وجود بوی زهم بوقلمون باعث شده تا برخی افراد از مصرف این گوشت پرخاصیت صرف نظر کنند. اما علت وجود این بو در گوشت بوقلمون چیست؟ یکی از اصلی ترین مواردی که منجر به ایجاد بوی زهم در گوشت بوقلمون می شود، عدم تعادل در چربی و پروتئین گوشت است. همچنین خوراک و داروهایی که بوقلمون در طی مدت پرورش خود مصرف می کند، در ایجاد بوی نامطلوب بسیار تاثیرگذار است.
در بعضی از مواقع پرورش دهندگان گوشت مرغ و بوقلمون برای سفید شدن گوشت، آن ها را در آب کلر قرار می دهند که این موضوع هم تاثیر شایانی در ایجاد بوی زهم دارد. جالب است بدانید که وجود پودر ماهی در ترکیبات تغذیه مرغ و بوقلمون هم بر بد بو شدن گوشت آن ها اثر گذار است.
راهکارهای از بین بردن بوی بد گوشت بوقلمون
حال که با علت وجود بوی زهم بوقلمون آشنا شدید، نوبت به معرفی راهکارهایی می رسد، که به حذف این بو کمک می کند. یکی از راهکارهای مطمئن در هنگام خرید گوشت بوقلمون، تهیه آن ها از فروشگاه های معتبر است. بهتر است گوشت بوقلمون تازه بجای گوشت بوقلمون یخ زده تهیه شود. از دیگر روش هایی که به از بین بردن بوی زهم بوقلمون طبخ شده کمک می کند، عبارتست از:
۱-پختن گوشت بوقلمون به همراه پیاز و آبکشی کردن گوشت
- در قابلمه مناسب آب را بجوشانید. قطعات گوشت بوقلمون را به همراه پیاز خلالی شده در آب جوشیده بریزید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه در آب در حال جوش قرار بگیرند.
- در طول این زمان ، پیوسته کف روی آب را بگیرید. بعد از ۱۵ دقیقه گوشت را در آبکش ریخته از پیازها جدا کرده ؛ و با آب سرد آبکشی نمایید.
- این گوشت را می توانید به همراه ادویه های مختلف به ویژه زعفران ، در روغن تفت داده و در پخت انواع خوراک و خورشت از آن استفاده کنید.
۲-پختن گوشت بوقلمون با پیاز خام
- در این روش بسته به مقدار گوشت بوقلمون مورد استفاده ، به میزان مناسبی از پیاز خام خلالی شده نیاز داریم.
- قطعات گوشت بوقلمون را به فلفل و نمک آغشته کرده و هر طرف آنها را در میزان کم روغن تفت دهید ؛ تا گوشت کاملا تغییر رنگ دهد.
- گوشت های تفت داده را از ظرف خارج کرده ؛ و در همان روغن نصف میزان پیاز را کمی تفت دهید. سپس گوشت ها را به پیاز اضافه کرده و مابقی پیاز خلالی را روی گوشت می ریزیم.
- در ظرف را می گذاریم و زمان می دهیم تا گوشت در آب پیاز ، با حرارت ملایم به خوبی پخته شود.
- در حین پخت یک بار گوشت و پیاز را هم می زنیم و در صورت نیاز یک استکان آب اضافه میکنیم.
- در ادامه با اضافه کردن انواع ادویه ها و چاشنی ها به این گوشت ، می توانید خورشت دلخواه خود را آماده کنید.
۳-مرینیت کردن گوشت بوقلمون
مرینیت کردن در واقع خواباندن گوشت در چاشنی ها و ادویه های دلخواه است ؛ که بسته به نوع گوشت از ۱ ساعت تا حداکثر ۲۴ ساعت زمان می برد.
در این روش گوشت بوقلمون را به قطعات مناسب خرد می کنیم ؛ و آنها را در مخلوط پیاز خلال شده ، سیر رنده شده ، پودر فلفل سیاه ، نمک ، زعفران دم کرده ، آبلیمو و در صورت تمایل دیگر ادویه ها و سبزی های معطر می خوابانیم.
این گوشت بوقلمون مرینیت شده نیز مناسب پخت انواع خورشت و همچنین کباب کردن است. دقت داشته باشید که مواد مرینیت قابل استفاده نیست و باید قبل از طبخ از گوشت جدا شوند.
در نظر داشته باشید که گوشت را در ظروف فلزی مرینیت نکنید ؛ زیرا ظرف فلزی باعث تغییر طعم مواد می شود.گوشت مرینیت شده را حتما در ظرف در دار و در یخچال نگهداری کنید. در مرینیت های یک ساعته خصوصا در فصول سرد سال نیازی به نگهداری گوشت در یخچال نیست.
۴-ادویه پاشی و سرخ کردن در روغن داغ
یکی از بهترین روش ها برای خوش طعم تر کردن و گرفتن بوی گوشت بوقلمون ، آغشته کردن آن به ادویه های ساده و سرخ و طلایی کردن آن در روغن داغ است.
به این ترتیب که گوشت بوقلمون را با میزان مناسبی از نمک ، فلفل و زردچوبه به خوبی آغشته کرده و چند ثانیه ماساژ می دهیم.
در صورت استفاده از بوقلمون کامل باید داخل شکم آن را نیز ادویه پاشی کرده ؛ و ماساژ دهیم.
سپس هر طرف بوقلمون مزه دار شده را در روغن داغ سرخ می کنیم ؛ تا طلایی شود. این بوقلمون طلایی شده آماده پخت در سس هر نوع خورشتی هست. باید دقت شود که خورشت کم آب و حرارت ملایم باشد
نکات مهم در حین خرید بوقلمون
یکسری نکات وجود دارد که کمک می کند تا گوشت مصرفی در حین پخت از بوی زهم کمتری برخوردار باشد.
- نکته اول: تهیه و خرید گوشت بوقلمون و فرآورده های گوشتی از فروشگاه های معتبر.
- نکته دوم: توجه به تازگی گوشت بوقلمون. (گوشت بوقلمون به صورت تازه قوام خوبی داشته و رنگ کدری ندارد.)
نظرات