• 10 شهریور 1403
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 153207

۳ روش تهیه متفاوت و خوشمزه ترشی لیموترش خانگی

۳ روش تهیه متفاوت و خوشمزه ترشی لیموترش خانگی

ترشی لیموترش که یک نوع ترشی محبوب است که طعم غذا را ترش و ملس می‌کند. این ترشی خوشمزه با مواد اولیه لیموترش و سیاه‌دانه آماده می‌شود.

در شهرهای مختلف ایران، این ترشی محبوب با دستور پخت‌های متنوعی آماده می‌شود. در ادامه طرز تهیه لیموترش با پوست را با روش شهرهای مختلف آموزش می‌دهیم، پس اگر دوست دارید طعم خوشمزه لیموترش را پس از یک ماه امتحان کنید، روش‌های تهیه ترشی لیموترش را دنبال کنید.

روش اول: ترشی لیموترش بلوچی

اگر طعم غذاهای جنوبی را امتحان کرده باشید، طعم تند غذاهای جنوبی را فراموش نمی‌کنید. ترشی لیموترش یکی از غذاهای محبوب بلوچی است که همراه غذا سرو می‌شود و طعم غذا را تندتر می‌کند. در برخی از دستور پخت‌های محلی این ترشی بدون پوست تهیه می‌شود.

مواد لازم:

لیموترش : ۵۰۰ گرم
سیر : ۳ حبه
نمک : به مقدار لازم
فلفل قرمز و ادویه بلوچی : ۱ قاشق غذا خوری

مراحل تهیه

۱-در مرحله اول تهیه ترشی لیمو ترش بلوچی، لیموها را بشویید و آن‌ها را خشک کنید. لیموها پوست بگیرد و هسته آن‌ها را با هسته گیر میوه خارج کنید.

۲-لیموهای پوست شده را داخل شیشه درب دار برزید و سیر له شده را با نمک، فلفل قرمز تند و ادویه بلوچی به شیشه ترشی اضافه کنید. درب شیشه را ببنید و آن را در مکانی قرار دهید که نور مستقیم آفتاب به آن بخورد. هر یک روز در میان درب ترشی را باز کنید و مواد را باهم هم بزنید تا مواد ترشی به خوبی باهم له شوند. ترشی لیمو ترش بلوچی پس از دو و سه هفته آماده می‌شود.

فوت‌وفن: ادویه بلوچی شامل: سیر، ریحان و فلفل هندی است و این ادویه در جنوب به کالی مرچ معروف است.

اگر دوست دارید که ترشی لیموترش بلوچی، سریع‌تر آماده شود. در اولین مرحله، پس از اینکه لیموها را پوست گرفتید، آنها را در غذاساز بریزید و مخلوط کنید. پس از مخلوط‌کردن لیموترش آن را داخل شیشه بریزید و به آن ادویه اضافه کنید. شیشه ترشی را در جایی قرار دهید که نور مستقیم آفتاب به آن بخورد، پس از گذشت دو روز ترشی لیموترش بلوچی آماده است.

طرز تهیه ترشی لیموترش

روش دوم: ترشی لیموترش شیرازی

برای خوشمزه‌ترشدن ترشی عطروطعم لیموشیرازی را اضافه می‌کنیم. بعد از تهیه این ترشی خوشمزه و امتحان‌کردن طعم آن، متوجه می‌شود که خوشمزه‌ترین ترشی بوده که تا الان امتحان کرده‌اید.

مواد لازم:

لیموترش : ۵۰۰ گرم
سرکه : ۱.۵ لیتر
نمک : ۱ قاشق غذا خوری

مراحل تهیه

۱-در روش تهیه ترشی لیمو ترش شیرازی در مرحله اول باید لیموها را برای ترشی آماده کنید. لیموها را بشویید و پوست آن ها را جدا کنید. دقت کنیدکه برای تهیه این روش ترشی لیمو ترش نباید هیچ تکه ای از لیمو ترش به پوست آن چسیبده باشد.

۲-برای گرفتن تلخی پوست لیمو ترش، یک قابلمه مناسب با اندازه پوست لیمو ترش انتخاب کنید و داخل قابلمه را آب بریزد و اجازه دهید که آب به جوش بیاید. پوست لیمو ترش را به قابلمه اضافه کنید، اجازه دهید که پوست لیمو ترش در مدت زمان ۵ دقیقه در آب بجوشد. حرارت را خاموش کنید و پوست لیمو ترش را آبکشی کنید. این مرحله را ۳ یا ۴ بار تکرار کنید تا تلخی پوست لیمو ترش کاملا گرفته شود. پوست لیمو ترش حرارت دیده را روی پارچه تمیز قرار دهید و اجازه دهید که ۱ تا ۲ روز پوست لیمو ترش کاملا خشک شود.

۳-برای تهیه سس ترشی، سرکه را داخل یک ظرف برزید و نمک را به آن اضافه کنید. سرکه و نمک را به خوبی باهم مخلوط کنید تا نمک در سرکه ترکیب شود.

۴-در آخرین مرحله برای نگهداری ترشی، یک شیشه درب دار مناسب انتخاب کنید و پوست لیمو ترش خشک شده را داخل شیشه بریزد و سس ترشی را به آن اضافه کنید و شیشه ترشی را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید. ترشی لیمو ترش شیرازی بعد از گذشت ۷ روز آماده است. این ترشی را همراه با غذا نوش جان کنید و از طعم ترش آن لذت ببرید.

طرز تهیه ترشی لیموترش

روش سوم: ترشی لیموترش هندی

ترشی لیموترش در منطقه‌های آسیایی به‌ویژه در هند طرف‌داران زیادی دارد. در تهیه ترشی لیموترش هندی از شکر قهوه‌ای برای ملس‌ترشدن ترشی استفاده می‌شود.

مواد لازم:

لیموترش : یک ونیم کیلو
زردچوبه : ۱ قاشق غذا خوری
شکر قهوه‌ای : ۳ قاشق غذا خوری
فلفل تند : ۴ عدد
نمک : ۳ قاشق غذا خوری
روغن‌زیتون : ۱ پیمانه
ادویه ماسالا : ۱ قاشق چایخوری
آب : ۱ لیتر

مراحل تهیه 

۱-در مرحله اول تهیه ترشی لیمو ترش هندی، لیموها را کامل بشویید و آنها را به چهار قسمت برش دهید. در یک قابلمه بزرگ، نصف پیمانه آب را بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم دهید و به لیمو ترش اجازه دهید که به خوبی پخته و نرم شود. پس از اینکه لیمو ترش‌ها پخته شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید که لیمو ترش های پخته شده خنک شوند.

۲-برای تهیه سس ترشی آب، نمک، شکر، ادویه ماسالا،زرد چوبه و خردل را باهم مخلوط کنید تا سس یکدستی بدست بیاید.

۳-یک شیشه درب دار را برای نگهداری ترشی انتخاب کنید و سه چهارم شیشه، لیمو ترش و فلفل تند قرار دهید. سس ترشی را به لیمو ترش و فلفل اضافه کنید و روغن زیتون را داخل شیشه ترشی بریزید.

نکته:در تهیه ترشی لیموترش، شما می‌توانید لیموترش خشک را جایگزین لیمو تازه کنید.

مطالب مرتبط

طرز تهیه ساندویچ مرغ بندری خوشمزه و فوری

طرز تهیه بلدرچین شکم پر خوشمزه و مجلسی با رب انار

دستور پخت استانبولی با مرغ و سیب زمینی

نظرات