۶روش تهیه کود خانگی با چند ماده طبیعی و در دسترس برای گیاهان آپارتمانی

مراقبت از گیاهان و داشتن گیاهانی شاداب تنها وابسته به آبیاری آنها نیست بلکه این گیاهان نیاز به مواد مغذی دارند.استفاده از کودهای آماده برای برطرف کردن این مواد مغذی گزینه بسیاری خوبی است اما ممکن است قیمت بالایی داشته باشیند.شما می توانید کود گیاهان را با چند ماده طبیعی و در دسترس به راحتی […]

مراقبت از گیاهان و داشتن گیاهانی شاداب تنها وابسته به آبیاری آنها نیست بلکه این گیاهان نیاز به مواد مغذی دارند.استفاده از کودهای آماده برای برطرف کردن این مواد مغذی گزینه بسیاری خوبی است اما ممکن است قیمت بالایی داشته باشیند.شما می توانید کود گیاهان را با چند ماده طبیعی و در دسترس به راحتی در خانه درست کنید.

تهیه کود خانگی

مزایای تهیه کود خانگی برای گیاهان
مهمترین مواد مورد نیاز گیاهان شامل ۳ مورد اصلی است که هرکدام نقش مهمی در رشد و سلامت گیاهان دارند:

نیتروژن، که مسئول رشد برگ‌ها و بلندشدن ساقه‌هاست.
فسفر، که به گل‌دهی و داشتن ریشه‌ای سالم و قوی کمک می‌کند.
پتاسیم، که موجب تولید پروتئین می‌شود؛ و به رشد گیاه، مقاومت در برابر آفت‌ها، عمر بیشتر، دور کردن حشرات و استفاده موثرتر از آب کمک می‌کند. کمبود پتاسیم در برخی مواقع موجب زردشدن برگ‌ها می‌شود.
جدا از قیمت کود گیاهی، کودهای شیمیایی از ترکیب مواد غیرطبیعی ساخته شده، و معمولا غلظت نیتروژن، فسفر و پتاسیم در آنها بالاست. هرچند این کودها سریع‌تر عمل می‌کنند، اما قادر به غنی‌ کردن خاک نیستند؛ و به‌ مرور زمان سازواره‌های مثبت خاک را از بین می‌برند. این کودها در طولانی‌مدت موجب تاخیر در رشد گیاهان نیز می‌شوند. تهیه کود خانگی برای گیاهان در عین اثربخشی، هیچکدام از این مشکلات را ایجاد نمی‌­کند.

۶ روش برای تهیه کود گیاهی خانگی

۱-تهیه کود خانگی با پوست موز
تهیه کود خانگی با پوست موز یکی از بهترین کود برای رشد گیاهان آپارتمانی است. موز در تمام فصول در دسترس است و تقریبا در هر خانه‌ای پیدا می‌شود. گیاهان (و مخصوصا گل‌های رز) عاشق پتاسیم هستند. برای تهیه کود خانگی با پوست موز، زمانی که گیاه را می‌کارید، یک پوست موز را زیر خاک آن قرار دهید تا پتاسیم مورد نیاز گیاه تامین شود. شما برای تهیه کود خانگی با پوست موز می‌توانید پوست موز را روی سطح خاک نیز قرار دهید.

روش دیگر برای تهیه کود خانگی با پوست موز این است که پوست موز را خشک کنید، آن را بکوبید تا خرد شود، و سپس پودر را به عنوان کود گیاهی به گلدان اضافه کنید.

۲- تهیه کود خانگی از تفاله چای
علاوه بر تفاله قهوه که برای تهیه کود از تفاله چای به کار بردیم، تهیه کود از تفاله چای نیز می­‌تواند بهترین کود برای رشد گیاهان آپارتمانی باشد.

برای تهیه کود از تفاله چای آب باقی­‌مانده در تفاله را خالی کنید. در گلدان یا ظرف بزرگی که از قبل آماده کرده‌اید یک لایه خاک بریزید. سپس یک لایه نازک تفاله چای را روی خاک پهن کرده و سپس با لایه‌ای از خاک روی تفاله‌ها را بپوشانید. ۲ الی ۳ ماه دیگر تهیه کود از تفاله چای به پایان رسیده و شما می‌توانید از این خاک به عنوان یک خاک مغذی در گلدان‌هایتان استفاده کنید.

