آشپزی

۴ دلیل اصلی خرد شدن برنج هنگام پخت

هنگام پخت برنج مشکلات متعددی ممکن است پیش بیاید از جمله خرد شدن آن هنگام پخت.

دلایل متعددی برای خرد شدن برنج هنگام پخت وجود دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱-شستن نامناسب:

هنگام شستن برنج، نیازی به چنگ زدن و فشار زیاد دانه ها نیست. این کار باعث شکستن و خرد شدن آنها می شود. به آرامی برنج را زیر آب بگردانید و با دستانتان به آرامی آن را زیر و رو کنید و شستشو یا خیساندن برنج با آب داغ، دانه ها را شکننده می کند و در پخت، خرد می شوند. از آب ولرم یا خنک برای شستشو و خیساندن برنج استفاده کنید.

۲-کیفیت برنج:

برنج کهنه رطوبت خود را از دست داده و شکننده تر می شود. این نوع برنج بیشتر در معرض خرد شدن هنگام پخت است همچنین برنج های نامرغوب و شکسته، دانه های ضعیف تری دارند که به راحتی در حین پخت خرد می شوند. سعی کنید از برنج های با کیفیت و مرغوب استفاده کنید.

۳-نگهداری نامناسب:

نور خورشید باعث شکستن و خرد شدن دانه های برنج می شود. برنج را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.رطوبت باعث خراب شدن و شکننده شدن دانه های برنج می شود. برنج را در ظرف دربسته و در محیطی خشک نگهداری کنید.

۴-پخت نامناسب:

  • هم زدن مداوم برنج در حال پخت، به دانه ها ضربه می زند و باعث شکستن آنها می شود. فقط در ابتدای پخت و یک یا دو بار دیگر برای زیر و رو کردن برنج، آن را هم بزنید.
  • نمک به سفت شدن دانه های برنج کمک می کند و از شکستن آنها در حین پخت جلوگیری می کند. قبل از پخت، مقداری نمک به آب برنج اضافه کنید.
  • حرارت زیاد باعث پخت سریع و ناهموار برنج می شود. از شعله ملایم و یا متوسط برای پخت برنج استفاده کنید.
  • اگر آب کافی برای پخت کامل برنج نباشد، دانه ها به طور کامل پخته نمی شوند و در نهایت خرد می شوند. به میزان توصیه شده برای نوع برنجتان، آب اضافه کنید.