۶ ماده غذایی مفید که از بروز سکته قلبی و مغزی جلوگیری می کنند

۶ ماده غذایی مفید که از بروز سکته قلبی و مغزی جلوگیری می کنند

سکته قلبی یکی از عوامل رایج مرگ و میر هست بنابراین پیشگیری از این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.البته این موضوع می تواند به ژنتیک نیز مربوط باشد و یا به عبارتی ارثی باشد.اما باید بدانید که با یک رژیم غذایی سالم می توان از این این اتفاق ناگوار پیشگیری کرد در ادامه […]

سکته قلبی یکی از عوامل رایج مرگ و میر هست بنابراین پیشگیری از این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.البته این موضوع می تواند به ژنتیک نیز مربوط باشد و یا به عبارتی ارثی باشد.اما باید بدانید که با یک رژیم غذایی سالم می توان از این این اتفاق ناگوار پیشگیری کرد در ادامه به شما مواد غذای را معرفی می کنیم که می توانند از بروز انواع سکته ها از جمله سکته مغزی و قلبی جلوگیری کنند.

مواد غذایی برای پیشگیری از سکته قلبی و مغزی

۱-غلات کامل

غلات کامل مانند جو دوسر، بلغور جو دوسر، ذرت بو داده، چاودار و برنج قهوه‌ای ترکیبی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی را ارائه می‌دهند که به سلامت قلب کمک می کنند. این فیبر به کنترل سطح کلسترول، جلوگیری از گرسنگی بیش از حد و کاهش خطر چاقی و فشار خون بالا (شرایطی که با افزایش خطر سکته‌های قلبی و مغزی مرتبط است) کمک می‌کند.

۲-سبزیجات برگدار

سبزیجات برگدار مانند اسفناج، شنبلیله و کلم پیچ سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هستند. این سبزیجات سرشار از فولات، سیستم عصبی و سلامت قلب را تقویت می کنند و خطر سکته را کاهش می‌دهند. وجود ویتامین B بیشتر عاملی مهم در پیشگیری از سکته است. محتوای پتاسیم نیز به تنظیم فشار خون کمک می‌کند. این آخری یک عامل مهم در پشیگیری از انواع سکته‌ها است.

مواد غذایی برای پیشگیری از سکته قلبی و مغزی

۳-شکلات تلخ

مصرف حداکثر شش وعده شکلات تلخ در هفته می تواند احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب، دیابت و سکته مغزی را کاهش دهد. این فواید احتمالا به دلیل وجود منیزیم در شکلات است. ۳۰ گرم شکلات تلخ بالای ۷۰ درصد کاکائو می تواند حدود ۲۰ درصد از میزان توصیه شده منیزیم را برای خانم ها و ۱۵ درصد برای آقایان فراهم کند.
شکلات تلخ حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، فیبر، آهن و سایر مواد معدنی است. فیتوشیمیایی موجود در شکلات تلخ می تواند به باز شدن رگ های خونی و کاهش فشار خون کمک کند.
مواد غذایی دیگری مانند ماهی قزل آلا، سبزیجات تیره، گریپ فروت، سیر، چای سبز، اسفناج، پوسته اسفرزه، گوآوا، هندوانه، بذر کتان، جو دوسر و شیر کم چرب نیز می توانند در کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی موثر باشند.

۴-آجیل

طبق گفته موسسه ملی بهداشت، بادام هندی یکی از منابع برتر منیزیم است. هر ۳۰ گرم بادام زمینی حدود ۲۵ درصد از نیاز روزانه منیزیم شما را تامین می کند.
خوردن روزی چند عدد بادام شیرین می تواند به کاهش کلسترول شما کمک کند. بادام شرین حاوی چربی های اشباع نشده است که در عین کاهش کلسترول های بد میزان کلسترول های خوب را نیز افزایش می دهد. بادام شیرین همچنین منبع خوبی برای ویتامین E است که می تواند جلوی ایجاد پلاک در عروق شما را بگیرد.
تخم کدو نیز غنی از منیزیم است و افزودن آن به رژیم غذایی روزانه می تواند خطر سکته مغزی را کاهش دهد.
گردو حاوی چربی های اشباع نشده از جمله آلفا لینولئیک اسید است. این نوع اسید چرب امگا ۳ می تواند به کاهش التهاب کمک کند.

مواد غذایی برای پیشگیری از سکته قلبی و مغزی

۵-مصرف ماهی

ماهی‌های چرب مانند سالمون و ساردین منابع غنی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. این اسیدها دارای خواص ضد التهابی هستند که خطر لخته شدن خون را کاهش داده سطح کلسترول را تنظیم می‌کنند و سلامت قلب را بهبود می‌بخشند. مصرف منظم ماهی های چرب با کاهش خطر سکته مرتبط است.

۶-توت‌ها

میوه‌هایی مانند زغال اخته، توت فرنگی و تمشک مملو از فلاونوئیدها و آنتوسیانین‌ها هستند. این میوه‌ها سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، با استرس اکسیداتیو و التهاب مبارزه می‌کنند، سلامت کلی قلب و مغز را ارتقا داده و خطر سکته را کاهش می دهند.

خط پایان

پیشگیری از انواع سکته‌ها مستلزم اصلاح سبک زندگی است. ادغام یوگا و ورزش، پرهیز از غذاهای ناسالم و سیگار نکشیدن، و رسیدگی به علائمی مانند درد قفسه سینه، سنگینی، یا مشکلات تنفسی گام‌های مهمی در کاهش خطر سکته هستند.

مطالب مرتبط

۱۰ خوراکی مفیدی که از بروز سکته جلوگیری می کنند

یک ماه قبل از سکته قلبی بدنتان این علائم را دارد

کشف سکته قلبی با بررسی صدای مکالمه گوشی موبایل

نظرات