۴ روش خشک کردن شوید در خانه و شیوه نگهداری آن

شوید یکی از کاربردی ترین سبزیجات خشک است که در انواع غذاها مورد استفاده قرار می گیرد.شوید خشک را می توانید از بیرون تهیه کنید اما اگر روی کیفیت و تمیزی آن حساس هستید می توانید به راحتی و چند روش ساده خودتان در منزل آن را تهیه کنید.در ادامه این مطلب چند روش ساده […]

شوید یکی از کاربردی ترین سبزیجات خشک است که در انواع غذاها مورد استفاده قرار می گیرد.شوید خشک را می توانید از بیرون تهیه کنید اما اگر روی کیفیت و تمیزی آن حساس هستید می توانید به راحتی و چند روش ساده خودتان در منزل آن را تهیه کنید.در ادامه این مطلب چند روش ساده برای خشک کردن شوید در خانه را به شما معرفی می کنیم.پس تا انتها همراه ما باشید.

شیوه خشک کردن شوید

۱-طریقه خشک کردن شوید به روش سنتی در منزل

  • شوید تازه بخرید.
  • برگ های زرد، خراب، چوب ها و گل و لای سبزی را از آن جدا کنید.
  • شوید ها را کمی با ساقه پاک کنید.
  • شوید ها را داخل ظرف بزرگ بریزید و بگذارید در آب خنک و چند قطره مایع ظرفشویی یا نمک ۵ تا ۱۰ دقیقه خیس بخورد. می توانید از محلول های ضدعفونی کننده سبزیجات نیز
  • برای میکروب زادیی شوید، استفاده کنید.
  • بعد از گذشت این چند دقیقه شویدها را چند بار آب بکشید.
  • پس از اینکه شویدها را آبکشی نمودید و در آبکش ریختید.
  • بعد از گرفته شدن آب اضافی آنها، شوید ها را روی دستمال های خشک کن، پارچه نخی تمیز یا سینی، به صورت یک لایه نازک پهن کنید.
  • محل خشک کردن شویدها باید دور از تابش مستقیم آفتاب، وزش باد و گرد و غبار و در سایه و جایی که هوا جریان دارد، باشد.
  • خشک کردن شوید در آفتاب باعث از بین رفتن ویتامین های موجود در آن شده و از کیفیت سبزی شما می کاهد.
  • پس از خشک شدن کامل شوید های شما آنها را جمع کنید و با دست خرد کنید.

۲-طریقه خشک کردن شوید با پنکه

  • برای تهیه شوید خشک، پس تهیه و پاک کردن شوید و شستشوی آن به طریق بالا، اجازه دهید آب شوید برود.
  • شویدها را روی پارچه نخی و تمیزی پهن کنید.
  • برای جلوگیری از زردشدن شویدها، روز اول خشک کردن شوید، جلوی آن پنکه ای با دور متوسط قرار دهید و اجازه دهید یک روز باد پنکه به آن بخورد، باد پنکه باعث زودتر خشک شدن شوید و در نتیجه مانع زرد شدن آن می شود.
  • سپس اجازه دهید دو تا سه روز دیگر نیز شوید ها بماند تا کاملا خشک شوند.

شیوه خشک کردن شوید

۳-نحوه خشک کردن شوید روی بخاری

بخاری و یا شوفاژ یک روش سنتی و کارآمد برای خشک کردن شوید در زمستان است. برای خشک‌کردن شوید روی بخاری، ابتدا باید مراحل شستن و آب‌گیری شویدها را مانند روش‌های بالا انجام دهید؛ سپس یک پارچه تمیز را روی شوفاژ یا بخاری پهن کنید و شویدها را روی آن قرار دهید. توجه داشته باشید که حرارت باید به همه سبزی‌ها به طور یک نواخت برسد. برای خشک شدن کامل شویدها به ۴ تا ۱۲ ساعت زمان نیاز دارید.

۴-نحوه خشک کردن شوید در ماکروفر

  • شوید تازه تهیه کنید و آن را به طریق بالا پاک کرده و تمیز بشویید.
  • شوید ها را روی پارچه تمیزی پهن کنید تا رطوبت سبزی ها گرفته شود.
  • بعد از رفتن آب شوید و گرفته شدن رطوبت آنها ، شویدها را در بشقاب و روی تکه ای دستمال کاغذی پهن کنید.
  • ماکروفر را روی حداکثر قدرت قرار دهید.
  • بشقاب را داخل ماکروفر بگذارید.
  • هر ۱۰ ثانیه در ماکروفر را باز کنید و سبزی را زیر و رو کنید.
  • برای خشک شدن شوید حدود ۲ دقیقه زمان لازم است.
  • پس از این مدت زمان شوید خشک را با دست خرد کنید.
  • شوید خشک شده را داخل ظرف بریزید.

نکات مهم در خشک کردن شوید

  • شوید هایی که در سایه خشک شوند، خوش رنگتر می شوند.
  • تقریبا هر یک کیلو شوید تازه، ۵۰ گرم شوید خشک می دهد.
  • برای داشتن نتیجه بهتر و زودتر خشک کردن شوید، شویدها را به صورت دسته ای خرد و سپس خشک کنید.
  • برای خشک کردن شوید، زیر آن‌ها پارچه تمیز نخی پهن کنید و از پهن کردن روزنامه خودداری کنید، زیرا سرب موجود در روزنامه برای سلامت بدن مضر است.
  • در هنگام شب شویدها را به مکان سربسته‌ای منتقل کنید یا روی شویدها را با پارچه‌ای بپوشانید، زیرا هوای سرد شب، سبب جذب رطوبت و پلاسیده شدن سبزی می‌شود.
  • بعد از خشک شدن شویدها، آن‌ها را الک کنید تا شوید یک‌دست‌تر و ریزتری داشته باشید.

ظروف مناسب نگهداری شوید خشک

  • بهتر است ظروف نگهداری شوید پلاستیک یا شیشه باشد.
  • سعی کنید شویدها را درون ظرف در بسته و در جایی قرار دهید که رطوبت نداشته باشند.
  • لازم به ذکر است که مدت زمان نگهداری از شوید خشک شده نهایتا یک سال است و بعد از آن خاصیت و کیفیت خود را از دست خواهد داد.
مطالب مرتبط

علت زرد شدن شوید خشک شده چیست و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

نظرات