اعلام شهادت ۴ مردی که مانع انفجار منطقه گازی هایقر فیروزآباد شدند

چهار جان‌ باخته در حادثه آتش سوزی کوه هایقر فیروزآباد، با حمایت و پیگیری رئیس سازمان جنگلها و مراتع کشور و استاندار فارس، به عنوان شهید محسوب شدند. به گزارش اول فارس ، سجاد بهزادی، فرزند یکی از شهدای هایقر  در فیروزآباد اظهار داشت: با آغاز آتش‌سوزی کوه هایقر فیروزآباد که از لحاظ زیست محیطی […]

چهار جان‌ باخته در حادثه آتش سوزی کوه هایقر فیروزآباد، با حمایت و پیگیری رئیس سازمان جنگلها و مراتع کشور و استاندار فارس، به عنوان شهید محسوب شدند.

به گزارش اول فارس ، سجاد بهزادی، فرزند یکی از شهدای هایقر  در فیروزآباد اظهار داشت: با آغاز آتش‌سوزی کوه هایقر فیروزآباد که از لحاظ زیست محیطی و همچنین منابع گازی از حساسیت ویژه ای برخوردار بوده، به گونه ای که اگر این آتش‌سوزی توسط شهدای معزز هایقر” شهید حاج ناصر بهزادی ، شهید مهندس رضا بهزادی ، شهید حامد بهزادی و شهید حاج جهانبخش بهزادی ”  نخستین گروه افرادی که با فراخوان خود را به محل آتش‌سوزی نمی‌رساندند، آتش کنترل نمیشد خسارات جانی.مالی و زیست محیطی غیر قابل جبران را به این مرز و بوم وارد می‌کرد.

شهدای هایقز

وی افزود: به دلیل حساسیت منطقه، پس از فراخوان اداره منابع طبیعی مبنی بر کمک از همه نیروها از جمله روستاییان و عشایر این شهدا، بدون فوت وقت در محل حادثه حاضر و اقدام به اطفاء حریق نمودند که طبق مشاهده شاهدان عینی، این عزیزان با شهامت مثال زدنی در خط نخست آتش با ایثار تمام شروع به اطفاء حریق کردند.

فرزند شهید جهانبخش بهزادی ادامه داد: پس از کنترل، منطقه حساس(منطقه گازی)به منطقه دیگری که جنگل انبوهی نیز داشت، شتافتند که به دلیل صعب العبور بودن منطقه و همچنین پوشش انبوه درختان در محاصره آتش قرار گرفته و جان شیرین خود را تقدیم این مرز و بوم نمودند.

بهزادی اضافه کرد: در حین حادثه، مدیرکل سابق منابع طبیعی، مانع رسیدن تیم میراث زاگرس کهمره با مدیریت  سالار اسفندیاری گردید.

وی گفت: سالار اسفندیاری و اکیپ همراه از پیشکسوتان حوزه محیط زیست و طبیعت بوده که طی چندین سال گذشته در بیش از ۷۰۰ آتش سوزی شرکت نموده و با تدابیر و تجربه خوبی که داشتند به خوبی و سربلند آتش را کنترل و همچنین از جان داوطلبان نیز محافظت نمودند.

بهزادی بیان داشت: طبق تجربه سمن‌های محیط زیست و منابع طبیعی، بحران در نخستین ساعات براحتی قابل کنترل و مدیریت می‌باشد که معروف به ساعات طلایی است که سوء مدیریت موجود، این حادثه را چند برابر و طولانی تر نمود.

فرزند شهید جهانبخش بهزادی ابراز داشت: مدیریت بحران کشور با مصوب نمودن قانونی در تیرماه سال۱۴۰۰ تحت عنوان ماده ۲۰ قانون ستاد مدیریت بحران، مبنی بر این که هر یک از نیروهای داوطلب مردمی به وقت فراخوان به کمک دستگاه های اجرایی بشتابند در صورت فوت، شهید محسوب و در صورت جراحت نیز این قانون مزایایی از جمله پرداخت هزینه درمان را در نظر گرفته است.

وی با اشاره به این که این شهدا نخستین شهدا پس از تصویب این قانون بوده و متاسفانه به دلیل روند اداری و نیز همکاری نکردن مدیرکل سابق و مسئولان شهرستان غریب، اطلاق شهید به دو سال به طول انجامید، گفت: با ورود رئیس سازمان جنگل ها و مراتع کل کشور و استاندار فارس به این پرونده، پس از گذشت ۲ سال گره از کار گشاده گردید و این جان‌باختگان، شهید محسوب شدند.

مطالب مرتبط

کشف نقاشی‌های ۱۷۰۰ ساله روی تابوت ساسانی در شهر گور فیروزآباد

یادواره ۳۳۰ شهید امدادگر دفاع مقدس فارس برگزار می‌شود

خودرو زانتیا رها شده کنار یک خیابان در فیروزآباد سرقتی بود

نظرات