هنگام پخت برنج مشکلات متعددی ممکن است پیش بیاید از جمله خرد شدن آن هنگام پخت.
دلایل متعددی برای خرد شدن برنج هنگام پخت وجود دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
هنگام شستن برنج، نیازی به چنگ زدن و فشار زیاد دانه ها نیست. این کار باعث شکستن و خرد شدن آنها می شود. به آرامی برنج را زیر آب بگردانید و با دستانتان به آرامی آن را زیر و رو کنید و شستشو یا خیساندن برنج با آب داغ، دانه ها را شکننده می کند و در پخت، خرد می شوند. از آب ولرم یا خنک برای شستشو و خیساندن برنج استفاده کنید.
برنج کهنه رطوبت خود را از دست داده و شکننده تر می شود. این نوع برنج بیشتر در معرض خرد شدن هنگام پخت است همچنین برنج های نامرغوب و شکسته، دانه های ضعیف تری دارند که به راحتی در حین پخت خرد می شوند. سعی کنید از برنج های با کیفیت و مرغوب استفاده کنید.
۳-نگهداری نامناسب:
نور خورشید باعث شکستن و خرد شدن دانه های برنج می شود. برنج را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.رطوبت باعث خراب شدن و شکننده شدن دانه های برنج می شود. برنج را در ظرف دربسته و در محیطی خشک نگهداری کنید.
۴-پخت نامناسب: