۶ تا از بهترین روش های تشخیص قهوه اصل از تقلبی
تشخیص اصل و تقلبی بودن قهوه برخلاف تصور عموم، کار سختی نیست. افرادی که به صورت روزانه از قهوه استفاده میکنند، به راحتی میتوانند نوع باکیفیت و اصل آن را تشخیص دهند. سایر افراد نیز با کمی دقت و توجه به برخی تکنیکهایی در این زمینه وجود دارند، میتوانند به محصولی مرغوب برسند. شما با یادگیری این نکات میتوانید بهترین قهوه را با توجه به طعم محبوبتان انتخاب کنید و از پرداخت هزینه اضافه خودداری نمایید.
بهترین روشهای تشخیص قهوه اصل از تقلبی
تعدادی از بهترین روشهای تشخیص قهوه اصل از تقلبی به شرح زیر است:
۱-طعم قهوه
یکی از مهمترین روشهای تشخیص قهوه اصل توجه به طعم آن است. اگر یک قهوهخور قهار باشید و روزانه این نوشیدنی را مصرف کنید، بهخوبی با طعم قهوه اصل آشنا هستید. قهوههای تقلبی هرچقدر هم تلاش کنند بهندرت میتوانند طعم قهوههای اصل را دهند. این قهوهها علاوه بر آن که طعم متفاوتی دارند، غلظت متفاوتی هم دارند. البته تشخیص قهوه اصل از روی غلظت، پس از تهیه نوشیدنی آن امکانپذیر خواهد بود.
۲-توجه به رنگ قهوه
رنگ قهوه یکی از سادهترین روشهای تشخیص پودر قهوه اصل از تقلبی است. یک قهوه مناسب به دلیل تفت داده شدن، زمانی که دم میکشد، یک طیف رنگی روشن تا تیره دارد. اگر قهوه سرد شود رنگ آن درخشانتر به نظر میرسد. اما اگر پودر قهوه شما تقلبی باشد، پس از سرد شدن تقریباً سیاه به نظر میرسد. دلیل این امر وجود ذرت بو داده سیاه رنگ و یا سویای بو داده قهوهای روشن دران است. در قهوه تقلبی برای ارزانتر شدن آن، از سویا و یا ذرت بو داده استفاده میکنند.
۳-عطر و بوی قهوه
قهوهای که اصل و باکیفیت باشد دارای بوی ملایم، ظریف و مطبوعی است. این عطر حتی پس از دم کردن قهوه نیز از آن به مشام میرسد. اگر در هنگام خوردن قهوه بوی شبیه به بوی خاک را استشمام کردید این نشاندهنده تقلبی بودن و کیفیت پایین آن قهوه است. البته تشخیص این بوی نامطبوع کمی سخت است و افراد متخصص و آنهایی اغلب از این نوشیدنی استفاده میکنند توانایی تشخیص آن را دارند.
۴-توجه به حجم قهوه
از دیگر روشهای تشخیص قهوه اصل از تقلبی میتوان بهاندازه آنها پس از تفت دادن اشاره کرد. معمولاً به دلیل تفت دادن، حجم قهوه اصل بیشتر از قهوه تقلبی با همان وزن است؛ زیرا در قهوههای تقلبی از سویا و ذرت استفاده میشود که در صورت تفت دادن فشردهتر میشوند.
۵- وجود روغن پس از دم کردن قهوه
گاهی پس از دم کردن قهوه و ریختن آن درون لیوان موردنظر، بر روی آن قطرات بسیار ریز روغن را مشاهده میکنید. وجود این روغن به معنای آن است که دانههای قهوه با دمای بسیار بالایی تفت داده شدهاند. ازاینرو این دانهها خواص و کیفیت خود را از دست داده و به عبارتی به دلیل حرارت زیاد سوختهاند. این روغن ممکن است حتی بر روی دانههای قهوه نیز مشاهده شود. این اتفاق بر روی طعم قهوه نیز اثر میگذارد و باعث میشود طعم بدی را در هنگام نوشیدن آن احساس کنید. بدین ترتیب اگر کمی روغن روی قهوه مشاهده کردید، مطمئن باشید که قهوه شما کیفیت بالایی ندارد.
۶-میزان چسبندگی ذرات قهوه
از دیگر روشهای تشخیص قهوه اصل از تقلبی آن است که میتوانید میزان ویسکوزیته یا چسبندگی بین ذرات این محصول را بررسی کنید. ذرات پودر قهوه اصل و مرغوب به سطوح یا به یکدیگر نمیچسبند و اغلب شل به نظر میرسند. درحالیکه این شرایط در قهوه تقلبی کاملاً برعکس است و ذرات آن به یکدیگر میچسبند.
از طرف دیگر نیز اگر کمی از قهوه اصل را در لیوان آبی بریزید مقداری باد میکند و بالا میآید. در مقابل، قهوه بیکیفیت و تقلبی در چنین شرایطی در خود جمع میشود؛ چراکه ذرات به شدت به یکدیگر میچسبند. پس از دم کشیدن نیز خاصیت ویسکوزیته این نوشیدنی متفاوت است. قهوهای که اصل و باکیفیت باشد حالت لزج مانند ایجاد میکند. درحالیکه قهوه تقلبی حالت چسبناکی دارد و حتی ممکن است به لیوان شما بچسبد که این یکی دیگر از روشهای تشخیص قهوه اصل از تقلبی بهحساب میآید.
۷-تاریخ رست و تفت دادن قهوه
وجود تاریخ رست بر روی پاکت قهوه یکی از نشانههای اصالت این محصول است. با گذشت مدتزمان معینی پس از تفت دادن، دانههای قهوه خاصیت خود را از دست میدهند. به همین جهت توجه به تاریخ رست بسیار مهم است.
خواص قهوه
اگر به نکات بالا دقت کنید، میتوانید تا حد زیادی قهوه تقلبی را از قهوه اصل تشخیص دهید. قهوه اصل بسیار خوشمزه بوده و خواص زیادی برای بدن دارد. اما باید دقت کنید که در مصرف آن زیادهروی نکنید. از جمله خواص و فواید قهوه این است که قهوه اثرات چربیسوزی بسیار زیادی دارد. مطالعات مختلف نشان داده که کافئین موجود در قهوه میتواند سوخت و ساز بدن را ۳ تا ۱۱ درصد بالا ببرد. این رقم در مورد افراد چاق حتی به ۳۰ درصد هم میرسد. قهوه از آنجا که حاوی میزان زیادی کافئین است، آدرنالین خون را بالا میبرد و به چربیسوزی در بدن کمک میکند.
یک فنجان قهوه حاوی موادی مغذی چون ویتامین B، پتاسیم، منگنز، منیزیم و نیاسین است. بنابراین نوشیدن دو تا سه فنجان قهوه در روز میتواند مواد مغذی بدن را برای شما فراهم کند. کافئین موجود در قهوه باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ میشود. مطالعات نشان داده ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ در افرادی که قهوه مصرف میکنند ۵۰ درصد کمتر از دیگر افراد است. قهوه به دلیل داشتن مواد غذایی و خاصیت شگفت آورش باعث جلوگیری از ابتلا به آلزایمر میشود. همچنین کافئین که ماده اصلی قهوه است، خطر ابتلا به بیماریهایی چون پارکینسون را کاهش میدهد. بر اساس برخی مطالعات، مصرف روزانه قهوه ۳۰ تا ۵۰ درصد احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش میدهد.
قهوه از کبد محافظت میکند. این ماده نشاط آور و ضد افسردگی است. طبق تحقیقات کسانی که قهوه مصرف میکنند کمتر دچار انواع سرطان از جمله سرطان روده میشوند. مصرف قهوه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را که ناشی از فشار خون بالاست کاهش میدهد. کافئین نقش پررنگی در این موضوع دارد.