ایرانخبر اولعلمی

۴ گام اصلی برای فروش سهام عدالت در بورس

برای فروش سهام عدالت در بورس به دنبال آزادسازی آن افراد باید ابتدا نسبت به مالکیت سهام خود به صورت مستقیم اقدام کنند.

به گزارش اول فارس ، فروش سهام عدالت در بورس پس از آنکه به دستور مقام معظم رهبری آزادسازی سهام عدالت کلید خورد یکی از سوالات کاربران راهبرد معاصر در روزهای اخیر بوده و در این خبر تلاش می کنیم به تفصی نحوه فروش سهام عدالت، ارزش سهام عدالت، جزئیات آزادسازی و مالیک سهام عدالت و سایر موضوعات مرتبط را به تفصیل توضیح دهیم تا کاربران بتوانند بهترین تصمیم را برای سهام عدالت خود اتخاذ کنند.

گام اول فروش سهام عدالت در بورس/ مالکیت سهام عدالت

در گام اول برای فروش سهام عدالت در بورس دارندگان این سهام باید نسبت به اعلام مالکیت سهام از طریق سامانه سهام عدالت اقدام کنند. در حال حاضر سهام عدالت تنها به افراد اختصاص داده شده است اما آنها امکان مدیریت و خرید و فروش سهام را ندارند و عملا بلوکه هستند و مدیریت آنها در دست دولت قرار دارد و دولت نیز سالانه سود عایدی را بین سهامداران توزیع می کند که آخرین واریز شود سهام عدالت در اسفند ۹۸ اتفاق افتاد.

برای مالکیت سهام عدالت ابتدا وارد سایت سهام عدالت به آدرس samanese.ir شوید. پس از ورود به سایت تصویر زیر را می بینید. در گزینه بالایی یعنی سامانه الکترونیکی سهام عدالت روی گزینه ورود به سامانه کلیک کنید. گزینه پایین مربوط به سایت خبری و پایگاه اطلاع رسانی سهام عدالت است و آخرین اطلاعیه های سازمان خصوصی سازی از طریق آن منتشر می شود.

فروش سهام عدالت در بورس

در این صفحه توضیحاتی درباره سهام عدالت به شرح زیر آمده است که لازم است با تیک زدن گزینه «مطالب فوق را مطالعه نموده و می پذیرم» ادامه را انتخاب کنید:

  • این سامانه برای مشاهده خلاصه وضعیت سهام داران سهام عدالت است.
  • اطلاعات درخواست شده در این سامانه باید با دقت و توسط شخص سهام دار، بازماندگان ایشان و یا ولی، وکیل، قیم قانونی آنها وارد شود.
  • وارد نمودن شماره تلفن همراه معتبر در سامانه به منظور ثبت شماره شبای بانکی الزامی است، سازمان خصوصی سازی اجازه دارد در مواقع ضروری جهت اطلاع رسانی با شماره تلفن همراه اعلام شده از طریق پیامک یا تماس تلفنی ارتباط برقرار نماید.
  • حداکثر زمان درنظر گرفته شده برای هر بار استفاده از سامانه ۱۰ دقیقه می باشد. پس از پایان زمان مذکور، مراجعه کننده باید از ابتدا به سامانه وارد شود.
  • در صورتی که در مراحل شناسایی بیش از سه بار، اطلاعات هویتی نادرست انتخاب شود، دسترسی به سامانه تا ۷۲ ساعت مسدود می گردد.
  • فعالیت مراجعین در این سامانه ثبت شده و قابل پیگیری می باشد.

نحوه فروش سهام عدالت

در این بخش طی ۴ مرحله از شما کد ملی، نام پدر، شماره شناسنامه و سال تولد پرسیده می شود و اگر همه این گزینه ها را صحیح انتخاب کنید وارد صفحه کاربری خود در سایت سهام عدالت می شوید.

مالکیت سهام عدالت سهام داری مستقیم

در صفحه کاربری شما در سامانه سهام عدالت ۴ بخش اصلی قابل مشاهده است شامل شماره همراه، شماره شبا، وضعیت دارای و «آزادسازی سهام عدالت». روی گزینه آزادسازی سهام عدالت کلیک کنید تا وارد صفحه بعد شوید.

