عناب یک میوه جالب و مغذی است که بسیار برای سلامتی مفید است و خواص بسیاری دارد.اما هنگام خرید آن خوب است ترفندهایی را بلد باشید که تازه بودن آن را تشخیص دهید.در این مقاله به شما ۴ روش تشخیص عناب تازه را معرفی می کنیم.
عناب چیست؟
عناب میوهای حاصل از درختچه یا درخت کوچکی است با گلبرگهایی به رنگ مابین سبز و زرد و جزو میوههای هستهدار (شفت) است. درشتی و سایز میوههای این درختچه به اندازهی یک خرما هستند و رنگشان ترکیبی از قرمز و قهوهای است که از روشن تا سیر تغییر میکند.
درخت عناب، در اصل بومیِ جنوب آسیا از جمله بخشهای جنوبی و مرکزی کشور چین است. ولی با پیشرفت ارتباط جوامع، امروزه این میوه در سراسر جهان، بهویژه اروپا، شناخته شده است و در اکثر فروشگاههایی که میوههای وارداتی عرضه میکنند به فروش میرسد.
خواص عناب
عناب دارای خواص بسیار متعددیه. پزشکان برای داشتن سیستم ایمنی قوی و بدنی سالم مصرف عناب رو توصیه می کنند. در ادامه با برخی از خواص معجزه آسای عناب آشنا خواهیم شد:
- عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است.
- عناب مدره و ادرار رو زیاد می کنه.
- عناب آرام کننده اعصاب است.
- عناب خون رو تمیز می کند.
- عناب ضد سرفه است.
- عناب خواب آور است و بیخوابی رو برطرف می کنه.
- جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است.
- عناب آسم وتنگی نفس رو برطرف می کنه.
- برای معالجه و التیام زخمهای کهنه گرد ریشه خشک شده عناب رو روی اونا بپاشید.
- هسته عناب خواب آور است.
تشخیص عناب تازه:
در ادامه شما را با چهار خصوصیت عناب تازه آشنا می کنیم.
۱- بوی عناب
این روش کمی تجربی بهنظر میرسد، اما به وضوح میتوان بوی تازگی یک میوه را تا حد زیادی تشخیص داد. اگر هنگام خرید عناب احساس کردید که عنابها بوی مطبوعی ندارند یا بوی ماندگی مثل خشکبار بیش از حد مانده میدهند از خریدن آن خودداری کنید.
۲- ظاهر عناب
بدون شک بهترین راه تشخیص اکثر میوههای سالم توجه بهظاهر آنها است. عناب تازه مثل دانههای یاقوت پوستی براق و یکدست دارد. برخلاف آنچه اغلب اوقات دیدهایم عنابهایی که دارای رنگ تیره هستند عناب مرغوب نیستند. عناب سالم و تازه رنگ قرمز روشن یا زرد روشن دارد.
از خرید عنابهایی که دارای لکههای سیاه یا قهوهای هستند، خودداری کنید. این عنابها فاسد شدهاند. همچنین چند دانه عناب را بردارید (مشت نمونه خروار است) اگر عنابها پوستی کدر یا چروکیده دارند عناب تازه نیستند.
نکته مهم دیگری که میتوان برای تشخیص عناب تازه از ظاهر به آن اشاره کرد اندازه عنابها است. عناب مرغوب درشتتر است و عنابهای ریز عنابی بهمراتب کمکیفیتتر است، یادتان باشد این میوه دارای هسته است و تمام خواص آن در گوشت میوه نهفته است. پس اگر عنابها در سایزهای مختلف موجود بود شما نوع درشت آنها را انتخاب کنید.
۳- عناب را تست کنید
یکی از آفتهای مهم عناب کرمخوردگی است. تنها راه تشخیص این موضوع هم باز کردن بافت درون عناب است. اگر به رنگ عناب شک داشتید یا در اثر فشار بهراحتی فرو میرفت چند دانه از آن را امتحان کنید. وقتی عناب دچار کرمخوردگی شده باشد بهراحتی با چشم قابلتشخیص است.
نکته دیگری که در تستکردن عناب میتوانید پی به تازه و سالم بودن آن ببرید طعم عناب است. اگر عناب کرمخوردگی نداشت، اما بافت آن یکپارچه و تازه به نظر نمیرسید آن را تست کنید. عناب تازه باید طعم شیرین و کمی ترش داشته باشد. اگر عناب طعمی ترش یا گندیده داشته باشد، نشاندهنده این است که عناب فاسد شده است. طعم عناب فاسد معمولاً تلخ یا شور است.
۴- سفت بودن عناب
یکی دیگر از روشهای تشخیص عناب تازه فشردن آن است. عناب خیلی تازه کمی سفت است و در اثر فشار دچار فرورفتگی نمیشود. عنابی که رسیده کمی در مقابل فشار مقاوم است؛ اما اگر زیادی فشار دهید بافت اسفنجگونه آن کمی دچار فرورفتگی میشود.
اما اگر عنابی نامرغوب باشد در اثر یک بارِ کم فشار بهراحتی فرو میرود. چند دانه عناب را با فشار متوسط امتحان کنید اگر دچار فرورفتگی شد نشاندهنده کیفیت پایین عناب است.
چند نکته در مورد خرید عناب تازه و نگهداری آن
تا جای ممکن عناب را از بازارهای محلی میوه و ترهبار خریداری کنید و برای خرید عناب خشک شده به مکانهای معتبر و شناخته شده مراجعه کنید.
اگر عناب مرغوب خریداری کنید تا مدت زیادی میتوانید آن را نگهداری و استفاده کنید. عناب را در جای خشک و خنک نگهداری کنید و از تابش آفتاب دور نگه دارید. این میوه شگفتانگیز تا مدت زمانی طولانی میتواند میهمان خانه شما باشد و در سایر فصول نیز از آن بهرهمند شوید.
نظرات