برای خوش طعم و عطر کردن چای

چای یکی از محبوب ترین نوشیدنی های گرم میان ما ایرانیان است که به طور روزانه مصرف می شود.

طعم دهنده چای

اگر جزو طرفداران نوشیدن چای هستید، می توانید با اضافه کردن انواع طعم دهنده چون هل، دارچین، زعفران، میوه های خشک و … را طعم چای را لذت بخش ترو خاصیت آن را بیشتر نمایند.در ادامه این مطلب به شما سایر طعم دهنده های طبیعی که می توانید در چای خود بکار ببرید را معرفی می کنیم.

۱-هل

چای هل یکی از رایج ترین نوع چای در کشورهای خاورمیانه به شمار می رود. برای تهیه این چای هل را به مقدار مناسب و دلخواه، داخل قوری چای بریزید تا دم بکشد.

هل دومین ادویه گران جهان به حساب می‌آید و دارای طبع گرم و خشک بوده و تسکین دهنده سندرم روده تحریک پذیر، از بین برنده بوی بد دهان، حفظ وزن متعادل، سلامت قلب و…است و باعث ایجاد شادی و حال خوب می‌شود.

۲-دارچین

دارچین یکی از طعم دهنده هایی است که به خوش طعم نمودن چای کمک می کند. برای تهیه چای دارچین کافیست دارچین را همراه چای خشک به قوری افزوده و بر روی آن آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه چای دارچین دم بکشد.

طبع دارچین گرم و خشک است وبرای کاهش وزن، افراد سرد مزاج، درمان بیماری‌های مختلف مانند سرطان، تب، مالاریا، معده، حالت تهوع و…مفید است.

۳-زعفران

چای زعفران یکی از خوش طعم و پرطرفدارترین چای ها است. برای تهیه چای زعفران مقداری زعفران را با چای معمولی مخلوط و دم کنید. لازم به ذکر است که مقدار زعفران بستگی به ذائقه مصرف کننده متفاوت است.

طبع زعفران گرم و خشک است و به‌سبب این طبع، خواص بسیار زیادی دارد. یکی از مهم‌ترین خواص زعفران، آرام‌بخش و شادی‌بخش بودن‌اش است و می‌تواند روی بهبود خلق‌وخوی اشخاص تأثیر بسیار زیادی داشته باشد.

طعم دهنده چای

۴-گل سرخ

بسیاری از افراد برای طعم دادن به چای سیاه به آن گل محمدی یا گل سرخ می افزایند. برای تهیه چای گل محمدی، مقداری گل محمدی را به چای سیاه افزوده و دم کنید.

طبع گل محمدی و گلاب گرم است و خواص و فواید درمانی فراوانی چون رفع بوی دهان، رفع یبوست، مقابله با عفونت‌ها، لاغری و… دارد.

۵-میوه خشک

برای بدست آوردن طعم میوه ای در چای راه های زیادی وجود داره. یکی از آسان ترین راه ها اضافه کردن میوه خشک دلخواه به این نوشیدنیه. طعم میوه میتونه یک نوشیدنی شادی آور و هیجان انگیز در طول روز رو برای شما به ارمغان بیاره. ترکیب میوه های خشک مخصوصا با چای سرد یا ایس تی بسیار هماهنگه و باعث خوشمزه تر شدن این نوشیدنی میشه.

۶-زنجبیل

اگه با مشکلات معده دست و پنجه نرم میکنید، زنجبیل یکی از بهترین افزودنی ها به نوشیدنی به حساب میاد. این ریشه فواید زیادی برای سلامتی داره؛ ازجمله کاهش درد معده، بهبود گردش خون و کمک به هضم غذا. این ریشه میتونه به کاهش تهوع کمک کنه، همچنین در بهبود علائم سرماخوردگی موثره. زنجبیل عطر زیاد و طعم تندی به نوشیدنی شما اضافه میکنه.

برای این کار یک تکه از این گیاه رو رنده کنید و به نوشیدنی زمانی که در حال دم کشیدنه اضافه کنید. از خشک شده و پودر این گیاه هم میشه استفاده کرد. طعم زنجبیل مکمل بسیار خوشمزه ای برای طعم های لیمو و دارچینه؛ بنابراین بهتره از این ۳ ماده در کنار هم استفاده بشه، تا نوشیدنی مزه بهتری به خودش بگیره.

طعم دهنده چای

۷-مرکبات

یکی از پرطرفدارترین طعم دهنده ها به چای سیاه مرکبات هستند، شما می توانید با افزودن یک برش لیمو ترش، پرتقال و دیگر مرکبات به چای سیاه تلخی چای را ملایم کنید و به همراه عسل میل کنید.

۸-نعناع

نعناع را به چای سیاه افزوده و دم کنید تا هم از طعم آن لذت ببرید و هم از خواص فوق العاده اش بی نصیب نمانید.نعناع گیاهی است که طبع گرم و خشک داشته و دارای خواص فراوان دارویی است و برای رفع بوی نامطبوع دهان و پیشگیری از بروز بیماری لثه‌ای، درمان نفخ، دل‌پیچه، تهوع و اسهال مفید است.

۹-شیر

شیر چای نوعی نوشیدنی است که از ترکیب چای و شیر تهیه می‌شود. شیر چای به صورت سنتی با چای سیاه تهیه میشود، اضافه کردن شیر باعث میشود تلخی چای سیاه گرفته شود. برای تهیه این نوشیدنی از مقدار زیادی شیر استفاده نمی شود و در واقع شیر یک طعم دهنده است.برای تهیه شیر چای می توان به جای استفاده از شیر لبنی از انواع شیر های گیاهی مثل شیر بادام، شیر سویا، شیر نارگیل نیز استفاده نمود.

۱۰-ریحان

اگه دنبال این هستید که به نوشیدنی طعم خاکی اضافه کنید، ریحان بهترین گزینه هست. گفته میشه ریحان دارای خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابیه. با اضافه کردن چند برگ از این گیاه به نوشیدنی، عطر زیاد و مزه خاکی در چای ایجاد میشه.

این گیاه بعد از نعناع بیشترین عطر رو به نوشیدنی شما میده. ترکیب ریحان با چای سبز بهتر از ترکیبش با چای سیاه هست و طعم این گیاه معطر با چای سبز هماهنگی بیشتری داره.

طعم دهنده چای

۱۱-شربت افرا

درخت افرا در طول فصول سرد نشاسته ذخیره می کند و این نشاسته به مرور تبدیل به شیره می شود و در اواخر زمستان یا اوایل بهار به سطح تنه درخت نفوذ می کند. این شیره را می توانبا ایجاد حفره در تنه درخت استخراج کرد.

از جمله مهمترین خواص شیره افرا محافظت از قلب، خواص آنتی اکسیدانی، پیشگیری از سرطان، ضد پیری، بهبود هضم، درمان سرماخوردگی و … است.

۱۲-گل یاس

شما می توانید به چای برای طعم دادن گل یاس بیافزایید. این چای دارای رایحه ای معطر و طعمی شیرین و لطیف است.نوشیدن چای یاس خطر ابتلا به بیماری های قلبی، نارسایی مغزی و برخی از سرطان ها را کاهش داده و به کاهش وزن، بهبود سلامت دهان و دندان و تقویت عملکرد مغز کمک می کند.

۱۳-انواع توت

بسیاری از افراد برای طعم دادن به چای سیاه از انواع توت چون توت فرنگی، تمشک، شاه توت و بلوبری استفاده می کنند. افزودن توت ها به چای سیاه، طعم ترش و شیرینی را به وجود آورده و به چای حس و حال بهاری و تابستانی می دهد.

۱۴-استویا

استویا شیرین کننده طبیعی است که از برگ های درخت استویا گرفته می شود. اگر به خوردن چای سیاه علاقمندید و هر روز چای خود را با قند و شکر می نوشید، استویا بهترین جایگزین برای قند و شکر است. استویا با قند و کالری صفر بهترین انتخاب برای تمامی افراد به ویژه افراد دچار اضافه وزن، بیماری های قندی و قلبی است.

مطالب مرتبط

مصرف چای سفید و تقویت سیستم ایمنی بدن

بیماری های ناشی از عوارض خوردن بیش از حد چای سیاه!

هنگام خرید چای ایرانی به این ۵ نکته باید توجه کنید

نظرات