چاپ      کد خبر: 130782
15 دی 1402

۵ عامل اثر گذار روی عمر باتری ساعت+زمان تعویض آن

ساعت از ضرورات زندگی همه است.این وسیله به تمام روز ما نظم می دهد و به وسیله آن می توانیم به کارهایمان به موقع برسیم.با وجود این، ساعت‌ها نیز مانند همه دستگاه‌هایی که با باتری کار می‌کنند، در نهایت به باتری جدید نیاز خواهند داشت.عوامل زیادی روی عمر باتری اثر میگذارند که باید بدانید.در این مقاله به همه این عوامل اشاره خواهیم.

عمر باتری ساعت

باتری ساعت مچی چقدر دوام می‌آورد؟
طول عمر باتری ساعت به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور معمول، باتری در ساعتی که به تازگی خریداری شده، ممکن است تا ۲ سال دوام بیاورد. در برخی از مواقع، این مدت‌زمان ۳ تا ۴ سال ادامه خواهد داشت. بااین‌حال، اگر ساعت قدیمی‌تر باشد، باتری آن ممکن است بین ۱۸ ماه تا ۲ سال دوام بیاورد. طول عمر باتری هر ساعت به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  • کیفیت باتری: کیفیت باتری به کار رفته در ساعت تأثیری قابل توجه بر طول عمر آن دارد. باتری‌هایی که کیفیت بهتری دارند، در مقایسه با باتری‌های با کیفیت پایین‌تر بیشتر دوام می‌آورند.
  • تعداد دفعات استفاده از ساعت: ساعتی که هر روز از آن استفاده می‌شود، احتمالا بسیار زودتر از ساعتی که فقط گاهی از آن استفاده می‌شود، نیاز به تعویض باتری داشته باشد.
  • دمای هوا: عامل دیگری که ممکن است باعث کاهش عملکرد یک باتری شود، دما و تغییرات شدید آب‌وهوایی است. گرمای بسیار یا سرمای شدید می‌تواند کارایی یک باتری را کاهش دهد و باعث کمتر شدن طول عمر آن شود.
  • میزان رطوبت: یکی از مهم‌ترین عواملی که باید برای جلوگیری از تمام شدن باتری ساعت مچی در نظر داشته باشید، نرسیدن رطوبت به باتری این ساعت است. رطوبت و آب می‌تواند عمر باتری ساعت شما را کاهش دهد و بر عملکرد آن تأثیری منفی بگذارد.
  • قابلیت‌های ساعت: ساعت‌هایی که قابلیت‌های اضافی مانند نشانگرهای شب‌نما، آلارم یا کرنوگراف دارند و ساعت‌های هوشمند نسبت به ساعت‌های معمولی باتری بیشتری مصرف می‌کنند. توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از تمام شدن باتری ساعت مچی و افزایش دوام آن، در صورت عدم استفاده از قابلیت های اضافی ساعت آن‌ها را خاموش کنید.

عواملی که بر عمر باتری ساعت اثر میگذارند:

۱-تمام شدن ظرفیت باتری؛ واضح‌ترین دلیل برای تست باتری ساعت مچی
پیش از عمیق شدن در بررسی علل زود تمام شدن باتری ساعت، باید رایج‌ترین علت تمام شدن باتری ساعت مچی را بشناسید. هر باتری از ظرفیت مشخصی برخوردار است و بعد از اتمام آن ظرفیت، باتری ساعت از کار می‌افتد. اگر ساعت مچی شما بدون هیچ نشانه‌ای از قبل و به‌طور ناگهانی از کار افتاد، با درصد اطمینان بالا باید گفت که ظرفیت باتری آن به اتمام رسیده است. در چنین شرایطی، چاره‌ای به جز تعویض باتری ساعت و خرید باتری نو ندارید.