۳-تهیه کود خانگی پوسته تخم مرغ
پوسته تخم مرغ سرشار از کلسیم و حاوی مقادیر کمی مواد مغذی دیگر است که گیاهان به آنها نیاز دارند، مانند پتاسیم و فسفر.
برای تهیه این کود، پوسته‌های تخم مرغ را جمع کرده و تمیز کنید.
پوسته‌های تخم مرغ را له کنید؛ با هاون یا مخلوط کن.
حالا آن‌ها  را به یک لیتر آب در قابلمه اضافه نمایید. اجاق گاز را روشن کنید تا آب به جوش آید، سپس آن را خاموش کنید و بگذارید پوست تخم مرغ یک شب دم بکشد.
مخلوط را صاف کنید و گیاهان خود را با آب دم کرده با پوسته تخم مرغ آبیاری کنید.

تهیه کود خانگی

۴-تهیه کود خانگی با تفاله قهوه
تفاله‌های قهوه منبع خوبی از نیتروژن برای گیاه شما هستند. شما می‌توانید از تفاله‌های قهوه به عنوان افزودنی به خاک، کود مایع و حتی به عنوان کمپوست استفاده کنید.
البته حجم زیادی از تفاله قهوه خاک را اسیدی می‌کند. بنابراین از مقدار کم شروع کنید.
تفاله قهوه خود را جمع آوری کنید. حدود ۲ فنجان تفاله نیاز است.
تفاله قهوه را در یک سطل پر از آب بریزید.
صبر کنید مخلوط حداقل چند ساعت دم بکشد، مثلا یک شب. حالا از آب دم کرده قهوه برای آبیاری گیاهان آپارتمانی خود استفاده کنید.
کود درست شده را در یک یا دو هفته استفاده کنید تا تازه باشد.
بیشتر بخوانید:  بایدها و نبایدهای استفاده از تفاله قهوه در خاک گیاهان آپارتمانی

۵-تهیه کود خانگی از پوست میوه
برای تهیه کود خانگی برای گلدان، تهیه کود از پوست میوه یکی از روش­‌های بدون دردسر و رایج است. برای تهیه کود از پوست میوه، پوست میوه‌ها و حتی باقیمانده سبزیجات را جدا کنید. قسمتی را در باغچه خود مشخص کرده و برگ­های آفت زده را از آن دور کنید. چاله‌ای کوچک حفر کنید؛ مواد را داخل آن قرار دهید؛ و کمی آب داخل آن بریزید. در ادامه تهیه کود از پوست میوه، روی آن را با خاک بپوشانید؛ هر سه یا چهار روز خاک را برداشته و کمی آب ریخته و با بیل مخلوط را کمی بالا و پایین کنید و دوباره روی آن خاک قبلی را بریزید.

پس از حدود یک ماه یا کمی بیشتر که تمام مواد شما سیاه شد، تهیه کود از پوست میوه به پایان رسیده است. تهیه کود از پوست میوه به دلیل داشتن میکروارگانیسم‌ها و تمام مواد مغذی بسیار برای گیاهان مفید است.

۶-تهیه کود خانگی آب تنگ ماهی
اگر یک تنگ ماهی دارید، می‌توانید از آب آن برای تهیه کود گیاهی خانگی برای گیاهان آپارتمانی استفاده کنید. آب تنگ ماهی حاوی مواد مغذی مانند نیتروژن و فسفر است که به گیاهان انرژی می‌دهد!
بعد از تمیز کردن تنگ ماهی، به جای دور ریختن آب قدیمی، آن را در یک سطل جمع کنید.
یک یا دو ساعت صبر کنید آب بماند تا هر مواد جامدش ته نشین شود. آب شفاف را جدا کرده و به گیاهان آپارتمانی خود آب دهید.
این کود برای گیاهانی که خاک کمی اسیدی را دوست دارند مفید است، زیرا سطح pH پایین‌تری نسبت به آب لوله کشی دارد.

مطالب مرتبط

نظرات