۴ علت اصلی زرد شدن گیاه افوربیا تریگونا
اگر متوجه شده اید که برخی از برگ های گیاه افوربیا تریگونا شما زرد شده است، می تواند به این معنی باشد که مشکلی در محیط گیاه شما یا مراقبت از آن وجود دارد.
در این مقاله از اول فارس، علت زرد شدن برگ افوربیا تریگونا را بررسی میکنیم تا بتوانیم نتیجه بگیریم که چه عاملی روی انواع گیاه افوربیا تأثیر میگذارد تا بتوانید بلافاصله مشکل آن را برطرف کنید.
۱-آبیاری بیش از اندازه
یکی از دلایل رایج زردی برگ در افوربیا ترگونیا آبیاری بیش از حد است که همین علت باعث پوسیدگی ریشه های آن می شود. آبیاری بیش از حد در ابتدا معمولاً با زرد شدن پایین ترین برگ ها خود را نشان می دهد. اگر فکر می کنید که افوربیا ترگونیا شما از آبیاری بیش از حد و پوسیدگی ریشه رنج می برد، بهترین کار این است که بلافاصله گیاه خود را از گلدان بیرون بیاورید و وضعیت ریشه را بررسی کنید. ریشه های پوسیده را با احتیاط کوتاه کنید زیرا این کار باعث رشد ریشه های سالم جدید می شود. اگر مخلوط گلدان افوربیا شما هنوز خیس و غرق در آب است، بلافاصله آن را تعویض کنید. منتظر خشک شدن طبیعی آن نباشید زیرا این خطر آسیب بیشتری به گیاه شما وارد می کند و می تواند باعث زرد شدن بیشتر برگ ها شود.
در طی چند هفته آینده، باید گیاه افوربیا ترگونیا خود را کمتر از قبل آبیاری کنید تا بتواند شروع به بهبودی کند. استفاده از رطوبت سنج یک راه عالی برای دانستن زمان آبیاری گیاه است. همچنین می توانید برنامه آبیاری خود را بسته به فصل تنظیم کنید. چرا که این روش کمک می کند تا در ماه های سردتر و تاریک تر مانند پاییز و زمستان آبیاری را کاهش دهید.
نکته اصلی: برای جلوگیری از آسیب دیدن ریشه های گیاه، آب اضافی را که از سوراخ های زهکشی خارج شده و در زیر گلدانی قرار گرفته است را خارج کنید.
۲-کم آبی از علت زرد شدن برگ افوربیا تریگونا
اگر برگ ها کاملاً خشک و ترد و همچنین زرد شوند، ممکن است به دلیل کمبود مداوم آب باشد. اگرچه افوربیا تریگونا می توانند با کم آبی مقاومت کنند. اما هنوز هم باید هنگام آبیاری تعادل مناسبی داشته باشید تا از خشک شدن آن جلوگیری کنید. ما همیشه برای جلوگیری از هر گونه مشکل آبیاری، رویکرد کمی را توصیه می کنیم.
برای راهنمایی بیشتر در مورد آبیاری گیاه افوربیا تریگونا می توانید مقاله “جدول آبیاری گیاهان آپارتمانی” را مطالعه نمایید.
اگر فکر می کنید که گیاه افوربیا شما دچار کم آبی شده است، قبل از انجام یا تغییر هر کاری خاک را بررسی کنید! حتما مطمئن شوید که علت زرد شدن برگهای افوربیا تریگونا کم آبی است، چرا که در غیر این صورت ممکن است خیلی سریع آبیاری بیش از حد کنید و مشکلات دیگری را ایجاد کنید (درختهای افوربیا تریگونا به آبیاری بیش از حد حساس تر از کم آبی است، بنابراین احتیاط کنید). هنگامی که مطمئن شدید گیاه دچار کم آبی شده است، به آرامی و با مقدار لازم آبیاری را شروع کنید. اولین قدم شما در هنگام مشاهده خاک خشک افوربیا ممکن است آبیاری بیش از اندازه آن باشد، اما این کار در واقع می تواند باعث آسیب بیشتر به گیاه شود و همچنین برگ های زرد بیشتری ایجاد کند. این موضوع به این دلیل است که گیاهان با تغییر ناگهانی محیط شوکه می شوند.
به عنوان یک راه کار مناسب می توانید به مدت یک هفته روزی یک بار به گیاه افوربیا ترگونیا خود آب دهید. پس از یک هفته می خواهید به یک روال مراقبت عادی تر برگردید، مطمئن شوید که رطوبت خاک را مرتبا بررسی کنید تا از رشد مجدد برگ های زرد جلوگیری کنید!
۳-پیری طبیعی در گیاه افوربیا تریگونا
اگر این برگ های پایین گیاه افوربیا ترگونیا زرد شوند، ممکن است علت آن پیری طبیعی باشد. با گذشت زمان، گیاه افوربیا ترگونیا شما برخی از قدیمی ترین برگ های خود را به نفع رشد برگهای جدید سالمتر میریزد. این امر کاملا طبیعی است و چیزی نیست که نگران آن باشید. روند ریزش پیری طبیعی گیاه افوربیا باید ۱ یا ۲ برگ از قدیمی ترین برگ ها هر چند ماه یکبار باشد.
سرعت زرد شدن را کنترل کنید تا ببینید آیا سرعت آن افزایش یافته یا بسیار بالاتر از این میزان است. زیرا ممکن است دلیل دیگری وجود داشته باشد که باید به دنبال آن باشید.
۴-دمای نامناسب از مهم ترین علت زرد شدن برگ افوربیا تریگونا
از آنجایی که گیاه افوربیا ترگونیا بومی آفریقای مرکزی هستند، دمای کمی گرمتر را ترجیح میدهند، بنابراین در خانههای سرد با مشکل مواجه خواهند شد. با گذشت زمان، هوای سرد بر سلامت گیاه شما تأثیر می گذارد و ممکن است باعث ایجاد برگ های زرد در آنها شود. اطمینان حاصل کنید که گیاه افوربیا ترگونیا شما دور از دریچه های تهویه مطبوع، پنجره ها یا درها باشد. زیرا هوای سرد می تواند به گیاه شما آسیب بزند. همیشه می توانید یک دماسنج برای بررسی دمای محیطی که گیاه شما در آن قرار گرفته است، استفاده کنید تا از جایگاه، محیط و دما گیاه خود مطمئن شوید.