باتری‌های ساعت معمولاً بین ۱۸ تا ۲۴ ماه ماندگاری دارند که این مقدار باتوجه‌به جنس باتری متفاوت است؛ باتری‌های روی یا لیتیوم، به احتمال زیاد تا ۲ سال دوام خواهند داشت و باتری ساعت‌های کوارتز معمولاً بین ۴ تا ۵ سال دوام می‌آورند. با خرید ساعت اصل و اطمینان پیدا کردن از ظرفیت بالای باتری آن، می‌توان مدت‌ها از دغدغه تعویض باتری ساعت دور بود. باتری ساعت‌های نامرغوب خیلی زود تمام می‌شود و باید هر چند وقت یکبار نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

۲- نفوذ آب و رطوبت به داخل ساعت؛ دلیلی برای تعمیر باتری ساعت مچی
یک چیز در دنیا وجود دارد که هر وسیله الکترونیکی را از بین می‌برد و آن هم آب است! نفوذ آب به شدت روی توانایی باتری ساعت برای داشتن عملکرد مناسب را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ همچنین نفوذ آب به درون ساعت می‌تواند روی اجزای دیگر آن نیز تأثیر منفی بگذارد و ساعت عملاً دیگر قابل‌استفاده نباشد. یکی از نشانه‌های نفوذ آب درون ساعت، وجود بخار و قطرات ریز آب زیر صفحه ساعت است. در چنین شرایطی با قرار دادن درجه سشوار روی حرارت ملایم، سریعاً روی قاب و پشت بدنه ساعت را خشک کنید؛ سپس برای خشک کردن بیشتر با جداسازی قطعات و انجام تعمیرات احتمالی، ساعت را به یک تعمیرکار حرفه‌ای بسپارید.

با این که با تعمیر به‌موقع ساعت، می‌توان آن را نجات داد، ولی ممکن است دیگر هیچ‌وقت به‌درستی کار نکند. اگر ساعت بعد از نفوذ آب عملکرد درستی ندارد یا به‌طور مکرر از کار می‌افتد، باید با ساعت آسیب‌دیده خود خداحافظی کنید! در چنین شرایطی باید به دنبال خرید ساعت زنانه اصل جدید یا یک ساعت مردانه اورجینال به‌عنوان جایگزین ساعت قدیمی خود باشید.

۳- ضربه فیزیکی؛ علت زود تمام شدن باتری ساعت مچی
اگر ساعت مردانه اصل جدید شما یک‌باره از کار افتاده است، پس احتمالاً تمام شدن ظرفیت باتری علت کار نکردن آن نیست؛ در چنین حالتی علت زود تمام شدن باتری ساعت مچی می‌تواند عامل دیگری مانند ضربه فیزیکی باشد. ساعت روی مچ دست بسته می‌شود؛ قسمتی از بدن که در طول روز ممکن است به اجسام و سطوح مختلف برخورد کند. باتری ساعت در اثر ضربه توانایی کارکرد مؤثر، نگهداشتن شارژ و بهینه‌سازی نیروی موتور را از دست داده و به همین دلیل خیلی زود از کار می‌افتد.

۴- تغییرات دما؛ علت خرابی ساعت مچی کوارتز
ساعت‌های کوارتز که با باتری کار می‌کنند، نسبت به ساعت‌های اتوماتیک، کمتر تحت تأثیر دمای محیط قرار می‌گیرند. به‌طورکلی، دمای مناسب برای ساعت‌های مچی بین ۱۰ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد است و باتری ساعت در این دما با مشکلی مواجه نمی‌شود؛ ولی با قرار گرفتن ساعت در دمای کمتر از ۱۰ درجه و بالای ۶۰ درجه سانتی‌گراد، متوجه تضعیف عملکرد آن خواهید شد؛ ساعت در چنین دمایی قادر به درست نشان دادن زمان نیست. این موضوع احتمالاً به دلیل تأثیر دما بر ماده درون باتری ساعت یا قطعات درون آن، پیش می‌آید. با این اوصاف می‌توان تغییرات دما را به‌عنوان علت خواب ماندن ساعت مچی نیز در نظر گرفت.

۵- قرار گرفتن ساعت در میدان مغناطیسی؛ عامل مخرب باتری ساعت مچی
ساعت‌ها از قطعات فلزی مختلفی مانند: چرخ‌دنده، عقربه و فنر و با ظرافت بسیار ساخته شده‌اند و قرار گرفتن آن در میدان مغناطیسی، بر عملکرد قطعات و باتری ساعت تأثیر می‌گذارد. قرار گرفتن ساعت مچی در کنار وسایلی که میدان مغناطیسی دارند، باعث بر هم خوردن تعادل کارکرد قطعات آن ‌می‌شود؛ همین موضوع می‌تواند علت زود تمام شدن باتری ساعت مچی باشد. برای جلوگیری از آسیب دیدن ساعت‌های مکانیکی و باتری‌خور از قرار دادن آن‌‌ها در مجاورت وسایلی مانند: تلویزیون، تلفن همراه، مودم، یخچال و آهنربا به مدت طولانی خودداری کنید.

میدان مغناطیسی بر کارکرد ساعت‌های دیجیتال مانند ساعت‌های جی شاک از برند کاسیو تأثیر به‌سزایی ندارد؛ ولی با این حال می‌دانیم که قیمت ساعت جی شاک اصل کم نیست؛ بنابراین اگر G-shock دارید، از قرار دادن آن در معرض میدان مغناطیسی خودداری کنید.

عمر باتری ساعت

از کجا زمان تعویض باتری ساعت را بفهمیم؟

با توجه به چند نشانه می‌توانید متوجه شوید که زمان تعویض باتری ساعت‌تان فرا رسیده است. در ادامه، این نشانه‌ها را می‌خوانید.

۱. ساعت به کلی از کار افتاده است
از کار افتادن ساعت به طور کلی نشانه روشنی از این است که باید باتری آن را تعویض کنید. این نشانه همچنین به ما می‌گوید که در محافظت از باتری ساعت کم‌کاری کرده‌ایم. همچنین، باید توجه داشته باشید که باتری‌های تمام شده نباید در ساعت بمانند. باید آن‌ها را در اسرع وقت از ساعت خارج کنید، به‌ویژه اگر قصد دارید که ساعت را در کمد قرار دهید. با گذشت زمان، باتری از کار افتاده ممکن است منبسط شود و مواد شیمیایی خورنده از اجزای داخلی ساعت به بیرون نشت کند. در نتیجه، ساعت آسیب جدی می‌بیند و غیرقابل استفاده می‌شود.

۲. ساعت زمان را درست نشان نمی‌دهد
ساعتی که بسیار کند کار می‌کند، احتمالا باتری رو به اتمامی دارد. در مقابل، ساعتی که بسیار سریع کار می‌کند، احتمالا باتری در معرض خطری دارد. اگر ساعت دیجیتال شما درست کار نمی‌کند، تعویض باتری مشکل را کاملا حل خواهد کرد.

داشتن یک ساعت کوارتز می‌تواند اوضاع را کمی پیچیده‌تر کند. به عنوان مثال، اگر ساعت حتی پس از تعویض باتری زمان را درست نشان نمی‌دهد، ممکن است به این دلیل باشد که چرخ‌دنده‌های آن فرسوده شده یا باید تمیز و روغن‌کاری شوند. به‌علاوه، ممکن است که آلودگی داخل محفظه ساعت جمع شده باشد.

۳. باتری در اثر رطوبت آسیب دیده است

آب و رطوبت چیزی است که تقریبا تمام وسایل الکترونیکی روی کره زمین را تهدید می‌کند. برای محافظت از باتری ساعت باید از آنها دوری کرد.  آسیب باتری در اثر رطوبت می‌تواند به شدت عملکرد باتری ساعت شما را مختل کند و در عین حال به سایر اجزای ساعت شما نیز آسیب برساند. ساعت آسیب‌دیده در اثر رطوبت چند نشانه دارد. این نشانه‌ها عبارت‌اند از:

  • صفحه مه‌گرفته: وقتی به صفحه ساعت نگاه می‌کنید، اگر فضای داخلی آن مه‌آلود یا متراکم شده، نشانه آن است که رطوبت وارد ساعت شده است.
  • تغییر رنگ صفحه ساعت: اگر صفحه ساعت به رنگ دیگری درآمده یا به نظر می‌رسد که تغییر رنگ داده، این احتمال وجود دارد که آب وارد ساعت شده باشد.
  • حرکت متوقف شده یا نامنظم ساعت: اگر ساعت شما کار نمی‌کند یا حرکت عقربه‌های آن نامنظم به نظر می‌رسد، ممکن است آب و رطوبت به آن آسیب زده باشد.
  • زنگ‌زدگی یا خوردگی: اجزای داخلی ساعت در صورت قرار گرفتن در معرض رطوبت ممکن است زنگ بزنند یا حالت خوردگی پیدا کنند. اگر در قسمت‌های داخلی یا بیرونی ساعت زنگ‌زدگی یا حالت خوردگی مشاهده کردید، نشانه آن است که باتری آن در معرض رطوبت قرار گرفته است.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار