گل و گیاه

۵ اشتباهی که هنگام نگهداری از گیاهان در پاییز نباید مرتکب شوید!

در ادامه این مطلب نکاتی که لازم است برای نگهداری گیاهانتان در فصل سرما بدانید را معرفی می کنیم.پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

نگهداری گیاهان آپارتمانی در پاییز

۱- قرار دادن گیاهان در نزدیکی لوازم گرمایشی:

روشن کردن لوازم گرمایشی در فصول سرد سال اگرچه شما را گرم می کند، اما برای نگهداری گیاه آپارتمانی مضر است. پس سعی کنید گیاهان آپارتمانی را از لوازم گرمایشی مانند بخاری، شوفاژ و شومینه دور نگه دارید و از برخورد مستقیم هوای گرم با شاخ و برگ های گیاهان جدا خودداری کنید. هر گونه نوسانات ناگهانی دما می تواند موجب به شوکه شدن، پژمردگی و مرگ گیاهان شود.
دمای مورد نیاز اکثر گیاهان بالای ۱۵ درجه است

۲- کوددهی ممنوع: 

بهتر است در فصول سرد سال از دادن مواد مغذی چه از طریق کود طبیعی و چه کود مایع خودداری کنید. ممکن است غیر منطقی به نظر برسد، اما این یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی است که می توانید در رابطه با نگهداری گیاهان آپارتمانی مرتکب شوید. در فصول سرد سال رشد گیاهان کند یا حتی متوقف می شود، بنابراین به هیچ ماده خوراکی نیاز ندارند و کود اضافه شده به خاک، درون خاک باقی مانده و در نهایت منجر به سوزاندن ریشه یا حتی نابودی گیاه خواهد شد. در صورتی که گیاه شما در تمام ایام سال حتی پاییز و زمستان و در نور طبیعی یا در زیر لامپ های رشد گیاه همچنان رشد می کنند، می توانید در پاییز و زمستان نیز به گیاهتان کود بدهید. در غیر این صورت از کود دادن به گیاهان در روزهای سرد سال خودداری کنید.

۳- آبیاری بیش از حد:

سرعت رشد گیاهان در هوای سرد کاهش پیدا می کند و برای هیدراته ماندن به میزان آبیاری فصول گرم سال نیاز ندارند. بیشتر گیاهان خانگی دوست دارند قبل از آبیاری خاک کاملاً خشک شوند و آبیاری بیش از حد شایع ترین خطری است که گیاهان آپارتمانی را تهدید می کند. می توانید میزان رطوبت خاک را با استفاده از انگشت یا رطوبت سنج بررسی کنید و در صورت خشک شدن، اقدام به آبیاری آن نمایید. انگشت خود را تا بند انگشت دوم درون خاک گیاه فرو کنید. اگر خاک مرطوب بود و به انگشت شما چسبید، نیازی به آبیاری گیاه نیست. در غیر این صورت اقدام به آبیاری آن نمایید. توجه داشته باشید که برخی از گیاهان همیشه به خواب مرطوب نیاز دارند. پیش از تغییر برنامه آبیاری گیاه حتماً نیازهای آبیاری آن را بررسی کنید.
با استفاده از یک سیخ چوبی هم میتوانید مقدار آب موجود در خاک را برسی کیند

۴- قرار دادن گیاه در فضای باز ممنوع:

آب و هوای برخی مناطق به ما این امکان را می دهد تا گیاهانی مانند ساکولنت ها، کاکتوس ها سرخس بوستون و حتی اسپاتی فیلوم را در بیرون از فضای خانه نگهداری کنیم. توجه داشته باشید که بسیاری از گیاهان آپارتمانی در برابر سرمای هوا مقاوم نیستند و نگهداری از آنها در فضای بیرون منجر به آسیب رسیدن به آنها خواهد شد. پیش از انجام هر کاری نیازهای دمایی گیاه خود را بررسی کنید.

۵- تغییر گلدان ممنوع

تغییر گلدان بخشی از روال مراقبت از گیاهان است. با این حال زمان و مکان خاصی برای انجام این کار وجود دارد و بهترین زمان آن بهار و نیمه دوم اسفند ماه است. در فصول سرد سال گیاهان وارد مرحله استراحت می شوند و هر گونه تغییر گلدان می تواند ریشه های آنها را تحت فشار قرار داده و منجر به آسیب رسیدن به آنها شود. گلدان را به هیچ وجه تعویض نکنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا