«سعدی جاویدان» در شیراز؛ پژوهشگران بر ایرانیگرایی و جسارت شیخ اجل تاکید کردند
به گزارش اول فارس ، نشست ادبی «سعدی جاویدان» با حضور جمعی از فعالان فرهنگی و ادبی در موسسه فرهنگی ادبی نگاردستان شیراز برگزار شد و پژوهشگران به بررسی ابعاد مختلف شخصیت و آثار سعدی پرداختند.
استاد علیعسکر فرهادپور، نویسنده و پیشکسوت فرهنگی، سعدی را معلم زندگی خواند و با اشاره به نظم و نثر فاخر و نیز تجربه سفرهای طولانی و آشنایی با فرهنگهای گوناگون، او را ممتاز دانست.
وی تاکید کرد که سعدی به تمامی مسائل جامعه زمان خود پرداخته و هنر او در بیان مبسوطترین مسائل در موجزترین عبارات و کسب لقب شیخ اجل و استاد سخن نمایان است.
سعدی در برخورد باپادشاهان بیپروا و جسور عمل می کند
دکتر زهرا السادات قریشی نویسنده و استاد دانشگاه از دیگر سخنرانان علمی این نشست بود و در این برنامه بیان داشت:ما بیشترین نمودهای ایرانی گرایی را در بیان سعدی میبینیم و در ایران باستان هم آنچه برجستگی بیشتری دارد، شکوه شاهان است؛ شاهانی که فر و فروغ ایزدی دارند و معمولاً نیک سرشت و جاودانه هستند.
وی اظهار داشت:سعدی در بسیاری از ابیات خود فردوسی گراست و از فردوسی ستایش و از او با عنوان استاد یاد میکند و به نوعی، اندیشه های شاهنامه را می پذیرد.
قریشی تصریح کرد: برخلاف علاقه سعدی به پادشاهان نیکِ کهن، نگاهی که وی به پادشاهان زمان خود دارد،در برخورد با آن ها بسیار بی گذشت و بیپروا و جسور عمل می کند؛ چنان که استاد منصور رستگار فسایی در کتاب «خاک پارس» میگوید که سعدی در برخورد با پادشاهان زمان خود، توقعات خود را از آن ها با ارزش های اساطیری می سنجد.
حسن دهقان، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، در این مراسم به برنامههای بزرگداشت سعدی در داخل و خارج از کشور اشاره و گزارشی از نشستهای مربوطه ارائه داد. عباس ایزدی، مدیر عامل موسسه فرهنگی، هنری «نگاردستان شیراز»، ضمن معرفی موسسه، از علاقهمندان و فعالان فرهنگی و هنری برای مشارکت در برنامههای آتی دعوت کرد.
این نشست با هنرنمایی گروه موسیقی شامل تارنوازی حسین الطاف، کمانچهنوازی ابوالفضل فردین و آوازخوانی استاد احمد عزیزی همراه بود و با استقبال حاضران روبرو شد.
اجرای برنامه را غلامعلی صابری بر عهده داشت و حکایتخوانی سلینا قهرمانی و غزلخوانی مرسانا فراحی، ادبآموزان موسسه نگاردستان، به سرپرستی فاطمه رنجبر نیز از دیگر بخشهای این برنامه بود.