۲۳ مواد غذایی که هرگز نباید در دوران سرماخوردگی مصرف کرد

نقش مواد غذایی در سلامت و سرماخوردگی بسیار مهم است و نباید آن را ناچیز دید.بسیاری از مواد غذایی با اینکه در حالت عادی بسیار مقوی هستند اما در دوران سرماخوردگی و بیماری می توانند خطرناک و درواقع تشدید کننده بیماری باشند.در ادامه این مقاله مواد غذایی مضر در دوران سرماخوردگی را معرفی می کنیم […]

نقش مواد غذایی در سلامت و سرماخوردگی بسیار مهم است و نباید آن را ناچیز دید.بسیاری از مواد غذایی با اینکه در حالت عادی بسیار مقوی هستند اما در دوران سرماخوردگی و بیماری می توانند خطرناک و درواقع تشدید کننده بیماری باشند.در ادامه این مقاله مواد غذایی مضر در دوران سرماخوردگی را معرفی می کنیم پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

مواد غذایی که در دوران سرما خوردگی نباید خورد

۱-آبنبات و شیرینی جات
آبنبات سرشار از قند است و در نتیجه باید برای سلامت بیشتر از بدن در دوران سرماخوردگی از آن دوری کنید زیرا عاملی برای التهابات و کاهش سیستم ایمنی بدن می باشد و گلبول های سفید را ضعیف می کند.

۲-شیر
شیر یکی از غذاهایی است که هنگام سرماخوردگی و یا عفونت های این چنینی باید از آن دوری کنید. محصولات لبنی به طور موقت مخاط را ضخیم می کند که برای آلرژن های موجود در بدن مضر هستند.

۳- توت‌فرنگی
توت‌فرنگی باعث آزاد شدن هیستامین در بدن می‌شود، که این موضوع می‌تواند باعث احتقان شود.
در مقاله‌های مختلف اشاره کرده‌ایم که توت‌فرنگی سرشار از ویتامین C است‌. شاید فکر کنید که توت‌فرنگی یک سوپرفود است و برای مواقعی که مریض هستید، گزینه‌ی خوبی است. توت‌فرنگی باعث آزاد شدن هیستامین در بدن می‌شود، که این موضوع می‌تواند باعث احتقان شود. این مسأله، گرفتگی بینی و سینوس‌ها را به دنبال دارد. بنابراین هنگام سرماخوردگی، به دنبال خوردن سایر میوه‌ها باشید.

۴-پنیر
معمولا ما ایرانی‌ها از پنیر در وعده‌ی صبحانه استفاده می‌کنیم. اما خوردن محصولات لبنی پرچرب هنگام مریضی برای سیستم ایمنی‌ا‌تان خوب نیست. از خوردن مواد غذایی التهاب‌زا خودداری کنید، چون می‌توانند واکنش سیستم ایمنی بدن به بیماری را کاهش دهند. محصولات لبنی پرچرب مثل بعضی از انواع پنیرها و ماست‌ها باعث می‌شوند دچار التهاب شوید.

۵-قهوه
ممکن است در این دوران قهوه احساس آرامش به شما بدهد اما این لذت کاملاً زودگذر است زیرا قهوه بدن را خشک می کند و در نتیجه درد عضلانی را در دوران سرماخوردگی بیشتر می کند ، سیستم ایمنی هم برای کارکرد بهتر باید رطوبت خود را حفظ کند.

۶-بستنی
خوردن بستنی باعث می‌شود دوره‌ی مریضی‌اتان طولانی‌تر شود. بیشتر بستنی‌ها از محصولات لبنی پرچرب تهیه شده‌اند؛ این یعنی مقدار زیادی چربی اشباع شده دارند که محرک التهاب محسوب می‌شوند. علاوه بر این، خوراکی‌های شیرین حاوی مقدار زیادی قند هستند که التهاب را افزایش می‌دهند. برای اینکه سیستم ایمنی‌ بدنتان به درستی کار کند، هنگام ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی از خوردن این ماده‌ی غذایی پرهیز کنید.

مواد غذایی که در دوران سرما خوردگی نباید خورد

۷-نان
اگر به مصرف گلوتن آلرژی خفیفی هم دارید، حتما باید از مصرف نان هنگام سرماخوردگی خودداری کنید. در چنین شرایطی مصرف گندم باعث ایجاد التهاب در دوران سرماخوردگی می شود و مخاط را افزایش خواهد داد.

۸-موز
حتما به گوش شما هم زیاد خورده که موز میوه‌ای بسیار سالم است و خواص متعددی برای سلامتی دارد. اما بهتر است موز را زمانی که حالتان خوب نیست، نخورید. این میوه‌ می‌تواند آزاد شدن هیستامین را تحریک کند، که این موضوع هنگام مریضی خوب نیست.

علاوه بر این، موز حاوی مقدار زیادی قند است که می‌تواند باعث التهاب شود و توانایی  سیستم ایمنی بدن برای واکنش به بیماری را کاهش دهد. زمانی که مریضی‌اتان بهبود پیدا کرد، می‌توانید دوباره موز بخورید.

۹-فلفل قرمز
غذاهای تند حاوی فلفل قرمز در دوران سرماخوردگی هستند و باید به طور کامل از آن ها دوری شود. این مواد غذایی آبریزش بینی را نیز افزایش می دهند. اگر خاطرتان باشد در مطالب قبلی بخش بهداشت و سلامت نمناک توصیه شد در مواقع سرماخوردگی از فلفل سیاه استفاده شود.

