پس از گذراندن کمی زمان در هوای یخبندان بیرون، هیچچیز مانند یک لیوان کاکائو داغ بخار کرده نمیتواند به شما آرامش دهد. هنگامی که متوجه شوید که طرز تهیه شکلات داغ چقدر آسان است، دیگر هرگز به سراغ نوشیدنیهای خریداری شده از فروشگاه و دکه نخواهید رفت. در این مقاله ۵ روش درست کردن هات چاکلت با مواد و روشهای کافیشاپی را به شما معرفی کردیم تا هر کدام که به نظرتان بابمیلتر بود یا با طبع بدنتان سازگاری بیشتری داشت را انتخاب کنید.
روش اول: تهیه شکلات داغ با چاکلت
دارچین طبعی گرم و خشک دارد و از آنجایی که طبع شکلات نیز گرم و خشک است، یکی از خواص ترکیب هات چاکلت با دارچین، میتواند از بین بردن بلغم و سردی معده باشد. دارچین همچنین با کاهش اشتها و چربیسوزی ارتباط دارد. در نتیجه طرز تهیه شکلات داغ با دارچین برای کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند، بسیار مفید شمرده میشود.
مواد لازم
شکلات شرکتی خرد شده : ۴۵ گرم
شیر : دو سوم فنجان
دارچین آسیاب شده : به مقدار لازم
تکههای شکلات را در قابلمهای روی حرارت ملایم قرار دهید. شیر را اضافه کنید و به مدت پنج دقیقه مرتب هم بزنید تا شکلات ذوب و مواد به خوبی مخلوط شوند. دارچین را هم اضافه کنید. حال مواد را از روی حرارت بردارید و در صورت تمایل شیر بیشتری اضافه کنید. در لیوان سرو و نوش جان شود.
روش دوم: تهیه شکلات داغ با شیر
اگر قصد دارید هات چاکلت را با شیر میل کنید احتمالاً باید بدانید که طبع شیر سرد و طبع شکلات گرم است. بنابراین این نوشیدنی داغ با توجه به نسبت موادی که دارد، میتواند کاملاً متعادل باشد. از قضا وجود شیر در این نوشیدنی برای سلامت قلب شما بسیار مفید است و آنتیاکسیدانهای کاکائو از بدن شما در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
مواد لازم
شکر : به مقدار دلخواه شما
پودر کاکائو : یک سوم فنجان
نمک : نصف قاشق چایخوری
شیر : ۳ فنجان و نصفی
عصاره وانیل : سه چهارم قاشق چایخوری
خامه : نصف فنجان
ابتدا شکر، پودر کاکائو و نمک را در قابلمه بریزید. آب جوش را اضافه کنید و مواد را ترکیب کنید تا مواد یکدست شوند. زمانی که مواد به جوش آمد، مدام هم بزنید تا نسوزد و به مدت ۲ دقیقه بجوشد. در همین زمان شیر را هم بزنید و حرارت دهید تا خیلی داغ شود اما خاطر جمع شوید که شیر نجوشد.
در قدم بعدی مواد را از روی حرارت بردارید و عصاره وانیل را در این مرحله بریزید. حال خامه را به اندازه دلخواهتان اضافه کنید تا دمای کاکائو خنک شود و سپس کاکائو داغ را بین ۴ لیوان تقسیم کنید. نوش جان!
روش سوم: تهیه شکلات داغ با آب جوش
وانیل طبعی گرم و خشک دارد از خواص درمانی آرامش اعصاب بهره میبرد. بنابراین ترکیب عصاره این گیاه با شکلات داغ، میتواند برای یک روز پر کار و مشغله، آرامش بینظیری را به ارمغان بیاورد.
مواد لازم
شکر : یک پیمانه و نصفی
پودر کاکائو : یک چهارم فنجان
نمک : به مقدار لازم
آب جوش : ۱ فنجان
عصاره وانیل : سه چهارم قاشق چایخوری
در یک تابه شکر، کاکائو و نمک را با هم مخلوط کنید. آب را اضافه به جوش بیاورید. اجازه دهید مواد بپزند به مدت ۲ دقیقه هم بزنید. شیر را در قالبمهای دیگر گرم کنید (اما جوش نیاید). مواد را از روی حرارت بردارید. وانیل را هم بزنید تا کف کند. در صورت تمایل لیوان خود را با مارشمالو، خامه یا چوب دارچین تزئین کنید.
روش چهارم: تهیه شکلات داغ با پودر کاکائو
مواد لازم
شیر : ۲۵۰ میلیلیتر
پودر کاکائو : ۱ قاشق غذاخوری
شکر قهوهای : ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری
شکلات تلخ یا ساده (به دلخواه شما) : ۲۵ گرم
خامه فرم گرفته : ۱ قاشق غذاخوری
در این طرز تهیه شکلات داغ، شیر، پودر کاکائو، شکر و شکلات خرد شده را در تابهای کوچک روی حرارت متوسط گرم کنید تا دم بکشد و شکلات آب شود. مواد را در یک لیوان بریزید، سپس خامه را اضافه کرده تا روی آن شناور شود. برای سرو میتوانید کمی شکلات بیشتر را روی هر لیوان رنده کنید.
روش پنجم: تهیه شکلات داغ با موکاپات
از نظر طب سنتی، طبع قهوه اسپرسو سرد و خشک است. این بدان معناست که قهوه اسپرسو میتواند باعث کاهش رطوبت و خشکی بدن شود.
مواد لازم
اسپرسو : یک چهارم فنجان
شیر : یک فنجان
شکلات تختهای خرد شده : نصف فنجان
مارشمالو، خامه و پودر کاکائو (اختیاری) : به مقدار لازم
با استفاده از موکاپات، اسپرسو را دم کنید. سپس شیر را در یک قابلمه بریزید و آن را روی اجاق گاز قرار دهید و شکلات تختهای خرد شده را به شیر اضافه کنید. آنقدر مواد را هم بزنید تا شکلات کاملاً حل شود. اسپرسو و شیر شکلات را در یک لیوان بریزید و در صورت تمایل با خامه، پودر کاکائو و مارشملو تزئین کنید.
ترفندهای تهیه شکلات داغ کافی شاپی
در این بخش نکاتی که به شما کمک میکند تا هات چاکلتتان شبیه هاتچاکلتهای کافیشاپی شود، آورده شده است:
- میتوانید از کمی جوز هندی یا پودر دارچین برای طعم بهتر هات چاکلت بهره ببرید.
- همیشه یک پودر کاکائو با کیفیت خوب انتخاب کنید تا طعم شکلاتی غنی و عمیقی داشته باشید.
- برای بهترین نتیجه، توصیه میکنیم از پودر کاکائو شیرین نشده استفاده کنید زیرا به شما امکان کنترل شیرینی نوشیدنی را میدهد.
- شیر پر چرب به بافت خامهای کمک میکند اما شیرهای غیر لبنی طعمی منحصر به فرد به شما میدهند.
- برای شیرینکنندهها، میتوانید از عسل هم استفاده کنید، به خصوص اگر طبعی سرد و بلغمی دارید.
- هم زدن ملایم مواد باعث میشود شکلات به طور یکنواخت ذوب شود و هیچ تودهای وجود نداشته باشد.
- افزودن مقدار زیادی خامه فرم گرفته در حین تزئین برای یک تجربه لوکس و برای مهمانانتان توصیه میشود.
بهترین زمان برای مصرف شکلات داغ
نوشیدن شیر شکلات داغ در شب به دلیل اثرات روانشناختی تسکیندهنده است. همچنین مصرف نوشیدنی گرم و محتوای تریپتوفان موجود در کاکائو به طور بالقوه میتواند به بهبود کیفیت خواب شما کمک کند. به علاوه، شیر حاوی کلسیم و ویتامین D است، مواد مغذی مهمی که برای سلامت کلی از جمله تنظیم خواب به حساب میآید.
نظرات