فلفل یکی از کاربردی ترین و محبوب ترین ادویه ها در سراسر دنیا است که دارای طعم تند و خوشایندی را به غذا می دهد.فلفل در انواع غذا ها مورد استفاده قرار می گیرد و دارای طبع گرم است.روش های متنوعی برای خشک کردن فلفل و پودر کردن آن وجود دارد که در ادامه این مطلب این روش ها را به شما معرفی می کنیم.پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
روش های خشک کردن انواع فلفل
برای خشک نمودن انواع فلفل روش های زیر را امتحان نمایید.
۱-خشک کردن فلفل با فر
شما می توانید فلفل را در فر نیز خشک کنید، بدین صورت که:
- فلفل ها را به خوبی شسته و اجازه دهید تا آب آن ها گرفته شود.
- ساقه فلفل ها را جدا کنید.
- فلفل را به صورت عمودی به وسیله یک چاقوی تیز از وسط دو نیم کنید. می توانید فلفل دلمه ای را به طور حلقه حلقه برش دهید.
- از دستکش و عینک استفاده کنید و دانه های فلفل را خارج کنید.
- فلفل ها را درون ظرف فر به مدت ۶ تا ۸ ساعت در دمای ۱۲۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
- برای خشک کردن فلفل دلمه ای در فر آن ها را به صورت حلقه حلقه برش بزنید و هر حلقه را با فاصله روی ظرف فر یا کاغذ آلومینیومی قرار دهید و از قرار
- دادن برش های حلقه ای فلفل دلمه ای روی هم خودداری کنید.
- مدت زمان برای خشک کردن فلفل در فر، بستگی به اندازه فلفل ها و درجه حرارت فر دارد.
۲-خشک کردن فلفل در آفتاب
برای خشک کردن فلفل در هوای آزاد و آفتاب:
- فلفل ها را به خوبی شسته و اجازه دهید تا آب آن ها گرفته شود.
- ساقه فلفل ها را جدا کنید.
- فلفل را به صورت عمودی به وسیله یک چاقوی تیز از وسط دو نیم کنید. می توانید فلفل دلمه ای را به طور حلقه حلقه برش دهید.
- از دستکش و عینک استفاده کنید و دانه های فلفل را خارج کنید.
- روی پارچه نخی تمیز یا سینی فلفل ها را پهن کنید و در محیطی تمیزو در معرض تابش نور مستقیم خورشید قرار دهید.
- هر چند روز یک بار فلفل ها را زیرورو کنید تا همه قسمت های فلفل خشک شوند.
- در زمان شب روی فلفل را بپوشانید یا آن را به خانه منتقل کنید تا فلفل در هوای سرد شب، دوباره رطوبت جذب نکند.
- برای اینکه بدانید فلفل ها چه زمانی خشک شده اند، یکی از آن ها را برداشته و با دست فشار دهید. اگر به راحتی خرد شد و کاملا ترد بود، آن ها را جمع آوری کنید.
۳-روش خشک نمودن فلفل به کمک نخ
برای این کار مثل روش های قبل فلفل های سالم و بدون سوراخ و خرابی را انتخاب کنید.فلفل ها را کاملا شسته و بر روی پارچه ای تمیز قرار داده و خشک کنید. در این روش بهتر است تا فلفل ها کمی ساقه داشته باشند. حال با استفاده از یک نخ و سوزن پاکیزه و بلند فلفل ها را یک به یک به نخ بزنید. این کار را با آرامش و دقت انجام دهید تا به فلفل ها صدمه نرسد. بین فلفل ها کمی فاصله بگذارید تا هوا جا به جا شده و به تمام قسمت های فلفل برسد. فلفل های آماده شده را در مکانی سایه، خنک و به دور از تابش مستقیم نور خورشید آویزان کرده و چند روز صبور کنید تا کاملا خشک شوند. آویز فلفل ها را در محیط آشپز خانه هم می توان قرار داد. حدود سه هفته طول می کشد تا کاملا خشک شوند. در زمان جمع آوری فلفل های خشک شده از خشک بودن مغز آن مطمئن شوید
سایر روش های خشک کردن فلفل
برای خشک کردن فلفل می توانید از بخاری و شوفاژ نیز کمک بگیرید. در این روش برش های فلفل با فاصله روی حرارت کم شوفاژ و بخاری بگذارید تا کاملا خشک شوند.
برای خشک کردن فلفل می توانید از مایکروفر کمک بگیرید، برای این کار از گزینه گریل مایکروفر استفاده کنید.
آسیاب نمودن فلفل خشک شده
آسیاب کردن فلفل را در هوای باز انجام دهید و قبل از آن حتما جلوی دهان خود را با ماسک یا دستمال ببندید. بعد از اسیاب کردت فلفل ها بلافاصله درب آسیاب کن را باز نکنید و اجازه دهید تا ذرات فلفل ته نشین شود. فلفل های اسیاب شده را برای طولانی مدت می توان در ظرف در بسته نگهداری و استفاده نمود.
نکات خرید فلفل
- فلفل های سالم و بدون سوراخ را انتخاب کنید.
- پوست فلفل ها نباید چروکیده یا اصطلاحا پلاسیده باشند بلکه پوست آنها باید براق و شفاف باشد.
- روی پوست فلفل نباید لک و پیس های سیاه رنگ وجود داشته باشد.
- فلفل دلمه ای های ماده دارای چهار قل یا برآمدگی و نر دارای سه برآمدگی هستند.
- فلفل های تازه، بوی تازگی می دهد و معطر و خوش بو می باشد.
- فلفل هایی را برای خشک کردن انتخاب کنید که کاملا سفت و رسیده باشند.
نظرات