۲ شیوه درست کردن خیار شور خانگی همراه با نکاتی مهم در روند تهیه آن

خیارشور یکی از خوشمزه ترین مزه هاست که در کنار بسیاری از غذاها استفاده می شود.بسیاری علاقه به درست کردن آن در خانه دارند که بسیار انتخاب عالی است زیرا که از مواد اولیه آن مطمئن هستند.در ادامه این مطلب دو روش درست کردن خیارشور خانگی به همراه نکاتی در روند تهیه آن به شما […]

خیارشور یکی از خوشمزه ترین مزه هاست که در کنار بسیاری از غذاها استفاده می شود.بسیاری علاقه به درست کردن آن در خانه دارند که بسیار انتخاب عالی است زیرا که از مواد اولیه آن مطمئن هستند.در ادامه این مطلب دو روش درست کردن خیارشور خانگی به همراه نکاتی در روند تهیه آن به شما آموزس می دهیم پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

نکات درست کردن خیارشور خانگی

مراحل درست کردن خیارشور خانگی

برای درست کردن خیارشور سرکه‌ای خانگی، انواع و اقسام رسپی‌ها موجود است که به دلیل شخصی‌سازی کردن اهل فن، این مورد رخ داده است؛ اما به طور معمول شما برای درست کردن دو شیشه خیارشور خوشمزه‌ی خانگی به مواد اولیه‌ی زیر نیاز خواهید داشت. اگر می‌خواستید مقدار بیشتری درست کنید، می‌توانید مقدار مواد اولیه را نیز به طبع کم و زیاد کنید.

  • خیار قلمی (دو کیلوگرم)
  • نمک (دو سوم پیمانه)
  • شوید (دویست گرم)
  • ترخون (سیصد گرم)
  • فلفل سبز تند (چهار عدد)
  • سیر (یک بوته)
  • تخم گشنیز (یک قاشق چایخوری)
  • آب (ده پیمانه)
  • سرکه‌ی انگور (یک پیمانه)

قدم اول

خیارها و سبزی‌هایتان را با آب سرد به خوبی بشویید و خشک کنید. با این کار از کپک زدن آن‌ها جلوگیری می‌کنید. سر و ته خیارها را بزنید و آماده‌ی مرحله‌ی بعد شوید.

قدم دوم

مخلوط آب و نمک را به جوش بیاورید و از روی شعله بردارید تا خنک شود. زمانی که هنوز محلول آب و نمک شما کمی گرم بود، سرکه را به آن بیفزایید.

قدم سوم

درون شیشه‌ای تمیز مخلوطی از شوید، ترخون، فلفل سبز، سیر، تخم و گشنیز به همراه خیارها بریزید. می‌توانید در بین خیارها، از مواد خود استفاده کنید تا طعم سبزی‌ها و سیر به خوبی به خورد خیارها برود. حالا محلول آب، نمک و سرکه را روی خیارها بریزید تا جایی که سر خیارها را بپوشاند؛ سپس به خوبی در شیشه را سفت کنید (بهتر است در اینجا از یک پلاستیک استفاده کنید تا از نفوذ هوا به داخل آن به خوبی جلوگیری کنید). به مدت یک هفته اجازه دهید در محیط اتاق برسد، پس از رسیدن خیارشورها می‌توانید آن‌ها را در یخچال نگهداری کنید.

نکات درست کردن خیارشور خانگی

چگونه خیارشور خانگی بدون سرکه درست کنیم

نوع دیگری از خیارشور که احتمالا با آن آشنایی دارید، خیارشور بدون سرکه است. در ادامه مواد لازم برای درست کردن این نوع از خیارشور را برایتان آماده کرده‌ایم.

  • خیار ریز قلمی (دو کیلوگرم)
  • ترخون خشک (دو قاشق غذاخوری)
  • مرزه‌ی خشک (صد گرم)
  • نمک (پنجاه گرم)
  • سیر خرد شده (چهار تا شش قاشق)
  • فلفل سبز تند (یک دسته)
  • زاج سفید (چهار عدد)
  • سبزی خشک (یک تکه)

قدم اول

خیارها را مانند خیارشور سرکه‌ای بشویید و خشک کنید. حتما به خوبی آن‌ها را خشک کنید تا در زمان رسیدن آن، کپک نزنند.

قدم دوم

مقداری از این خیارها را در یک کاسه یا کوزه‌ی تمیز بریزید. حتما از تمیز و خشک بودن ظرف نیز مطمئن شوید. آب باقی‌مانده در ظرف می‌تواند باعث کپک شود.

قدم سوم

ترخون و مرزه‌ی خشک را با خیارها به خوبی مخلوط کنید. این سبزی‌های باعث می‌شوند تا خیارشور شما طعم بی‌نظیری داشته باشد.

قدم چهارم

نمک را به ترکیب خیار، مرزه و ترخون خشک اضافه کنید و دوباره به مخلوط کردن آن‌ها ادامه دهید. سعی کنید زیاد به آن نمک نزنید تا خیلی شور نشود.

قدم پنجم

سیر خرد شده، زاج سفید و فلفل سبز تند را به ترکیبات بیفزایید و به مخلوط کردن آن‌ها ادامه دهید. زاج به ترد شدن آن کمک می‌کند.

قدم ششم

در انتها، سبزی که انتخاب کردید (بندریان یا کاکوتی) را به این ترکیبات بیفزایید. حالا خیارشور نمکی شما آماده‌ی مصرف است که می‌توانید از آن به عنوان طعم‌دهنده‌ی غذاهای گوشتی، ماهی، چلوکباب و حتی سالادهای خودتان استفاده کنید.

نکات درست کردن خیارشور خانگی

نکاتی که در روند درست کردن این خیارشور باید به آن‌ها دقت کنید

این نکات را همیشه مد نظر داشته باشید تا خیارشوری عالی درست کنید:

  • دمای آب و نمک و سرکه را چک کنید. بهتر است زمانی که دست خود را درون آن می‌برید، کمی گرما احساس کنید.
  • اگر می‌خواهید رنگ خیارشور روشن نشود، آن را در سایه نگهداری کنید و به عکس اگر می‌خواهید تیرگی خیارشور را بگیرید، آن‌ها را در کنار پنجره قرار دهید تا نور آفتاب کار خودش را بکند.
  • اگر به جای نمک از سنگ نمک استفاده کنید، طعم بهتری خواهید گرفت.
  • مقدار نمک، سلیقه‌ای است اما مقدار استاندارد آن به اندازه‌ی یک لیوان برای هر پانزده لیوان آب یا دو قاشق غذاخوری به ازای هر لیتر است.
  • در برخی رسپی‌ها از نخود یا زاج سفید استفاده می‌کنند، که در ترد شدن خیارشور‌ها تاثیر به سزایی دارد.
  • در صورت تمایل می‌توانید از کرفس هم استفاده کنید و حالت ترشی به خیارشور خود دهید.
  • می‌توانید به جای شیشه، از بطری استفاده کنید. البته این نکته که حتما از ظرفی تمیز استفاده کنید، به قوت خود باقی‌ است. نکته‌ی دیگر در استفاده از بطری پلاستیکی دقت در بدون سوراخ بودن ظرف است، که حتما باید به آن توجه شود.
  • اگر می‌خواهید از پوک شدن خیارشور جلوگیری کنید، با یک میله‌ی نازک خیار را سوراخ کنید.
  • برای طعم بهتر می‌توانید یک برش لیمو را روی ظرف قرار دهید و بعد درب را ببندید.
  • در برخی رسپی‌ها، از سرکه استفاده نمی‌کنند و اصطلاحا خیارشور نمکی درست می‌کنند که از طعم ملایم‌تری برخوردار است.

اضافه کردن یک عدد لیمو ترش برش زده داخل شیشه های خیارشور باعث میشود خیارشور شما دیگر کپک نزند.

نکات خوشمزه و ترد تر شدن خیار شور:

  • زمانی که میخواهید آب و نمک را داخل شیشه های خیارشور بریزید باید آن را با انگشت تست کنید و اگر احساس گرما کردید آن را استفاده کنید.
  • در تهیه خیارشور از سنگ نمک به‌جای نمک معمولی در آب جوشیده استفاده کنید.
  • میزان استفاده از نمک بستگی به ذائقه خودتان دارد ولی مناسب ترین میزان استفاده از نمک برای هر ۱۵ لیوان آب ۱ لیوان نمک است و یا در مقدار کمتر باید به ازای هر لیتر آب جوشیده دو قاشق نمک اضافه کرد.
  • اگر میزان نمک داخل خیارشور کم باشد سبب نرمی و لیز شدن خیار شور میشود.
  • روی خیار ها را حتما با آب نمک کاملا بپوشانید تا مانع کپک زدگی خیارشور شود.
  • در شیشه های خیارشور، از یک تکه کوچک زاج سفید استفاده کنید تا خیارشور ترد تر شود
  • استفاده از سرکه داخل خیارشور، باعث کپک زدن آن می شود ، به همین دلیل توصیه میشود از سرکه داخل خیار شور استفاده نکنید.
  • خیارهای ضد عفونی شده و تمیز خیارشور را با یک میله نازک و یا خلال دندان سوراخ کنید تا با این کار مانع از پوک شدن خیارها شوید.
  • برای جلوگیری از نفوذ میکروب و هوا ،به اندازه دهانه ظرف خیارشور تان یک تکه نان بگذارید و بعد در ظرف را محکم ببندید.
  • برای اینکه مانع نفوذ هوا به داخل ظرف خیارشور شوید دور ظرف را با گچ بگیرید.
  • یکی از راههایی که میتوانید خیار شور را به مدت طولانی تری نگه دارید و مانع کپک زدن خیار شور شوید ، استفاده از شیشه های نوشابه ی خانواده است که در آن محکم بسته می شود و تقریبا به مدت دو سال قابل نگهداری است.فقط باید از خیارهای ریز برای خیارشور استفاده کنید تا به راحتی داخل شیشه قرار بگیرند و در آوردن آنها آسان باشد.
  • سبزی مناسب برای درست کردن خیارشور ،ترخون- مرزه- نعنا و شوید است که بعد از ریختن خیارها باید سبزی ها را داخل ظرف خیار شور بریزید.
  • انتخاب خیار های ریزتر باعث خوشمزگی و تردی بیشتر خیارشور شما میشود.
  • برای ترد شدن خیارشور ، خیار ها را از قبل به مدت ۳ الی ۴ ساعت داخل آب سرد قرار دهید و در یخچال بگذارید تا خیارها خیس بخورند. بعد آنها را خشک و استفاده کنید.
  • سیر و بقیه مواد لازم برای خیارشور را خوب چک کنید که پوسیدگی و خرابی نداشته باشند.

 

مطالب مرتبط

چگونه شوری خیارشور خانگی را کاهش دهیم؟

نظرات