دنده پلو یکی از غذاهای معروف استان ایلام است که طرفداران بسیاری دارد. “دنده پلو” با ماست محلی و سبزی خوردن بسیار دلچسب است و برای کسانی که چربی خون بالا دارند توصیه نمی شود.
دنده پلو یک نوع برنج ته چین است که ته دیگ آن شامل دنده گوسفند مزه دار شده می باشد. روش تهیه این غذا به دو گونه است که در ادامه بیان شده است. در هر دو روش دنده ها پخته و برشته می شوند. از آن جا که گوشت دنده شامل پرده های چربی است، درته دیگ، با همان چربی سرخ و برشته می شود و علاوه بر طعم خوبی که ایجاد می کند، نرم و پخته می شود.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
دنده گوسفند | ۱ کیلو |
برنج | ۳ پیمانه |
نمک | به مقدار لازم |
کره محلی | به مقدار دلخواه |
دارچین و زیره و زعفران | به میزان لازم |
پیاز | ۱ عدد |
گوجه و فلفل دلمه ای | برای کباب به مقدار لازم |
*برای تهیه دنده پلو مجلسی در این روش ابتدا دنده ها را درون یک کاسه می ریزیم. پیاز را خرد کرده و روی آن اضافه می کنیم. ادویه ها هم اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط کرده و چند ساعت درون یخچال استراحت می دهیم.
روش دوم
*در این روش می توان دنده ها را جدا در یک قابلمه دیگر پخت و سپس زیر برنج قرار داد. اما در روش اول هم دنده ها پخته می شوند. در این حالت وقتی دنده ها پخته شد، کف قابلمه را با مقداری کره محلی و زعفران دم کرده پوشش می دهیم.
*سپس کمی از آب دنده ها را هم می ریزیم و دنده ها را از طرف چربی دار آن،کف قابلمه می چینیم. سپس زیره و دارچین را روی آن می پاشیم و برنج آبکش شده را روی آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا یکی دو ساعت دم بکشد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۳۰دقیقه میباشد .
دنده پلو را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید
نظرات خود را برای ما ارسال کنید