یکی از روش های نگهداری طولانی مدت مواد غذایی نگهداری آنان در فریزر است.اما باید در نظر باشید که همه مواد غذایی را نمی توان فریز کرد زیرا باعث خرابی آنها می شود.در این مطلب به شما لیست مواد غذایی که نباید فریز کنید آورده ایم.پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
فریز کردن مواد غذایی و خطرات آن
۱-نان
نگهداری نان در فریزر سبب بالا رفتن ماندگاری آن می شود اما این کار سبب خشک شدن سریع نان می شود پس برای جلوگیری از این مشکل نان های صنعتی را به جای فریز کردن در دمای اتاق به مدت چهار روز نگه داری کنید.
۲-کاهو
کاهو به محض اینکه فریز میشود دچار فرایند ترکیدن سلولی میشود. در نتیجه برگهای تازه و محکم آن خیلی زود نرم و لزج میشود. بسیاری از انواع سبزیجات شبیه کاهو را میتوانید داخل فریزر بگذارید و مشکلی برای آنها ایجاد نمیشود. مثلا اسفناج و برگ چغندر.
۳-سسها و عصارههای سبزی و گوشت
سسها و عصارههای سبزی و گوشت اگر با نشاستهها مثلا نشاستهی ذرت غلیظ شده باشند وقتی داخل فریزر قرار میگیرند، آب میاندازند و بافت آنها خراب میشود. فریز کردن این مواد باعث ضعیف شدن اتصال بیش نشاسته و رطوبتی میشود که جذب کرده است. در نتیجه این مایع جذبشده از داخل نشاسته وارد سس میشود و آن را رقیق میکند.
۴-سبزیجات
بسیاری از خانم ها به علت کمبود وقت سبزیجات خود را درون فریزر نگهداری می کنند اما نگهداری سبزیجات در فریزر سبب می شود که ویتامین و مواد مغذی سبزیجات کاهش یابد پس برای دریافت ویتامین و مواد مغذی سبزیجات آنها را به اندازه مصرف و تازه تهیه کنید.
۵-سیب زمینی
اگر سیب زمینی را در یخچال نگه داری می کنید در اشتباهید زیرا طعم و مزه آن به علت جذب رطوبت تغییر می کند حتی اگر آنها را در پلاستیک نیز قرار دهید باز هم رطوبت را جذب خواهند نمود و روند فساد آنها افزایش می یابد.
۶-برخی میوه ها
نگهداری برخی میوه ها در یخچال سبب کاهش کیفیت آنها بر اثر دمای پایین می شود . این میوه ها شامل :سیب، موز، توت فرنگی و آلبالو هستند که بهتر است آنها را در خارج از محیط یخچال نگهداری کنید و اگردوست دارید میوه خنک میل کنید آنها را قبل از مصرف چند دقیقه در یخجال قرار دهید.
۷-گوجه فرنگی
اگر گوجه فرنگی را در فریزر نگه دارید طعم و خواص خود را از دست می دهد و آب می اندازد پس سعی کنید آن را به صورت تازه مصرف نمایید.
۸-سس گوجه فرنگی و سویا
سس گوجه فرنگی و سویا نیازی به نگهداری در یخچال ندارند زیرا درونشان سرکه وجود دارد و بیرون ازیخچال تا یک ماه ماندگاری دارند.
۹-ماهیهایی که چرب نیستند
بدون وجود چربی که به عنوان عایق عمل میکند، ماهی میتواند غرق آب شود. از ماهیهای باقیمانده برای روی سالاد خود استفاده کنید یا آن را در دیپ بریزید. این ماهیها را فریز نکنید چون بافت آنها آسیب میبیند.
۱۰-انواع روغن
برای نگهداری از انواع روغن قرار دادن آنها در محیط خشک و دور از نور و حرارت کافی است پس می توان روغن را بیرون از یخچال و در محیط اتاق نگهداری نمود.
۱۱-قهوه
قرار دادن قهوه در یخچال نه تنها سبب ماندگاری طولانی مدت آن نمی شود بلکه کیفیت آن را نیز پایین می آورد بنابراین بهتر است انواع قهوه را در محیط اتاق و در دمای ثابت نگهداری نمایید.