۱۰- گوشت قرمز

زمانی که مریض هستید و علائمی مثل حالت تهوع و گرفتگی بینی را دارید، مواد غذایی پرچرب مثل گوشت قرمز را نخورید. گوشت قرمز در مقایسه با سایر مواد غذایی حاوی پروتئین، چربی بیشتری دارد. بنابراین باید از خوردن این ماده‌ی غذایی هنگام ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی پرهیز کنید.

۱۱-انواع شکلات
شکلات قند بسیار بالایی دارد که تولید مخمر را در بدن افزایش می دهد و باعث رشد بیش از حد باکتری می شود و همچنین سطح چربی اشباع در آن بالاست که عاملی برای افزایش التهاب و تشدید علائم آنفولانزا است.

۱۲-تن ماهی
حتماً از مصرف تن ماهی در دوران سرماخوردگی خودداری کنید زیرا انواع تن های ماهی حاوی هیستامین هستند که التهابات را افزایش می دهند و ممکن است گرفتگی بینی شما را سریع تر کنند و در نتیجه تنفس سخت تر خواهد شد.

مواد غذایی که در دوران سرما خوردگی نباید خورد

۱۳-هات داگ
دلایل زیادی وجود دارد که باید از مصرف این غذا هنگام بیماری و سرماخوردگی خودداری کنید. غذاهای نمکی از جمله هات داگ عاملی برای تشدید علایم سرماخوردگی هستند و همچنین سردرد را نیز افزایش می دهند.

۱۴-میگو
باید با انواع غذاهای دریایی در دوران سرماخوردگی ازجمله میگو خداحافظی کنید زیرا میگو سینوس شما را تحریک می کند و همچنین هیستامین آزاد خواهد کرد.

۱۵-ماهی
همان طور که گفتیم بهتر است از مصرف انواع ماهی ها در دوران سرماخوردگی خودداری کنید که شاه ماهی هم شامل همین ماهی هاست. معمولاً این ماهی را به صورت دودی مصرف می کنند و در نتیجه سدیم بالای آن اثرات منفی مثل کم آبی را در بدن به جای می گذارد.

۱۶-سوسیس
به‌تازگی زیاد می‌شنویم که سوسیس مضرات زیادی برای سلامتی بدن دارد‌. متخصصان توصیه می‌کنند که تا جایی که می‌توانیم، مصرف سوسیس را به حداقل برسانیم. اهمیت این موضوع زمانی که دچار بیماری هستید، بیشتر هم می‌شود.

ترکیب سدیم و چربی اشباع شده در سوسیس باعث می‌شود دچار التهاب شوید. علاوه بر این، سوسیس هم مانند هات‌داگ حاوی نیترات است، که باعث سردرد می‌شود. تجربه‌ی سردرد، زمانی که مریض هستید، اتفاق خیلی بدی است.

۱۷- نوشیدنی‌های‌ انرژی‌زا
زمانی که دچار سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شوید، باید استراحت کنید؛ نه اینکه نوشیدنی‌های انرژی‌زا بخورید. این نوشیدنی‌ها کافئین دارند. همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، کافئین باعث کم‌آب شدن بدن می‌شود.

این در حالی است که هنگام سرماخوردگی باید مایعات زیادی مصرف کنید. مصرف مایعات باعث آبرسانی به بدن و بهبود سیستم ایمنی می‌شود. بسیاری از نوشیدنی‌های انرژ‌ی‌زا مقدار زیادی قند دارند، که این مسأله برای سیستم ایمنی اصلا خوب نیستند.

۱۸-سیب زمینی سرخ کرده
سیب زمینی سرخ کرده در دوران سرماخوردگی یک غذای ممنوعه است و عاملی برای افزایش حجم التهاب، دل درد است و گوارش را به دلیل روغن بالا بدتر می کند و همچنین ممکن است عاملی برای استفراغ و حساسیت هایی مثل رفلاکس اسید معده شود.

مواد غذایی که در دوران سرما خوردگی نباید خورد

۱۹-گردو
گردو باید بطور طبیعی در رژیم غذایی افراد وجود داشته باشد اما چربی موجود در گردو و میزان هیستامین بالا ممکن است سرماخوردگی را برای شما سخت تر کند.

۲۰-بادمجان
بادمجان یک نوع از سبزیجات حساسیت زا محسوب می شود که هیستامین بالایی دارد و جویدن آن می تواند باعث گرفتگی بینی و ورم در این دوران باشد.

۲۱-اسفناج
اسفناج یک غذای کامل و سرشار از آهن ، ویتامین c و ویتامین k است اما متاسفانه به دلیل وجود هیستامین در دوران سرماخوردگی نباید از آن استفاده کنید.

۲۲-نوشابه
نوشابه قطعاً در دوران سرماخوردگی وضعیت گوارش را به هم می ریزد و سیستم ایمنی را نیز به شدت ضعیف می کند و قند بالای آن نیز سلول های ایمنی را دچار مشکل می کند.

۲۳-آناناس 
آناناس هم باید در این دوران کنار گذاشته شود زیرا علائم سرماخوردگی را بدتر می کند و همچنین حاوی آسکوربیک اسید است که سوزش گلو و بینی را افزایش می دهد.

مطالب مرتبط

راهکارهای یک متخصص ایمونولوژی برای افزایش ایمنی بدن در برابر آنفلوآنزا و سرماخوردگی

چطور بفهمیم سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا کرونا گرفته ایم ؟

تاثیر مصرف زینک بر درمان و کوتاه شدن دوره سرماخوردگی

نظرات