• 29 آذر 1402
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 129214

۵ راهکار کلیدی برای رفع تلخی خورشت قیمه که حتما به کارتان می آید

خورشت قیمه یکی از محبوب ترین خورشت های سنتی ایرانی است . اما بیشترین مشکلی که ممکن است مراحل پخت آن بوجود بیاید تلخ شدن آن است.شاید برای شما هم پیش آمده باشد که خورشت قیمه شما طعم تلخی گرفته باشد و ندانید چگونه این طعم تلخ را از بین ببرید. ‌ در ادامه به […]

خورشت قیمه یکی از محبوب ترین خورشت های سنتی ایرانی است . اما بیشترین مشکلی که ممکن است مراحل پخت آن بوجود بیاید تلخ شدن آن است.شاید برای شما هم پیش آمده باشد که خورشت قیمه شما طعم تلخی گرفته باشد و ندانید چگونه این طعم تلخ را از بین ببرید.

گرفتن تلخی قیمه

در ادامه به معرفی روش هایی برای گرفتن تلخی خورشت قیمه و راهکارهایی برای جلوگیری از تلخ شدن آن می پردازیم پس با ما همراه باشید.

چرا خورشت قیمه تلخ می‌شود؟
مهم ترین دلیل تلخ شدن خورشت قیمه لیمو عمانی می باشد ، البته به دلیل اینکه لیمو عمانی طعم بسیار خوبی به خورش قیمه می دهد نمی شود از خیر آن گذشت. لیمو عمانی در خورش قیمه مثل چاقوی دو لبه هست یعنی اگر درست استفاده شود خورش را خیلی خوشمزه می کند و گر به صورت اشتباه استفاده شود طعم خورش را تلخ و غیر قابل مصرف می کند.

اگر از این پودر لیموها برای طعم دار کردن خورش قیمه استفاده کنید، خورش شما طعم تلخی خواهد گرفت. استفاده از لیمو عمانی زیاد در خورش قیمه نیز موجب تلخ شدن غذا می‌شود. هر چقدر لیمو عمانی را زودتر در خورشت قیمه بریزید، خورش شما تلخ خواهد شد. استفاده از لیمو عمانی نصف شده و خیسانده شده نیز موجب تلخ شدن مزه خورش شما می‌شود.

راهکارهایی برای رفع تلخی خورشت قیمه
اگر بعد از ریختن لیمو عمانی طعم خورش شما تلخ شده و به دنبال روش‌های گرفتن تلخی خورشت قیمه هستید، در ادامه این بخش پیشنهادات فوق‌العاده‌ای برای شما داریم.

۱- از مقداری پیاز داغ استفاده کنید
اضافه کردن مقداری پیاز داغ می‌تواند به متعادل کردن طعم خورش قیمه کمک کند و مقدار تلخی آن را کاهش دهد. اگر بعد از اضافه کردن لیمو عمانی متوجه شدید که طعم خورش شما تلخ شده است، می‌توانید مقداری پیاز داغ به خورش اضافه کنید.

۲استفاده از زعفران و شکر
اگر متوجه شدید خورش قیمه شما خیلی تلخ شده است و امکان گرفتن تلخی آن با سیب زمینی وجود ندارد، مقداری زعفران را بسابید و با کمی آب جوش دم کنید ، سپس به نسبت زعفران کمی شکر اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا شکر کمی حل شود سپس مخلوط زعفران و شکر را به قابلمه خورش اضافه کنید ، این راهکار علاوه بر اینکه تا حد زیادی تلخی خورش قیمه را می گیرد، باعث می شود خورش شما عطر زعفران بیشتری نیز بگیرد.

۳-استفاده از سیب زمینی
اگر متوجه شدید خورش شما طعم تلخی می دهد خیلی سریع یک سیب زمینی درشت پوست بگیرید سپس داخل خورش بیندازید. پس از اینکه خورش آماده شد سیب زمینی را از خورش خارج کنید و دور بیندازید. اگر تلخی خورش شما خیلی زیاد نباشد با این روش می توانید مشکل را حل کنید.

۴-درون خورشت دو حبه قند بریزید:
برای رفع تلخی خورشت قیمه، دو حبه قند درون خورشت بریزید، این کار تا حدی تلخی خورشت را رفع می‌کند.

۵-آب خورش را رقیق کنید:
برای رفع تلخی خورشت قیمه، اگر آب خورش غلیظ است ابتدا کمی پیاز را سرخ کنید و درون آن آب بریزید و بگذارید بجوشد، سپس پیازداغ و آب جوش را به خورش بیافزایید.

گرفتن تلخی خورشت قیمه

چطور از تلخ شدن خورشت قیمه جلوگیری کنیم؟
مهم‌ترین دلیل تلخ شدن خورش قیمه استفاده نادرست از لیمو عمانی و پودر لیمو یا همچنین اضافه کردن بی‌موقع لیمو به خورش است. اما چطور می‌توان از تلخ شدن خورش قیمه جلوگیری کرد؟ در ادامه می‌توانید با راهکارهای جلوگیری از تلخ شدن خورش قیمه آشنا شوید.

۱- از مغز لیمو عمانی به جای لیموی درسته استفاده کنید
مهم‌ترین دلیل تلخ شدن خورش قیمه استفاده از پوست و هسته لیمو عمانی است. برای جلوگیری از این مشکل می‌توانید تنها از گوشت لیمو برای طعم دار کردن خورش استفاده کنید. در این روش باید لیمو عمانی خشک را از وسط نصف کنید. سپس گوشت آن را جدا و به خورش اضافه کنید.

۲- استفاده از لیمو عمانی نصف شده
راهکار بعدی استفاده از لیمو عمانی نصف شده است که ما این راهکار را به شما پیشنهاد می دهیم. لیمو عمانی ها را از وسط نصف کنید سپس تخم های آنرا خارج کنید و در ۲۰ دقیقه پایانی پخت خورش به قابلمه اضافه کنید. با این روش لیمو عمانی طعم بسیار خوبی به خورش شما می دهد.

۳-استفاده از لیمو عمانی خیسانده شده
در این راهکار شما می توانید لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید سپس در آب ولرم قرار دهید تا تلخی شان گرفته شود سپس داخل خورش بیندازید. این راهکار هم یک نقص بزرگ دارد و ان هم این است که آب علاوه بر تلخی لیمو عمانی ، ترشی آن را هم نیز می گیرد.

۴- از پودر لیمو به مقدار کمتر استفاده کنید
اگر در تهیه خورش خود از مقدار کمی لیمو عمانی پودر شده استفاده کنید خورش شما کمی طعم ترشی لیمو عمانی را به خود می گیرد ولی خوب این روش نقص هایی هم دارد. اول اینکه لیمو عمانی طعم بهتری نسبت به پودر لیمو عمانی دارد و دوما پودر لیمو عمانی باعث تیره شدن رنگ خورش می شود.

۵- لیمو عمانی را به موقع به خورش اضافه کنید
اگر در ابتدای پخت خورش قیمه لیمو عمانی را به آن اضافه کنید لیمو برای مدت زمان طولانی در خورش می‌جوشد و این موضوع موجب تلخ شدن خورش شما می‌شود. برای جلوگیری از این مشکل بهتر است لیمو را در نیم ساعت نهایی پخت غذا به آن اضافه کنید تا خورش شما تلخ نشود.

۶- از آبغوره یا آبلیمو برای مزه دار کردن خورش قیمه استفاده کنید
هر چند استفاده از پودر لیمو برای مزه دار کردن خورش قیمه بسیار رایج است، اما برای این که مطمئن شوید طعم خورش قیمه شما تلخ نمی‌شود، می‌توانید پودر لیمو را حذف کنید و برای مزه دار کردن این خورش از آبلیمو یا آبغوره استفاده کنید. در این شرایط می‌توانید از مقدار کمی پودر لیمو برای عطر آن استفاده کنید و بعد برای طعم دار شدن خورش از کمی آبلیمو یا آبغوره استفاده کنید.

سخن نهایی
استفاده از پودر لیمو و لیمو عمانی درسته طعم فوق‌العاده‌ای به خورش قیمه می‌بخشد، اما فراموش نکنید که برای جلوگیری از تلخ شدن خورش قیمه باید از لیمو عمانی باکیفیت استفاده کنید و مقدار کمتری پودر لیمو عمانی به خورش اضافه کنید. پوست و هسته لیمو نقش زیادی بر تلخ شدن غذا دارند. در این شرایط بهتر است قبل از اضافه کردن لیمو عمانی به غذا هسته آن را جدا کنید و آن را برای چند دقیقه در آب قرار دهید.

فراموش نکنید که بهترین جایگزین برای پودر لیموهای آماده، استفاده از مغز داخل لیمو به خورش است. این کار هم طعم خوبی به غذا می‌بخشد و هم از تلخ شدن خورش شما جلوگیری می‌کند.

مطالب مرتبط

نظرات