۱۲-خربزه و طالبی
نگهداری طولانی خربزه و طالبی در یخچال سبب می شود که طعم و مزه مواد دیگررا جذب کنند پس بهتر است کمتر در یخچال قرار بگیرند.
۱۳-عسل
برای نگهداری عسل کافی است آن را دور از نور و در دمای محیط قرار دهید و لازم نیست در یخچال بگذارید زیرا آنطور که در بخش های قبلی رازهای خانه داری در نمناک گفتیم نگهداری عسل در یخچال باعث ایجاد شکرک در آن می شود.
۱۴-شیر
شیر را درون فریزر نگذارید زیرا شیر یخ زده برای قابل خوردن نیست و پس از یخ زدایی بریده بریده می شود و شفاف و صاف نیست اما می توانید از این شیر در طبخ غذا استفاده کنید.
۱۵-غذاهای سرخ شده
نگهداری غذاهای سرخ شده در فریزر باعث از بین رفتن تردی و خوشمزگی غذاها و نرم شدن آن ها می شود پس غذای سرخ شده ی خود را در یک وعده بخورید و باقی مانده ی غذا را فریز نکنید.
۱۶-خامه ی ترش
نگهداری خامه ی ترش در فریزر باعث تغییر طعم آن و بریده بریده شدن و بدشکل شدن ظاهر آن می شود و شما نمی توانید به تنهایی آن را مصرف نمایید اما برای طبخ غذا و درست کردن دسر قابل استفاده است.
۱۷-پنیر
پنیر ماندگاری بالایی دارد و نیازی به فریزکردن ندارد . قرار دادن پنیر در فریزر باعث تغییر مزه آن و نرم و خمیری شکل شدن آن می شود.
۱۸-ماست
قراردادن انواع ماست در فریزر باعث تغییر بافت آن می شود . بافت ماست بعد از یخ زدایی تغییرمزه و شکل می دهد، بریده بریده می شود و قابل خوردن نخواهد بود.
۱۹-سفیدهی تخممرغ پخته
سفیدهی تخممرغ خام خیلی راحت و بیدردسر فریز میشود و فریز کردن یکی از بهترین روشها برای نگهداری آن است اما همین سفیده را اگر به صورت پخته فریز کنید، به دلیل اینکه چربی (زرده) ندارند، بافت لاستیکمانند پیدا میکنند. برای اینکه این مشکل پیش نیاید، ترجیحا سفیده را خام فریز کنید.
۲۰-مایونز و سسهای بر پایهی مایونز
با فریز کردن مایونز و سسهایی که بر پایهی مایونز تهیه میشوند مثلا سس خردل، امولسیونهای موجود در سس شکسته میشوند یا چربی آن از سایر مواد جدا میشود. این ظاهر خوشایندی برای سس نیست و آن سس دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
۲۱-غذاهای کنسروی
قرار دادن غذاهای کنسروی درون فریزر باعث حجیم و بزرگ شدن آنها شده و سبب منفجر شدن و یا شکستن قوطی می شود.
۲۲-خامه های قنادی
خامه های قنادی از سفیده ی تخم مرغ تهیه می شوندو فریزر کردنآنها باعث از بین رفتن بافت خامه و حتی فاسدشدن آن می شود و دیگر قابل استفاده برای تزئین کیک نمی باشند.
۲۳-غذاهایی که خوب بسته بندی نشده اند
غذاهایی بسته بندی نشده درون فریزر بر اثر سرمای فریزر می سوزند و طعم،مزه و بافت اولیه خود را از دست می دهند.
۲۴-غذای داغ
قرار دادن غذای داغ درون فریزرسبب افزایش دمای فریزر شده و مکان مناسبی را برای رشد میکروب ها فراهم می کند که این خود برای سلامتی خطرناک است.
۲۵-ژله
قرار دادن ژله در فریزر به علت داشتن مایع ژلاتینی مانع از سفت شدن آن می شود. فریزری کردن ژله سبب آسیب به پلیمرها و کلوئیدهایی که ژلاتین را به هم متصل می کند، شده و ساختار ژله را به هم می ریزد.
نظرات