چاپ کد خبر: 143467
27 اردیبهشت 1403

۳ روش مختلف فریز کردن بامیه + جلوگیری از لیز شدن آن

یکی از صیفی جات محبوب و خوشمزه در فصل گرما بامیه است که در بسیاری از غذاها و خورشت ها به کار می رود.برای استفاده از خانم ها آن را تهیه و معمولا فریز می کنند تا بتوانند در زمان های گوناگون از آن در غذاهای خود بهره ببرند.

فریز کردن بامیه

۱-مراحل فریز کردن بامیه به روش بلانچ کردن

بامیه ها را بشویید:

بامیه های تازه و کوچکی را که تهیه نموده اید را یکی دو دقیقه، در محلولی از آب و سرکه سفید قرار دهید. اسید سیتریک موجود در سرکه، سبب کشته شدن باکتری ها و از بین رفتن بقایای به جا مانده از آفت کش ها و یا سموم شیمیایی می شود. سپس بامیه ها را با آب تمیز بشویید.

ساقه بامیه ها را جدا کنید:

ساقه بامیه را ببرید اما ساقه را طوری کوتاه نکنید که آسیبی به غلاف های بذری بامیه وارد شود و دانه ها یا همان بذر های داخل بامیه، دیده شود.

بامیه ها را بلانچ کنید:

مقداری آب در یک قابلمه مناسب، بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، بامیه ها را داخل آن بریزید و بگذارید ۳ الی ۴ دقیقه در آن بماند. مقدار ماندن بامیه ها در آب به سایز آنها بستگی دارد، سپس بامیه ها را از قابلمه خارج کنید. این کار، سبب توقف فعالیت آنزیم ها و حفظ رنگ، طعم و عطر بامیه ها برای مدت طولانی تر می شود.

حالا همانطور که در نمناک میخوانید بامیه ها را داخل آب کاملا سرد بریزید و پس از چند دقیقه، آبکش کرده تا آب اضافی آن ها خارج شود. انجام این کار سبب می شود بامیه ها از نظر رنگ و لعاب ظاهری، خوب به نظر آیند.

بامیه ها را فریز کنید:

روی یک سینی فلزی تکه های بامیه را بریزید و داخل فریزر قرار دهید تا بامیه ها یخ بزنند، سپس بامیه های یخ زده را خارج کرده، درون کیسه فریزر ریخته و دوباره به فریزر برگردانید.با این روش می توانید یک سال بامیه ها را درون فریزر نگهداری کنید.

۲-مراحل فریز کردن بامیه به روش سرخ کردن:

  • ابتدا بامیه ها را بشویید.
  • ساقه آن کوتاه کنید به صورتی که خیلی کوتاه نشوند.
  • بامیه ها را با کمی روغن تفت بدهید به تا کمی نرم شود.
  • سپس بعد از سرد شدن بامیه ها را داخل کیسه های زیپ لاک یا کیسه فریزر بسته بندی کنید و درون فریزر قرار دهید.
  • با چسباندن برچسب هایی روی کیسه های فریزر، زمان فریز کردن مواد غذایی خود را در نظر داشته باشید تا بتوانید در بهترین زمان ممکن آن ها را مصرف کنید.
  • فریز کردن بامیه به روش آب و نمک:
  • ابتدا بامیه ها را بشویید.
  • کمی از ساقه آن کوتاه کنید.
  • بامیه ها را یکی دو ساعت داخل آب سرد و نمک قرار بدهید.
  • سپس بامیه ها را بشویید و پس از رفتن آب آنها داخل کیسه فریز کنید.
  • حالا می توانید بامیه ها را درون فریزر قرار دهید.

فریز کردن بامیه

۳-فریز کردن بامیه به صورت خام:

  • بامیه ها را بشویید.
  • ساقه آن کوتاه کنید.
  • آن ها را داخل کیسه بریزید و فریز کنید. در این روش ماندگاری بامیه از روش بلانچ کردن کوتاه تر بوده و باید سریعتر مصرف شود.
  • ممکن است با این روش رنگ و ظاهر بامیه بعد از مدتی تغییر نماید.
  • جوشاندن بامیه ها با آب نمک برای فریز کردن:
  • بامیه ها را بشویید.
  • کمی از ساقه آن را کوتاه کنید.
  • درون ظرفی آب و مقداری نمک بریزید و بامیه ها را درون آن بجوشانید.
  • بامیه ها را آبکشی کنید.
  • پس از سرد شدن بامیه ها را داخل کیسه فریز بریزید و داخل فریزر قرار دهید.

چه بامیه ای بخریم؟

  • بامیه هایی با پوسته سبز رنگ بخرید.
  • بامیه کهنه و آبکی نخرید.
  • بامیه های ترد و کوچک را خریداری کنید.
  • بامیه را بو کنید، پوسته تازه بامیه باید دارای بوی خوب و طبیعی باشد.
  • از خرید بامیه های بیش از حد رسیده و لکه دار و بسیار نرم خودداری کنید.

ترد و تازه ماندن بامیه بعد از فریز شدن و لیز نشدن آن

این نکات بسیار مهم هستند و در کیفیت بامیه فریز شده تأثیر دارند.

جدا کردن ساقه بامیه

قبل از فریز کردن بامیه حتماً ساقه آن را به‌حالت مخروطی شکل ببرید. البته این مسئله را در نظر داشته ‌باشید که در بریدن ساقه افراط نکنید و به هیچ‌عنوان پس از بریدن ساقه، محتوای داخلی بامیه دیده نشود.

هوای کیسه‌فریزر را خارج کنید

هنگام بسته‌بندی بامیه در کیسه‌فریزر و یا حتی زیپ لاک هوای داخل کیسه را خارج کنید بعد داخل فریزر قرار دهید.

بسته‌بندی بامیه خام

می‌توانید بامیه را خام فریز کنید، اما ماندگاری بامیه‌ای که خام فریز شده باشد خیلی کمتر از بامیه جوشیده یا سرخ شده است و باید خیلی سریع مصرف شود.

تاریخ را یادداشت کنید

بعد از بسته‌بندی کردن و فریز کردن بامیه، به‌کمک یک برچسب تاریخ روز را روی بسته بندی بامیه بزنید. در این صورت تاریخ را گم نمی‌کنید و بامیه را تازه‌تر مصرف خواهید کرد.

 

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار