۳ گیاه آپارتمانی که قاتل مونوکسید کربن هستند
این گیاهان آپارتمانی راه حل مناسبی برای از بین بردن مونوکسید کربن و تنفس تازهی خانهی شما باشند. فقط به یاد داشته باشید که این گیاهان را به درستی آبیاری کنید و هر چند وقت یکبار به آنها کود بدهید و آنها تا وقتی زنده هستند به کار خود برای تمیز کردن هوای تنفسی شما ادامه میدهند.
گیاهان آپارتمانی قاتل مونوکسید کربن
۱- گیاه مار یا سانسوریا (Snake Plant)
مانند سایر ساکولنتها، گیاه سانسوریا به فیلتر هوای داخل خانه از آلایندهها کمک می کند و یکی از معدود گیاهانی است که دی اکسید کربن را در شب به اکسیژن تبدیل میکند! خاصیت تصفیه کنندگی محیط با ایجاد یون مثبت و انرژی مثبت از ایجاد آلرژی نیز از نکات مثبت این گیاه است.
گیاه سانسوریا گرچه به نور کم مقاوم است ولی نور کامل و غیر مستقیم بهترین شرایط نوری این گیاه مهیا هستند. بهترین رشد سانسوریا را در دمای ۳۰-۲۰ درجه سانتیگراد خواهید داشت. شبهای بسیار سرد منجر به سیاه شدن و آبکی شدن برگهای گیاه میشود و این مسئله ۴-۱ هفته بعد از سرما دیدن گیاه ظهور میکند. همچنین تماس با شیشه داغ و گرم نیز موجب سوختن حاشیه برگها خواهد شد. آبیاری: نیازی آبی گیاه سانسوریا پایین بوده، در تابستان هفتهای ۲-۱ مرتبه و در زمستان هر ۲-۳ هفته یک مرتبه آبیاری کافی است.
۲- گیاهان عنکبوتی (Spider Plants)
گیاه عنکبوتی یا گل گندمی گیاه زیبایی برای رشد داخل خانه است. گیاه عنکبوت بی ادعا که برای پاکسازی مونوکسید کربن از هوای قابل تنفس در فضا و ایستگاههای زیر آب توصیه میشود، یک گیاه آپارتمانی ضروری در خانه شما است!
گیاهان عنکبوتی در نور متوسط و غیر مستقیم رشد میکنند. در زمستان هفتهای یکبار و در تابستان هفتهای دو بار آبیاری کافی است و فراموش نکنید باید در فاصله بین دو آبیاری سطح خاک گلدان خشک شود. مناسبترین دما نیز دمای بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی گراد است.
۳- لیلی صلح (Peace Lily)
لیلی صلح گیاهی در سایه گل های سفید زیبایی میدهد و به همین دلیل نماد صلح و پاکیزگی است. این گیاه زیبا داخل خانه به خوبی رشد میکند و خاصیت پاک کننده هوا را دارد و گفته میشود که آمونیاک، فرمالدئید، تولوئن، زایلن و بنزن را حذف میکنند. فقط به خاطر داشته باشید که این گیاهان به رطوبت منظم نیاز دارند. جالب است بدانید علاوه بر این، این گیاه باعث کاهش فشار خون و خستگی میشود.
منابع هوای سمی در خانهها
- اجاق گاز و بخاری: سوزاندن سوختهای مختلف، به ویژه زغال سنگ و چوب، همراه با گاز طبیعی در اجاقها و بخاریها، میتواند اکسیدهای نیتروژن (NOx)، مونوکسید کربن (CO) و ذرات معلق تولید کند.
- دود تنباکو: دود سیگار حاوی هزاران ماده مضر از جمله آزبست، آرسنیک، رادون و CO است که حتی اگر سیگاری نباشید به شما آسیب میزنند.
- آبگرمکنها: این وسیلهها ترکیبات مه دود، CO، دی اکسید گوگرد، سموم هوا و گازهای گلخانهای را منتشر میکنند.
- آلودگی هوای بیرون: هوای کثیف از بیرون وارد خانههای ما میشود و در صورت عدم تهویه باقی میماند. اگر در نزدیکی یک خیابان شلوغ یا یک منطقه صنعتی زندگی میکنید، احتمالا هوای داخل خانه شما آلودهتر خواهد بود.
مصالح ساختمانی مصنوعی، رنگها، پاککنندههای خانگی و آفتکشها از دیگر عوامل شایع هوای آلوده در خانهها هستند.
پیامدهای تنفس هوای سمی
- قرار گرفتن در معرض کوتاه مدت هوای سمی ممکن است چشم، بینی و گلو را تحریک کند و عواقب شدیدتری در کودکان داشته باشد.
- قرار گرفتن در معرض طولانی مدت هوای سمی میتواند منجر به بیماریهای تنفسی مانند آسم و بیماریهای مزمن ریوی شود.