ماه رمضان غذا چی درست کنیم که خوردن آن در افطاری راحت باشد؟ بهترین غذاهای پیشنهادی ماه رمضان چیست؟در این بخش به شما بهترین غذاها را برای خوردن در ماه مبارک رمضان معرفی می کنیم پس تا انتها همراه ما باشید.
۱-آلبالو پلو
«آلبالو پلو» از خوشمزهترین غذاهای پیشنهادی ماه رمضان و از پلوهای ایرانی مجلسی است که هواداران فراوانی دارد. جالب است بدانید یکی از راهکارهای قدیمیها برای پیشگیری از گرمازدگی خوردن آلبالو پلو در روزهای گرم تابستان بود.
درست کردن این غذا در هر فصلی امکان پذیر است. تنها لازم است از قبل کمی آلبالوی یخ زده در فریزر داشته باشید، آن وقت میتوانید این غذای خوشمزه را برای افطار آماده کنید.
۲-خورش بامیه
«خورش بامیه» یکی از خوشمزهترین غذاهای مناسب سحری است که هم با گوشت و هم با مرغ تهیه میشود. طبع بامیه سرد و تر است. به همین دلیل یک غذای ایرانی مناسب در فصل تابستان برای پیشگیری از گرمازدگی است. در ماه رمضان هم جلوی عطش و تشنگی را میگیرد.
۳-خورش پیچاق قیمه
«خورش پیچاق قیمه» از جمله خورشهای مشهور استان اردبیل و البته مشهورترین غذای نذری اردبیلیها در ایام محرم و ماه رمضان است. این غذای ایرانی خوشمزه که به «خورش بادام آذری» هم مشهور است با برنج سرو میشود و به جز غذای نذری، برای طبخ در تمام ایام سال گزینه مناسبی برای ناهار و شام است.
۴-قورمه سبزی
«خورش قورمه سبزی» مجلسی جا افتاده و به روغن افتاده از انواع خورش مجلسی و از غذاهای مناسب سحری است که کمتر کسی دست رد به سینه آن میزند. قورمه سبزی جزو محبوبترین غذاهای نذری ماه محرم و رمضان محسوب میشود. مهمترین نکته برای درست کردن قورمه سبزی مجلسی خوشمزه، جا افتادن این خورش و به روغن افتادن آن است که آن هم فوت و فنهایی دارد.
۵-هویج پلو
«هویج پلو» هم مثل آلبالو پلو یکی از غذاهای پیشنهادی ماه رمضان است که آنطور که آشپزهای حرفهای میگویند یک غذای اصالتاً شیرازی است. برخی به خاطر طعم کمی شیرین این پلوی مخلوط خوشمزه آن را نمیپسندند، اما با حذف شکر از مواد اصلی آن میتوانید طعم شیرین این پلوی لذیذ را کمتر کنید.هویج پلو را با گوشت قلقلی، مرغ یا حتی بدون این مواد و ساده و گیاهی درست میکنند.
۶-کرفس پلو
«کرفس پلو» یکی از مفیدترین انواع غذا برای سحری است که خواص بینظیری برای سلامت و افزایش سوخت و ساز بدن دارد. کرفس کالری پایینی دارد و از طرف برای درست کردن کرفس پلو شما میتوانید این غذا را با گوشت تکهای، مرغ و حتی بدون گوشت و حتی کرفس پلو گیاهی نیز درست کنید.کرفس پلو برای پیشگیری از تشنگی در ماه رمضان گزینه مناسبی است.
۷-کشمش پلو مازندرانی
اگر از خودتان میپرسید که برای سحری در ماه رمضان غذا چی درست کنیم که هم خوشمزه و هم مقوی و سیر کننده باشد، میتوانید «کشمش پلو» را امتحان کنید. کشمش پلو یکی از غذاهای محبوب و مجلسی ایرانی و از جمله مشهورترین نذریهای محرم و رمضان در مازندران است که همراه با گوشت تکهای، مرغ، گوشت چرخ کرده یا کوفته قلقلی به صورت مخلوط یا جدا تهیه میشود.
این غذا در شهرهای مختلف به شیوههای مشابه و اندکی تفاوت در جزییات، طبخ و سرو میشود. در کنار طعم دلچسب و لذیذ، این غذا به خاطر استفاده از کشمش، خواص و فواید زیادی برای سلامت قلب، کاهش فشار خون و … دارد.
تقریباً تمام خانمهای ایرانی طرز پخت قیمه را بلد هستند؛ اما دانستن نکات طلایی و نیز بلد بودن ترکیب ادویههای مخصوص و مناسب، این خورش ایرانی را لذیذتر و خوشمزهتر میکنند.
۸-خورش لوبیا چیتی
یکی از خوشمزهترین خورشتهایی که شاید خیلی از افراد طعم آن را نچشیده باشند، «خورشت لوبیا چیتی» است. این غذا برای سحری طعم بسیار لذیذ و متفاوتی دارد و درست کردن آن بسیار ساده است. به همین دلیل بهتر است برای یک بار هم شده این غذای خوشمزه را درست کنید و از مزه لذیذ آن در کنار خانواده لذت ببرید.
۹-خورشت کنگر
یکی از پرخاصیتترین غذاهای ایرانی و از غذاهای مناسب سحری و افطار است که بیشتر در کرمانشاه و ارومیه طبخ میشود. این غذا با استفاده از سبزیهای معطر، گوشت و کنگر آماده میشود و در کنار طعم فوقالعاده خوشمزهای که دارد، بسیار سالم و مقوی است.
معمولاً خورشت کنگر با گوشت تهیه میشود، اما برای درست کردن خورشت کنگر از گوشت مرغ هم میتوانید استفاده کنید، اضافه کردن چند عدد آلو به خورشت کنگر با مرغ موجب خوش طعم شدن غذای شما میشود.
۱۰-خورش قیمه
«خورش قیمه» از جمله خورشهای ایرانی است که در منو غذایی ماه رمضان جایگاه ویژهای دارد. این غذا از قدیمالایام در مراسم مهم مذهبی به خصوص در ماه رمضان و محرم و مهمانیها از جمله غذاهای ثابت سفرههای ایرانی بوده است.
۱۱-عدس پلو
«عدس پلو» از خوشمزهترین غذاهای پیشنهادی ماه رمضان برای سحری است که معمولاً همراه با ماست، دوغ و سالاد شیرازی سرو میشود. اگر قصد دارید عدس پلو را به عنوان یک غذای مجلسی یا نذری درست کنید طرز تهیه عدس پلو با گوشت قلقلی یا مرغ و کشمش پلویی و حتی عدس پلو بدون گوشت به عنوان یک غذا با سویا بهترین گزینه هستند.اگر گیاهخوار هستید میتوانید گوشت قلقلیهای عدس پلو را با سویا درست کنید.
۱۲-کتلت مرغ
«کتلت مرغ» یکی از خوشمزهترین و سادهترین غذاهای ماه رمضانی مناسب سحری است که هم با مرغ خام و هم پخته تهیه میشود. شما میتوانید این کتلت خوشمزه را همراه با سیب زمینی و یا بدون آن آماده کنید.
کتلت مرغ در عرض نیم ساعت آماده میشود و برای مواقعی که از قبل غذایی را برای سحری آماده نکردهاید نیز گزینه مناسبی است.
۱۳-خورش فسنجان
«خورش فسنجان» یکی از لذیذترین و اصیلترین خورشهای مجلسی و از غذاهای پیشنهادی ماه رمضان برای سحری است. در برخی شهرها فسنجان را شیرین میخورند و بعضیها هم آن را ملس و عدهای هم نمکی دوست دارند. بعضی هم ترجیح میدهند به جای مرغ یا اردک با گوشت قلقلی فسنجان درست کنند.
۱۴-پلو چکدرمه
«پلو چکدرمه» ترکمنی از انواع غذاهای پیشنهادی ماه رمضان برای سحری و شام است که دسته معروفترین و خوشمزهترین غذاهای اهالی دشت ترکمن قرار دارد. «چکدرمه»، «چگیدرمه» یا «چکیدرمه» مشهورترین غذای ترکمنی است که بنا به روایتی بیش از هزار سال قدمت دارد و جزو غذاهای ایرانی محبوب است که به صورت پلو طبخ و سرو میشود.
برنج و گوشت گوسفندی مهمترین عناصر پلو مجلسی و محلی چکدرمه را تشکیل میدهند . به همین دلیل بسیار شبیه استامبولی پلو است.
۱۵-استانبولی پلو قالبی
«استانبولی پلو» یا استامبولی پلو به صورت قالبی یا ساده از آن مدل غذاهایی است که در هر شهری دستور پخت متفاوتی دارد و در لیست غذاهای پیشنهادی ماه رمضان برای سحری نیز قرار دارد. استانبولی پلو را با مواد مختلفی مثل گوشت چرخ کرده، گوشت فیله گاو یا گوسفند، مرغ، لوبیا سبز، سیب زمینی، هویج و حتی سبزیهای معطر خشک یا تازه درست میکنند.جالب است بدانید که خیلیها به استانبولی پلو «دمی گوجه» میگویند.
۱۶-کلم پلو
ترکیب کردن انواع سبزیجات با برنج و درست کردن پلو مخلوط یکی از جذابترین روشهای آشپزی دنیا است که موجب خلق طعمهایی حیرتانگیز میشود. کلم پلو یکی از خوشمزهترین انواع پلو ایرانی مخلوط است که در لیست غذاهای پیشنهادی در ماه رمضان نیز قرار دارد.
۱۷-حلیم بادمجان
«حلیم بادمجان» یکی از خوشمزهترین غذاهای پیشنهادی ماه رمضان است که سبک اصفهانی آن از همه معروفتر است. حلیم بادمجان گاهی بدون گوشت با برنج یا عدس درست میشود. اما معمولاً حلیم بادمجان با گوشت محبوبتر است.
۱۸-حلیم گندم
«حلیم» یا «هلیم» یکی از پرطرفدارترین و مقویترین غذاهای ایرانی و از جمله محبوبترین نذریهای ایرانی در ایام محرم یا ماه مبارک رمضان است. نحوه درست کردن حلیم انواع مختلفی دارد. دستور پخت حلیم گندم نذری با گوشت گوسفندی یا مرغ و بوقلمون هم بیش از بقیه مرسوم هستند. هر چند که اصلیترین دستور پخت حلیم گندم خانگی از قدیمالایام با گوشت قرمز یا همان «گوسفند» بوده است.
۱۹-زرشک پلو با مرغ
طعم «زرشک پلو مرغ» مجلسی به عنوان یکی از پلوهای رستورانی و نذری ماه محرم، زرشک پلوهای نذری شبهای احیای ماه رمضان و یا زرشک پلو شب عید هم همیشه زیر دندان شماست؟ بیشتر افراد زرشک پلو را به عنوان غذاهای ماه رمضان افطاری تهیه میکنند و برخی دیگر ترجیح میدهند این غذای خوشمزه را برای وعده سحری میل کنند.
در واقع زرشک پلو با مرغ از آن دسته غذاهای پیشنهادی ماه رمضان است که هم برای افطار و هم سحری سرو میشود و طعم بینظیری دارد.
۲۰-کباب زردک
«کباب زردک اصفهانی» که به شامی اصفهانی یا کباب مشتی هم معروف است یک نوع کباب سنتی و خوشمزه اصفهانی است که در لیست غذاهای مناسب افطار قرار دارد. همانطور که از نام آن مشخص است برای درست کردن این کباب از ترکیب گوشت با زردک استفاده میشود.
یکی از جذابترین بخشهای این کباب سس و چاشنی مخصوص آن است که از ترکیب سرکه و شیره انگور یا شهد درست میشود و طعمی ملس و ترش و شیرین به کباب میبخشد.
۲۱-شامی کباب
«شامی کباب» یا همان کتلت گوشت و سیب زمینی یکی از خوشمزهترین انواع کباب و جزو آسانترین غذاهای ایرانی نیم ساعته برای ناهار و در ماه رمضان برای افطاری و سحری است. این غذا برای افطار بسیار سریع آماده میشود و طعم بسیار خوشمزهای دارد.
۲۲-شله مشهدی
«شله مشهدی» یا به قول مشهدیها «شله» از غذاهای خوشمزه مشهدیها در ماه رمضان است که به جز آن در سایر روزهای سال هم پخته میشود و حسابی پرطرفدار است. شله مشهدی که مصداق ریختن قیمهها این بار در آشهاست ترکیب جالبی دارد؛ یک پیاله آش که روی آن چند قاشق قیمه ریخته شده است، عجیب اما بسیار خوشمزه.
خود مشهدیها بیشتر شله را در مغازههای آش و حلیم فروشی میخورند و در روزهای عادی به ندرت آن را در خانه درست میکنند. اما شما میتوانید این غذای جذاب را در خانه نیز آماده کنید.
۲۳-گوشت و لوبیا
طرز تهیه «گوشت و لوبیا» یا «گوشت لوبیا» به عنوان یکی از غذاهای ایرانی سنتی و لذیذ استان اصفهان به خصوص در شهرهای اصفهان و کاشان بسیار مرسوم است. گوشت و لوبیا در قابلمههای مسی تهیه میشود و عموماً به عنوان غذای نذری در ایام محرم و صفر و غذای ناهار و شام روزهای مختلف سال پخته میشود.
۲۴-مرغ افشاری
«خورشت مرغ افشاری» به روش مجلسی یکی از آن غذاهای ایرانی است که از قدیمالایام برای مراسم عزا و عروسی برای پذیرایی از مهمانان سرو میشده است. خورش مجلسی مرغ افشاری در واقع همان چلو مرغ مجلسی است که طرز تهیه آن به عنوان یک غذا با مرغ خوشمزه برای مهمانی و سرو در کنار انواع پلو و برنج بسیار مناسب است.
نظرات