• 17 دی 1402
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 130952

۱۵ نکته طلایی برای خوشمزه و لذیذتر شدن عدسی

در آشپزی باید و نبایدهایی هست که با رعایت آنها می توانید بهترین غذا را آماده کنید.در تهیه نیز همینطور است نکات بسیاری وجود دارد که با انجام آنها خوشمزه ترین عدسی عمرتان را می پزید.در ین مقاله این نکات را بیان کرده ایم پس تا انتها با ما همراه باشید. نکات پخت عدسی: ۱-در […]

در آشپزی باید و نبایدهایی هست که با رعایت آنها می توانید بهترین غذا را آماده کنید.در تهیه نیز همینطور است نکات بسیاری وجود دارد که با انجام آنها خوشمزه ترین عدسی عمرتان را می پزید.در ین مقاله این نکات را بیان کرده ایم پس تا انتها با ما همراه باشید.

خوشمزه تر شدن عدسی
نکات پخت عدسی:

۱-در صورت ریختن گلپر، از سرکه به‌عنوان چاشنی استفاده کنید و در غیر این صورت، می‌توانید داخل عدسی‌تان کمی آبلیمو بریزید.

۲-پیازچه، ماست، نعناع، سیر و آویشن را به عدس اضافه کنید تا مزه و عطر آن بیشتر شود.

۳-هتر است از عدس های یکدست که چروک و سوراخ ندارند استفاده کنید؛ اگر عدس فله ای می خرید باید مدت زمان بیشتری آن را بپزید زیرا بسیاری از آن ها دیر پز هستند.

۴-با افزودن ادویه‌ها در اوایل پخت، عطر و بوی عدسی از بین می‌رود.

۵-عدس را به مدت چند ساعت قبل از پخت، در آب بخیسانید تا نفاخی آن گرفته شود.

۶-برای اینکه عدس بسیار زودتر پخته شود بعد از اینکه پیازها را سرخ کردید عدس را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید و سپس آب درون قابلمه بریزید.

۷-برای خوشمزه تر شدن طعم عدسی و همچنین جلوگیری از تاخیر در پخت آن، بهتر است ادویه‌ها را در پایان پخت اضافه کنید.

۸-برای خوشمزه تر شدن عدسی به آن سیب زمینی نگینی شده اضافه کنید ولی از گوشت استفاده نکنید، چراکه عدسی، غذایی است که نیاز به گوشت ندارد ولی استفاده از عصاره گوشت مانعی ندارد.

۹-برای رفع شوری عدسی، می توانید به آن سیب زمینی اضافه کنید.

۱۰-حجم آب به مقدار عدس استفاده شده بستگی دارد و تقریبا ۲ برابر مقدار عدس است. برای مثال اگر عدس ۲/۵ پیمانه است به حدود ۶ لیوان آب نیاز دارید.

۱۱-برخی از خانم ها به عدسی، آرد هم اضافه می کنند، شما هم برای غلیظ شدن عدسی می توانید این روش را امتحان کنید.

۱۲-ریختن فلفل سیاه زیاد در این غذا برای سرما خوردگی و بیماری بسیار مفید است.

۱۳-سعی کنید پیاز های عدسی را درشت خرد نکنید.

۱۴-تفت‌دادن رب علاوه بر گرفتن طعم و بوی خامی رب، باعث خوش‌رنگ‌تر شدن عدسی می‌شود.

۱۵-اگر حین طبخ عدسی آب آن کم شد حتما به آن آب جوش اضافه شود و از آب سرد برای این کار استفاده نکنید. به این نکته هم توجه کنید که عدسی نباید بسیار غلیظ یا بسیار شل و آبکی باشد.

عدسی

فواید تغذیه‌ای عدس:
طرز تهیه عدسی را یاد بگیرید! چون عدس یکی از غذاهای پرفایده و مغذی است که دارای مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی، فیبر و پروتئین است. برخی دیگر از فواید تغذیه‌ای عدس عبارت‌اند از:

کاهش خطر بیماری‌های قلبی
یکی دیگر از فواید تغذیه‌ای عدس، کاهش خطر بیماری‌های قلبی است. این محصول کم‌کالری باعث کاهش سطح کلسترول بد در بدن می‌شود. همچنین حاوی مواد غذایی مفیدی است که برای سلامتی قلبی به آن نیاز دارید. فیبر موجود در عدس می‌تواند کلسترول خون را کاهش دهد و به پایین آوردن فشارخون کمک کند.

منبع غنی پروتئین و کمک به سلامت پوست
عدس، یک منبع عالی پروتئین گیاهی است که حاوی اسیدهای آمینه ضروری برای ساخت بافت‌های بدنی مانند عضلات، پوست و مو است. مصرف روزانه عدس می‌تواند به رشد و تعمیر بافت‌های بدن کمک کرده و از کاهش عضلات جلوگیری کند.

کاهش خطر سرطان
مصرف روزانه عدس می‌تواند خطر ابتلا به برخی از نوع‌های سرطان را کاهش دهد. مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در عدس می‌توانند به پایین آوردن ریسک بروز بیماری‌های سرطانی کمک کنند.

کاهش خطر بیماری‌های مربوط به قند خون
مصرف عدس می‌تواند به کاهش خطر بیماری‌های مربوط به قند خون کمک کند. عدس یکی از محبوب‌ترین منابع پروتئین برای افرادی است که مبتلا به دیابت هستند. این مواد غذایی غنی از فیبر و پروتئین و فقیر از چربی است. همچنین دارای شکرهای پایینی است که باعث کنترل سطح قند خون در بدن می‌شود. فیبر موجود در عدس می‌تواند به کنترل قند خون کمک کرده و باعث کاهش شدید قند خون در بدن می‌شود.

سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی
عدس دارای ویتامین‌های B، آهن، فسفر و پتاسیم است که به بهبود سلامتی عمومی بدن کمک می‌کند.

افزایش قدرت ایمنی بدن
مصرف عدس به‌عنوان یک منبع غنی ویتامین C می‌تواند به افزایش قدرت ایمنی بدن کمک کند و در مقابل بیماری‌های عفونی مقاومت بخشد.

کمک به سلامت استخوان‌ها
عدس به دلیل حاوی مواد غذایی مفیدی مانند فسفر، مس، آهن و کلسیم، به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند. مصرف عدس می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌هایی مانند آرتروز، سوء جذام و آسیب‌های دیگر در استخوان‌ها کمک کند.

حفاظت از سلامت مغز
عدس حاوی ویتامین‌های مختلفی است که برای سلامت مغز و عملکرد بهتر آن مفید است. به طور خاص، این محصول دارای فولات، مس، آهن و پتاسیم است که هر کدام از این مواد مغذی نقش خاصی در حفظ سلامت مغز دارند.

کمک به هضم غذا
عدس دارای فیبر غذایی بالایی است که باعث بهبود هضم غذا و کاهش مشکلات دستگاه گوارشی مانند یبوست می‌شود. همچنین بهبود حرکت روده‌ای و کاهش عفونت‌های دستگاه گوارشی نیز از دیگر فواید عدس است.

مطالب مرتبط

نظرات