مجله زندگی

۳ روش آسان دون کردن ذرت + نحوه فریز کردن و نگهداری آن

استفاده از ذرت منجمد به دلیل محتوای ویتامین‌ها، عناصر ماکرو و میکرو، به بهبود عملکرد قلب و عروق خونی، اندام‌های گوارشی، سیستم عصبی و غدد درون ریز کمک می‌کند. به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی می‌توانید ذرت منجمد را مصرف کنید. در این بررسی به نحوه دون کردن و فریز کردن ذرت و همچنین نگهداری از آن برای مدت طولانی می‌پردازیم.

بهترین روش های دون کردن ذرت

برای دون کردن و فریز کردن ذرت ابتدا باید با نحوه دون کردن آن آشنا باشید. نحوه دون کردن ذرت را می‌توانید از طریق دو روش رایج انجام دهید:

دانه کردن ذرت با دست:

برای جدا کردن دانه های ذرت ابتدا یک ریف از بلال را به طور عمودی با چاقو جدا کنید و دانه های ردیف های بعد را با دست به سمتی که خالی شده است فشار دهید تا دانه ها به راحتی از ریشه جدا شوند.

جدا کردن دانه های ذرت با چاقو :

بری جدا کردن دانه های ذرت می توانید از چاقو استفاده کنید، این روش سرعت کار را افزایش می دهد اما ظاهر دانه ها زیبا نخواهد ماند زیرا در اثر برخورد چاقو خرد می شوند. چاقو را بین یک ردیف از بلال قرار دهید و با لبه ی چاقو انتهای آن ردیف را برش بزنید، سپس تمام ردیف ها را به همین صورت برش بزنید تا دانه ها کمتر خرد شوند. اگر چاقو را از بالا به پائین بلال بکشید چند ریف از دانه ها با هم جدا می شوند اما دانه های زیادی خرد خواهند شد.

دانه کردن ذرت با سیخ های کوچک:

روش دیگر برای جدا کردن دانه های ذرت، استفاده از سیخ کوچک است.بعد از پوست گرفتن بلال و جدا کردن مو و پرزهای آن، سر سیخ را در انتهای دانه های بلال قرار داده و با فشار به سمت جلو حرکت دهید تا دانه ها جدا شوند.

دون کردن و فریز کردن ذرت

انواع روش‌های فریز کردن ذرت

چندین روش برای فریز کردن ذرت وجود دارند که فرآیند فریز کردن ذرت در هر کدام از این روش‌ها به شکل متفاوتی است. هر یک از روش‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند که در ادامه شرح می‌دهیم:

روش خشک

ذرت‌های دون شده را در کیسه‌های نایلونی جداگانه بسته بندی کنید. سپس آنها را در فریزر قرار دهید. در زمستان فقط کافی است ذرت‌ها را از یخچال بیرون بیاورید و در آب جوش بیندازید و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید.

روش بلانچینگ

روش بلانچینگ نوعی فریز کردن است که طول عمر استفاده از بلال را افزایش می‌دهد. مراحل انجام این کار به شرح زیر هستند:

  • دو قابلمه را با آب جوش و آب سرد آماده کنید.
  • دانه‌های ذرت را به مدت پنج دقیقه در آب داغ قرار دهید. در طول پخت، تمام دانه‌ها باید کاملاً در آب غوطه ور شوند.
  • دانه‌های ذرت را به مدت سه دقیقه به قابلمه آب سرد منتقل کنید.
  • قرار دادن در قابلمه آب سرد و گرم را سه تا پنج بار تکرار کنید.
  • دانه‌های ذرت را روی یک حوله نازک و بدون پرز پهن کنید و صبر کنید تا خوب خشک شوند.
  • دانه‌های ذرت را در کیسه‌های نایلونی قرار دهید.

روش نگهداری ذرت پخته شده کامل در فریزر

برای نگهداری طولانی مدت ذرت در فریزر از نمک و شکر استفاده کنید. ابتدا باید پوست و ساقه بلال را جدا کنید. سپس آب را داخل قابلمه بریزید و شعله را روشن کنید. بعد از به جوش آمدن آب، ذرت‌ها را در قابلمه بریزید و یک قاشق غذاخوری شکر و یک چهارم قاشق چای خوری نمک را به مخلوط اضافه کنید. مقدار نمک و شکر نباید به اندازه ای باشد که طعم ذرت را به کلی تغییر دهد. بعد از نرم شدن ذرت، ظرف را آبکشی کنید. پس از خشک شدن ذرت‌ها، آنها را در کیسه نایلونی بریزید و در فریزر قرار دهید.

نحوه نگهداری ذرت پخته شده دانه شده در فریزر

برای پخت دانه ذرت می‌توانید از روش‌های آب پز یا بخارپز استفاده کنید، البته جوشاندن ذرت برای نگهداری در مدت طولانی در فریزر مناسب تر است. افزودن نمک و شکر به ذرت باعث می‌شود طعم ذرت شما شبیه به کنسرو ذرت باشد. بعد از نرم شدن ذرت‌ها، آنها را در ظرف آبکشی کرده و پس از خشک شدن در کیسه‌های فریزر دسته بندی و هوای اضافی داخل کیسه‌ها را خارج کنید. در نهایت، کیسه‌ها را داخل فریزر قرار دهید.

آموزش نگهداری طولانی مدت ذرت به روش کنسروی

دانه‌های ذرت را باید درون ظرفی با در فلزی بریزید و با همان آبی که ذرت در آن پخته شده پر کنید. در ظرف را محکم کنید تا هوا به داخل آن نرود. سپس لیوان را در قابلمه ای گرم کنید و به اندازه ای آب داخل قابلمه بریزید که حداقل نیمی از لیوان را بپوشاند. بعد از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و اجازه دهید ذرت به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به آرامی در ظرف بجوشد، سپس حرارت را خاموش کنید تا ذرت خنک شود. در ادامه دانه‌های ذرت را داخل کیسه بگذارید و در فریزر قرار دهید.

نکته: ذرت فریز شده را می‌توان برای مدت شش تا هشت ماه نگهداری کرد و در طول این زمان ذرت‌ها قابل استفاده خواهند بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا