قدم اول در تشخیص رسیده بودن آناناس، توجه به ظاهر میوه است که در ادامه کاملاً راجع به آن توضیح داده ایم. اما به طور اختصار عوامل مهم تشخیص شیرین بودن آناناس به صورت زیر هستند:
۱-رنگ آناناس شیرین
رنگ آناناس معیار مهمی برای انتخاب آن است. واقعیت این است که آناناس رنگهای متنوعی (سبز، زرد، نارنجی، قرمز و حتی قهوه ای) دارد. اما از کجا بفهمیم که کدام یک رسیده و شیرین تر است؟ مثل اغلب میوهها، آناناس هم از ابتدای رشد تا زمان برداشت، روند تغییر رنگ محسوسی را طی میکند. بنابراین همچون میوههای دیگر، پوست آناناس در ابتدا سبز رنگ است و به مرور به رنگ زرد متمایل میشود.
هرچه زردی پوست آناناس بیشتر باشد، طبعاً میوه شیرین تر است اما اگر این زردی به سرخی یا قهوه ای متمایل شود، شاید نشانه پلاسیده بودن میوه باشد. بنابراین یکی از راحت ترین روش های تشخیص آناناس رسیده، توجه به رنگ پوست آناناس است. پوست آناناس رسیده رنگ زرد طلایی و درخشان دارد، در حالی که پوست آناناس نارس رنگ سبز تیره و خاکستری دارد. این در حالی است که پوست آناناس خراب و پلاسیده، قهوه ای رنگ میشود.
۲-ضخامت پوست آناناس شیرین
روش بعدی که با استناد به آن میتوانید از شیرین بودن آناناس مطمئن شوید، توجه به ضخامت و نرمی پوست میوه است. پوست آناناس رسیده، نرم است. در حالی که پوست آناناس نارس سفت و زمخت است. پوست آناناس را با انگشتان خود فشار دهید. اگر به راحتی به داخل متمایل شد، قطعاً میوه رسیده و شیرین است. اما در صورتی که پوست آن به راحتی به داخل فرو نرفت، یا این که زمختی پوست آناناس را حس کردید، میوه هنوز به اندازه کافی نرسیده و احتمالاً ترش مزه است.
بنابراین بافت آناناس نیز میتواند در نحوه انتخاب آناناس شیرین موثر باشد. یک آناناس رسیده پوست محکم ولی نرم دارد و به راحتی با دست قابل لمس است. اما پوست سفت، نشانه کال بودن آناناس است. نکته مهم دیگری که به پوست آناناس مربوط است، بیش از حد نرم بودن آن است. چنانچه پوست آناناس چروکیده یا ترک خورده باشد، احتمالاً میوه بیش از حد رسیده یا پلاسیده است.
۳-بوی آناناس شیرین
راه حل دیگر در نحوه تشخیص آناناس شیرین، توجه به بوی میوه است. رایحه شیرین یکی از مهم ترین نشانههای یک آناناس رسیده است. همان طور که اغلب میوههای رسیده، عطر و بوی شیرین دارند، آناناس هم از این قاعده مستثنی نیست و بوی شیرین و خوشایندی خواهد داشت. حال اگر آناناس عطر و بوی خاصی نداشته باشد، نشانه کال بودن آن است. اگر بوی تلخ یا تند داشته باشد، ممکن است بیش از حد رسیده و گندیده باشد. برای این کار، باید سر آناناس را نزدیک بینی خود گرفته و بو کنید. اگر بوی شیرین و مطبوع حس کردید، به احتمال زیاد آناناس رسیده است.
۴-برگهای آناناس شیرین
برگهای آناناس نیز در تعیین رسیدگی و تازگی آن نقش مهمی دارند. یک آناناس تازه و رسیده باید برگهای سبز، سالم و ترد داشته باشد و به راحتی از سر آناناس جدا شوند. اما اگر برگهای آناناس خشک، پژمرده یا قهوه ای باشند، از کم آبی یا پلاسیده بودن میوه خبر میدهند. بنابراین هنگام خرید به برگهایی که در سر آناناس وجود دارند، دقت کنید.
۵-وزن آناناس شیرین
وزن آناناس معیار نسبی برای تشخیص آب دار و شیرین بودن آناناس است. زیرا ممکن است سنگینی میوه فقط به دلیل ابعاد بزرگ تر نسبت به آناناسهای کوچک تر باشد. بنابراین اگر بخواهید از وزن آناناس به عنوانی معیاری منطقی در روش های تشخیص آناناس رسیده استفاده کنید، لازم است آناناسهای هم اندازه را با هم مقایسه کنید. در این صورت هرچه وزن آناناس بیشتر باشد، احتمالاً میوه شیرین و رسیده تر است. اما میان آناناسهای یکسان، میوه ای ترش یا بی مزه است که سبک تر است.
نظرات