روش فروش سهام عدالت

در این مرحله از شما پرسیده می شود آیا تمایل به سهام داری مستقیم سهام عدالت دارید یا سهام داری غیر مستقیم. برای فروش سهام عدالت حتما باید گزینه سمت راست یعنی «استفاده از روش سهام داری مستقیم» را تیک موافقت بزنید و ادامه دهید. در روش سهام داری غیر مستقیم مدیریت سهام شما از طریق شرکت های استانی سهام عدالت در اختیار دولت قار می گیرد و شما حق فروش آن را ندارید و تنها سالانه سود آن برای شما واریز می شود.

گام دوم فروش سهام عدالت در بورس/ ثبت نام در سامانه سجام

پس از تعیین مالکیت سهام عدالت خود به روش سهام داری مستقیم شما به سازمان خصوصی سازی اعلام کردیه اید که تمایل دارید مدیریت سهام در دست خودتان قرار گیرد. طبق اعلام رئیس سازمان خصوصی سازی از ۱۰ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد فرصت تعیین تکلیف مالیکت سهام عدالت افراد است پس تا تاریخ ۱۰ خرداد فعلا اقدامی برای خرید و فروش سهام عدالت نمی توان انجام داد.

با این وجود پیشنهاد می شود در این بازه نسبت به ثبت نام در سامانه سجام سهام عدالت اقدام کنید. سامانه سجام یک سامانه جامع اطلاعا اقتصادی است و همه افرادی که تمایل به خرید و فروش سهام در بورس دارند حتما باید در آن ثبت نان کنند و احراز هویت شوند.

برای ثبت نام در سامانه سجام باید به سایت sejam.ir بروید و انتخاب گزینه «ثبت نام در سجام» تمام اطلاعات خواسته شده شامل اطلاعات فردی مانند کد ملی، شماره شناسنامه و … محل سکونت، تحصیلات، اطلاعات بانکی و … را به صورت کامل و دقیق وارد کنید و در پایان یک کد رهگیری به شما داده می شود.

پس از تکمیل ثبت نام در سجام نیاز به احراز هویت شما وجود دارد و این مرحله حتما باید حضوری و از طریق انگشت نگاری انجام شود. لذا دارندگان سهام عدالت با کد رهگیری خود باید به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند و در آنجا با پرداخت ۱۵ هزار تومان کار تایید هویت شما انجام می شود و در صورت نهایی شدن اطلاعات شما از طریق دفتر پیشخوان برای سامانه سجام ارسال می شود.

پس از این مدتی زمان می برد تا نتیجه تایید هویت شما در سامانه سجام اعلام شود و این روزها با توجه به درخواست های زیاد برای ثبت نا در سامانه سجام قدری فرایند آن طولانی تر شده است و تا دو ماه ممکن است به طول بینجامد . پس در اسرع وقت اقدام کنید.

گام سوم فروش سهام عدالت/ دریافت کد بورسی

همه افراد برای فعالیت در بازار بورس و خرد و فروش سهام باید کد بورسی داشته باشند. کد بورسی از طریق سازمان بورس اوراق بهادار و واسطه کارگزاری ها صادر می شود لذا باید از طریق یکی از کارگزاری های موجود نسبت به ثبت نام و دریافت کد بورسی خود اقدام کنید. ثبت نام در بورس در برخی کارگزاری ها به صورت آنلاین و سایتی انجام می شود و با توجه به شرایط کرونا توصیه می شود این روش را پیش بگیرید.

با این وجود دولت برای جلوگیری از ازدحام مردم در کارگزاری ها اعلام کرده پس از پایان مرحله اعلام مالکیت در خرداد ماه خودش نسبت به صدور کد بورسی برای دارندگان سهام عدالتی که روش سهام داری مستقیم را انتخاب کنند صادر می کند و برای آنها ارسال می کند.

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی اظهار کرد: کسانی که روش مدیریت مستقیم سهام عدالت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انتخاب می‌کنند فعلا نیازی به کد بورسی ندارند، بلکه بعد از مهلت یک ماهه فهرست این افراد را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه، سمات می‌فرستیم و در آنجا برای سهامداران عدالت کد معاملاتی بورسی در نظر گرفته می‌شود و سهام به نام فرد می‌شود، اما فعلا نیازی به کد بورسی نیست. فعلا تا یک ماه فرصت وجود دارد که سهامداران عدالت روش مدیریت مستقیم و یا غیر مستقیم سهام عدالت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انتخاب کنند و بعد برای کسانی که روش مستقیم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انتخاب کرده‌اند، از طریق شرکت سپرده‌گذرای هم سهام به نام آنها می‌شود و هم کد بورسی به آنها تخصیص می‌شود و می‌توانند بر اساس دستورالعمل و ضوابطی که شورای عالی بورس در آینده نزدیک تصویب و ابلاغ می‌کند، به معامله سهام بپردازند.

تصمیم با شما است که خودتان زودتر این روند را دنبال کنید و یا صبر کنید تا یک ماه دیگر دولت کد بورسی شما را تخصیص دهد و ارسال کند.

گام چهارم فروش هام عدالت در بورس/ عرضه در بازار سرمایه

پس از طی کردن همه مراحل بالا شما امکان فروش سهام عدالت خود در بورس را پیدا می کنید و لازم است با نا کاربری و رمزی که کارگزاری در اختیار شما قرار داده وارد صفحه معاملاتی خود شود و با قیمیتی که مد نظرتان است سهام عدالتتان را عرضه کنید. پس از فروش سهام عدالت در بورس مبلغ آن به حساب کاربری شما در کارگزاری منتقل می شود و اگر قصد دریافت آن را دارید باید گزینه دریافت وجه نقد را در صفحه بورسی خود انتخاب و پس از وارد کردن مبلغ گزینه تایید را بزنید. پس از آن ظرف ۲۴ ساعت یعنی روز کاری بعدی مبلغ به حساب شما منتقل می شود.

مبلغ سهام عدالت شما به حسابی واریز می شود که در مراحل ثبت نام به عنوان حساب بانکی اصلی خود به کارگزاری معرفی کردید و اطلاعات حساب و شمار شبای آن را داده اید.

4 گام فروش سهام عدالت در بورس/ آزادسازی، سجام، کد بورسی و نحوه فروش

 

  شرکت های سهام عدالت کدامند؟

۴۹ شرکت در سبد سهام عدالت وجود دارند که ۳۶ شرکت در حال حاضر در بورس هستند و ۱۳ شرکت در آینده در بورس عرضه خواهند شد. فهرست شرکت های موجود و درصد سهامی که عرضه شده به این شرح است:

  1. شرکت های آلومینیوم ایران یا ایرالکو با مالکیت ۳۰%
  2. ایران خودرو یا خودرو با مالکیت %۳
  3. بانک تجارت با مالکیت ۴۰%
  4. بانک صادرات ایران با مالکیت ۴۰% 
  5. بانک ملت با مالکیت ۳۰%
  6. پارس سویچ با مالکیت ۴۶%
  7. پالایش نفت بندر عباس با مالکیت ۲۰%
  8. پالایش نفت تهران با مالکیت ۷۰% 
  9. پالایش نفت شیراز با مالکیت %۱۰
  10. پالایش نفت اصفهان با مالکیت ۲۰% 
  11. پالایش نفت تبریز با مالکیت ۲۰% 
  12. پتروشیمی مارون با مالکیت ۳۰% 
  13. پست بانک با مالکیت ۲۵% 
  14. چادرملو با مالکیت ۲۱% 
  15. حمل و نقل پتروشیمی با مالکیت ۲۹% 
  16. سایپا با مالکیت ۱% 
  17. سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران با مالکیت ۲۳% 
  18. سرمایه گذاری رنا با مالکیت ۲% 
  19. سیمان داراب با مالکیت ۵۰% 
  20. سیمان دشتستان با مالکیت ۳۴% 
  21. فولاد آلیاژی ایران با مالکیت ۳۹%
  22. فولاد خوزستان با مالکیت ۳۰% 
  23. فولاد مبارکه اصفهان با مالکیت ۳۰% 
  24. کارخانجات مخابراتی ایران با مالکیت ۳۵% 
  25. کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با مالکیت ۲۴% 
  26. گل گهر با مالکیت ۱۱% 
  27. مخابرات ایران با مالکیت ۲۰% 
  28. مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران با مالکیت ۲۶% 
  29. ملی صنایع مس ایران با مالکیت ۳۷% 
  30. نیرو ترانس با مالکیت ۳۱% 
  31. بیمه دانا با مالکیت ۵۵% 
  32. پالایش نفت لاوان با مالکیت ۲۰% 
  33. پتروشیمی ارومیه با مالکیت ۶% 
  34. پتروشیمی بندر امام با مالکیت ۳۰% 
  35. پتروشیمی بوعلی سینا با مالکیت ۳۰% 
  36. پتروشیمی بیستون با مالکیت ۳۰% 
  37. پتروشیمی تبریز با مالکیت ۱۰% 
  38. پتروشیمی خوزستان با مالکیت ۳۰% 
  39. پتروشیمی شهید تند گویان با مالکیت ۱۰% 
  40. پتروشیمی فجر با مالکیت ۳۰% 
  41. پتروشیمی جم با مالکیت ۱۵% 
  42. دخانیات ایران با مالکیت ۲۸% 
  43. ساختمان سد و تأسیات آبیاری یا سابیر با مالکیت ۴۹% 
  44. شهر صنعتی البرز با مالکیت ۲۳% 
  45. شهر صنعتی رشت با مالکیت ۵۸%
  46. شهر صنعتی با مالکیت ۲۱% 
  47. مشانیر با مالکیت ۴۲% 
  48. مگا موتور با مالکیت ۰.۵%
  49. صنایع پتروشیمی خلیج فارس با مالکیت ۴۰% 

اگر به سایت سهام عدالت برای تعیین مالکیت مراجعه نکنیم چه می شود؟

طبق گفته رییس سازمان خصوصی سازی پس از پایان زمان تایید مالکیت بر سهام عدالت افرادی که مراجعه نکرده باشند سامانه به طور خودکار نحوه سهام داری غیرمستقیم را انتخاب می کند و مدیریت سهام آنها به شرکت های سهام عدالت استانی منتقل خواهد شد و امکان فروش سهام عدالت خود را ندارند و سود به طور سالانه مانند سابق به حسابشان واریز می شود.

چه زمانی می توان سهام عدالت را فروخت؟

همان طور که در مراحل بالا گفته شد با توجه به تعداد میلیونی سهام داران و مراحلی که باید طی شود حداق تا نیمه خرداد کار اعلام مالکیت سهام عدالت طول خواهد کشید و پیش بینی می شود پس از آن نیز برای مدتی تمدید شود.

پس از آن زمان فروش سهام عدالت به تصمیمات دولت بستگی دارد و هر زمان که این سهام در پرتفوی شمت وارد شود و از حالت بولکه خارج شود قابلیت فروش سهام برای افراد ایجاد خواهد شد.

پیش بینی می شود به علت زمان بر بودن اعلام مالکیت و حجم بالای سهام شرکت های سهام عدالت و همچنین روند صدور کد بورسی و تایید هویت در سامانه سجام لااقل برای دو ماه آینده امکان فروش سهام عدالت در بورس ممکن نباشد.

اگر دولت سریع اقدام کند احتمالا از تیر ماه افراد قادر به دریافت مبلغ سهام عدالت خود باشند. طبق آخرین اخبار شورای بورس هفته آینده یعنی ۲۰ اردیبهشت زمان دقیق فروش سهام عدالت را مشخص خواهد کرد.

آیا امکان فروش همه سهام عدالت به صورت یجا وجود دارد؟

ارزش کل سهام عدالت برای تمام سهام داران مبلغی بالغ بر ۴۳۰ هزار میلیارد تومان است و این مبلغ رقم بسیار بزرگی است و با عرضه یکجای آن بازار سرمایه دچار نوسان و چالش شدید می شود. لذا همان طور که دژپسند وزیر اقتصاد نیز اعلام کرده پس از آزادسازی سهام عدالت امکان فروش آن در بورس به صورت پله ای مهیا خواهد شد. یعنی احتمالا در مرحله اول به افراد مجوز فروش ۲۰ تا ۳۰ درصد سهامشان داده می شود.

این روند ادامه می یابد تا پس از چند ماه کل سهام عدالت آزاد و امکان معامله آن برای افراد ایجاد شود.

بر این اساس دارندگان سهام عدالت فعلا روی مبلغ آن طی چند ماه آینده نمی توانند حساب کنند.

ارزش و مبلغ سهام عدالت چقدر است؟

در خصوص ارزش واقعی سهام عدالت محاسبات گوناگونی تا کنون مطرح شده است. جهانگیری در ابتدای سال از ۸ برابر شدن ارزش سهام عدالت خبر داده بود. پس از آن برخی اعلام کردند ارزش سهام عدالت ۱۰ برابر شده و حالا با رشد سریع ارزش سهام شرکت های بورس تخمین زده می شود ارزش سهام عدالت ۱۵ برابر شده است که اگر آن را ملاک قار دهیم برای سهام عدالت بهزیستی و کمیته امداد مبلغ سهام عدالت ۱۵ میلیون و برای باقی سهام داران در حدود ۸ میلیون تومان خواهد بود.

اگر دولت به صورت مرحله ای هر بار ۲۰ درصد این سهام را آماده فروش کند یعنی در هر گام افراد عادی می توانند با فروش سهام عدالت خود بین یک میلیون و پانصد الی دو میلیون تومان به دست آورند.

آیا سهام عدالت را بفروشیم یا نگه داریم؟

نکته نخست آنکه سبد شرکتهای سهام عدالت شامل ارزشمندترین شرکت های بورسی هستند و نگه داری آنها ارزشمند است و در بلند مدت رشد خواهد کرد. لذا افرادی که به مبلغ سهام عدالت خود نیاز ندارند می توانند به آن به چشم یک سرمایه گذاری نگاه کنند و آن را نگه دارند.

نکته بعدی آنکه با ازادسازی سهام عدالت احتما افراد زیادی برای فروش سهام خود رد روزهای ابتدایی اقدام می کنند و همین موضوع باعث کاهش قیمت سهام آن خواهد شد. لذا کسانی که سهام خود را برای مدتی نگه دارند با قیمت های بهتری در آینده می توانند آن را بفروشند.

آیا فروش وکالتی سهام عدالت ممکن است؟

با توجه به ارزشمندی سهام عدالت اخیرا برخی از سودجویان از نیاز مردم و بی اطلاعی آنها سوء استفاده کرده اند و نسبت به خرید و فروش وکالتیِ سهام عدالت اقدام می کنند. مردم توجه کنند جدای از اینکه این کار به زیان آنها است سازمان خصوصی سازی نیز اعلام کرده خرید و فروش وکالتیِ سهام عدالت ممنوع است و با متخلفین و سودجویان برخورد خواهد شد.

آیا امکان ثبت نام سهام عدالت وجود دارد؟ کسانی که سهام عدالت ندارند چه کنند؟

از سال ۸۹ که آخرین ثبت نام سهام عدالت انجام شد تا به امروز هیچ ثبت نامی صورت نگرفته و متاسفانه قانونی نیز در این باره وجود ندارد و دولت نیز علی زغم برخی وعده ها در گذشته تا کنون ثبت نان جدید سهام عدالت نداشته است.

بر این اساس فعلا امکان ثبت نام برای افراد فاقد سهام عدالت وجود ندارد و باید صبر کنند تا در آینده چه تصمیمی از طرف دولت و مجلس درباره ثبت نام سهام عدالت اتخاذ خواهد شد.


برخی سوالات متداول درباره نحوه آزادسازی و فروش سهام عدالت

۱) آزادسازی سهام عدالت به چه صورت انجام می‌شود و مشمولین باید چه اقدامی انجام دهند؟

پاسخ: در راستای اجرای فرمان مقام معظم رهبری و موافقت ایشان با درخواست ریاست محترم جمهوری مبنی بر آزادسازی سهام عدالت، سازمان خصوصی‌سازی با همکاری و مشارکت سازمان بورس و اوراق بهادار و سایر نهادها در بازار سرمایه، اقدام به فراهم نمودن تمهیدات و اقدامات عملی لازم برای تحقق این امر نموده است تا با توجه به موارد سه‌گانه مورد تأکید معظم له شرایط بهره‌مندی هرچه سریع‌تر مردم از منافع و مدیریت سهام مذکور فراهم گردد. در همین ارتباط، هریک از مشمولین محترم سهام عدالت می‌توانند با مراجعه به سامانه سهام عدالت به نشانی samanese.ir در صورت علاقه‌مندی به مدیریت مستقیم سهام خود نسبت به انتخاب مدیریت مستقیم سهام مذکور اقدام نمایند. بدیهی است در صورت عدم مراجعه به سامانه، سهام متعلقه به سهامداران به روش غیرمستقیم و توسط شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی مدیریت خواهد شد.

۲) در روش مستقیم سهام تخصیص‌یافته به مردم چگونه آزاد می‌شود؟

پاسخ: سهامداران محترم سهام عدالت، در صورت انتخاب آزادسازی به روش مستقیم، مالکیت و مدیریت سهام عدالت به‌صورت مستقیم و بدون واسطه با لحاظ مراتب ذیل به ایشان تخصیص و انتقال می‌یابد:

به میزان سهام تخصیص‌یافته به هر فرد در شرکت‌های سرمایه پذیر سهام عدالت و به‌تناسب ارزش مقطع واگذاری، تعدادی از سهام ۳۶ شرکت بورسی تخصیص خواهد یافت. علاوه بر آن این دسته از مشمولین سهام عدالت، به ازای سهام شرکت‌های غیر بورسی سرمایه پذیر سهام عدالت، سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی را نیز دریافت خواهند نمود. در این حالت مسئولیت حفظ، نگهداری و مدیریت سهام اختصاص‌یافته به عهده سهامدار بوده و در راستای حفظ ارزش سهام تخصیص‌یافته، قابلیت نقل‌وانتقال سهام مزبور به غیر و فروش آن بر اساس محدودیت‌های زمانی و مقداری تعیین‌شده توسط شورای عالی بورس صورت خواهد گرفت. مطابق قانون تجارت سهامدار محسوب شده و از مزایای سهام تخصیص‌یافته ازجمله سود و … بهره‌مند خواهند شد.

۳) کسانی که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند از چه طریقی می‌توانند متوجه وضعیت سهامداری خود شوند؟

دو ماه پس از تاریخ انتخاب روش مذکور می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) به نشانی{sejam.ir} از تعداد سهام تخصیص‌یافته نزد شرکت‌های سرمایه پذیر سهام عدالت مطلع شوند. شایان‌ذکر است بهره‌مندی از خدمات قابل‌ارائه ازجمله ایجاد امکان معامله پذیری سهام تخصیص‌یافته در آینده، منوط به مراجعه به سامانه سجام، ثبت‌نام و احراز هویت در مراکز تعیین‌شده می‌باشد.

۴) آیا افراد پس از انتخاب می‌توانند روش انتخابی را تغییر دهند؟

پاسخ: به‌هیچ‌عنوان تغییر روش امکان‌پذیر نمی‌باشد.

۵) افرادی که فاقد کد معاملاتی هستند چگونه می‌توانند از وضعیت سهام خود مطلع شوند؟

پاسخ: کد معاملاتی بورس برای کلیه سهامداران سهام عدالت توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه صادر خواهد شد لیکن سهامداران می‌باید در بازه زمانی مقرر به سامانه سجام مراجعه و نسبت به تکمیل اطلاعات و دریافت کد معاملاتی اقدام نمایند.

۶) سود و منافع سهام عدالت به چه صورت می‌باشد؟

پاسخ: مطابق قانون تجارت در هر دو روش، سهامداران از مزایای سهام تخصیص‌یافته ازجمله سود بهره‌مند خواهند شد که پس از تکمیل اطلاعات، اقدام لازم از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار به عمل خواهد آمد.

۷) تأسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری چگونه انجام می‌شود؟

پاسخ: شرکت‌های سرمایه¬گذاری استانی مکلف‌اند در مهلت مقرر صندوق‌های سرمایه¬گذاری را تأسیس نمایند.

۸) منظور از صندوق پروژه استانی چیست و نحوه نظارت بر آن به چه صورت است؟

پاسخ: شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی مجاز هستند پس از شناسایی پروژه‌های سودآور اقدام به تأسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری پروژه کرده و به‌منظور تأمین مالی پروژه، می‌توانند اقدام به فروش سهام شرکت‌های سرمایه پذیر در مالکیت شرکت سرمایه‌گذاری استانی نمایند. معامله سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی صرفاً از طریق بورس و مطابق سازوکار و مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار خواهد بود.

۹) نحوه معامله، صدور و ابطال یونیت‌های سرمایه گذاری (۷۰ درصد) و صندوق‌های پروژه (۳۰ درصد) و در اختیار قرار دادن آن بین سهامداران به چه صورت انجام می‌گیرد؟

پاسخ: مراتب از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار متعاقباً اعلام خواهد شد.

۱۰) پروژه‌های استانی در کدام استان‌ها اجرا می‌شود و چه کسانی بر این امر نظارت می‌کنند؟

پاسخ: در هر استان و توسط شرکت سرمایه‌گذاری همان استان اجرا می‌شود.

۱۱) آیا وضعیت سهام افراد در صندوق‌های سرمایه‌گذاری استانی و صندوق‌های پروژه نیز قابل روئیت خواهند بود؟

پاسخ: مراتب از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار متعاقباً اعلام خواهد شد.

۱۲) خرید و فروش یونیت های صندوق به چه صورت می‌باشد آیا هر دو صندوق قابلیت واگذاری به غیر را دارند یا خیر؟

پاسخ: پس از تصمیم‌گیری در شورای عالی بورس اطلاع‌رسانی خواهد شد.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا