سبزی خوردن فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد و می توان گفت پایه ثابت سفره همه خانواده های ایرانی است.اما سبزی خوردن معمولا بعد شستن و بعد از چند روز پلاسیده می شوند.اما در این مقاله به شما چند روش برای تازه نگه داشتن سبزی خوردن به شما می آموزیم پس تا انتها با ما همراه باشید.
سبزی ها از جمله مهمترین گروه غذایی هستند که مصرف روزانه شان برای تمام سنین توصیه می شود. با خوردن آنها می توان ویتامین ها و املاح بسیاری را به بدن رساند.
سبزی خوردن شامل چیست ؟
- تره
- تربچه
- ریحان
- شاهی
- نعنا
- پیازچه
- جعفری
- ترخون
البته سبزی هایی که در سبزی خوردن استفاده می شود کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد و خودتان می توانید مواردی را اضافه یا کم کنید. اما ۶ مورد اول در معمولاً حتما در سبزی خوردن می بینیم ولی جعفری و ترخون در بعضی جاها در بین سبزی خوردن قرار نمی گیرد.
- سبزی ها را همیشه بعد از تهیه سریع پاک کنید. تا برگ های زرد و پلاسیده بین سبزی های باعث نشود بقیه سبزی ها زود خراب شوند.
- بعد از اینکه سبزی ها را پاک کردید آنها را با آب سرد خوب بشویید و ضدعفونی کنید.
- برای ضد عفونی کردن سبزی ها بهتر است از مواد طبیعی مانند سرکه و یا نمک استفاده کنید تا سبزی ها زمان بیشتری تازه بمانند.
- مایع ظرف شویی و یا هر ضد عفونی کننده دیگر طول عمر سبزی ها را کاهش می دهد.
- برای تمیز کردن و گل زدایی سبزی ها مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه کافیست چون اگر زمان بیشتری در آب بمانند تغییر رنگ میدهند و زودتر پلاسیده میشوند.
- سبزی ها شسته شده را در آبکش قرار دهید و حدود یک ساعتی صبر کنید تا آب آن برود.
- سپس سبزیهای شسته شده را بر روی یک پارچه نخی پخش کنید و اجازه دهید ۳ تا ۴ ساعت روی پارچه بمانند. هر نیم ساعت سبزی ها را بالا پایین کنید تا آبشان کاملاً گرفته شود. چون اگر سبزی کمی هم آب داشته باشد سریع پلاسیده می شود.
روشهای نگهداری سبزی خوردن
۱-جعبه و دستمال کاغذی برای تازه نگه داشتن سبزیجات:
در این روش نگهداری یک ظرف پلاستیکی مناسب انتخاب کنید و داخل آن را با دستمال کاغذی بپوشانید. سپس سبزیها را داخل آن قرار داده و با یک لایه از کاغذ بپوشانید. در ظرف را ببندید و در یخچال قرار دهید تا سبزی ها به مدت یک هفته سالم بمانند. اگر طی این مدت برخی برگ های سبزی پلاسیده شد آنها را جدا کنید تا به بقیه سبزی ها آسیب نرسد.
۲-استفاده از دستمال های آشپزخانه و کیسه پلاستیک برای تازه نگه داشتن سبزیجات:
در این روش که یکی از معمول ترین روش ها برای نگهداری سبزی هاست، باید سبزی ها را روی کاغذ قرار داد و بعد کاغذ را دور آنها پیچاند. چون کاغذ رطوبت اضافه سبزی را جذب میکند و از لزج شدن آن جلوگیری میکند. سپس برای اینکه مانع گردش هوای اضافه در میان سبزی ها شوید آنها را در کیسه فریزر قرار دهید و در کشوی پایین یخچال بگذارید. با این روش مدت زمان پلاسیدگی سبزی ها کند تر شود و سبزی ها به مدت ۵ الی ۷ روز در یخچال سالم می مانند.
۳-سبزی ها را نشویید:
در این روش سبزی ها را پاک کنید و بدون اینکه بشویید داخل نایلون نگهداری کنید. به این شکل که ته نایلون یک یا دو عدد دستمال کاغذی قرار دهید و بعد سبزی ها را داخل آن بریزید و سر نایلون را گره بزنید و در یخچال قرار دهید. قرار دادن دستمال کاغذی و یا دستمال نخی نازک باعث میشود رطوبت سبزی گرفته شود و سبزی پلاسیده نشود.
سپس به مقدار نیاز هر روزتان سبزی را بشویید و استفاده کنید. با این کار تقریبا سبزی شما یک هفته ای تازه میماند.
۴-یک کیسه پلاستیکی و هوا برای تازه نگه داشتن سبزیجات:
در بخش های قبلی رازهای خانه داری در نمناک هم گفتیم که سبزیهای شسته شده را، در یک کیسه پلاستیکی قرار داده و طوری ببندید که کمی هوا در آن جمع شده باشد. سپس کیسه از بالا پیچانده و گره بزنید. در این روش هم سبزی ها ۷ روزی در یخچال سالم میمانند.
خواص برخی سبزیحات
سبزیجات فیبر بالایی دادند، ضدسرطان بوده و به تقویت حافظه، زیبایی پوست و بهبود مشکلات گوارشی کمک می کنند.
- تره : ضد سرطان
- تربچه: خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچ دارد. و ضد سرطان است.
- ریحان: جلوگیری از ورم معده
- شاهی: ضد باکتری و ضد سرطان
- نعنا: ضد نفخ و ضد تهوع
- جعفری: جلوگیری از سکته قلبی و مغزی، کاهش وزن
بهروز
تاریخ : ۱۴ - دی - ۱۴۰۲
سلام تربچه درست است نه آنچه نوشته اید ترپچه