موز یکی از خوشمزه ترین میوه ها است که سرشار از ویتامین است.اما برخلاف سایر میوه ها زود نرم و سیاه می شود.در اینجور مواقع برخی افراد برای جلوگیری از سیاه شدن موز از روش های مختلفی استفاده می کنند.در این مقاله ترفندهایی را معرفی می کنیم که از سیاه شدن موز جلوگیری می کند.
دلیل سیاه شدن موز چیست؟
حتما شما هم بعد از خرید موز با این مشکل روبرو شدهاید که ظرف مدت کوتاهی موزها سیاه میشوند. از آنجایی که موزها را به صورت سبز و کال میچینند و فرایند رسیدن آنها بعد از چیده شدن ادامه پیدا میکند، بسیار آسیبپذیر هستند.
دلایل مختلفی میتواند عامل سیاه شدن موز باشد و کیفیت ظاهری و طعم آن را تحت تاثیر قرار دهد. یک دلیل قهوهای و سیاه رنگ شدن پوست موز مربوط به شکسته شدن رنگدانههای زرد آن در اثر نگهداری نامناسب، روی پوست آن است. عامل دیگر قهوهای شدن رنگ موز مربوط به زمان مصرف است، در واقع زمانی که با چاقو یک برش روی موز ایجاد میکنید، اکسیژن هوا با آنزیمهای موز ترکیب شده و رنگ موز تغییر پیدا میکند. پس روش نگهداری تا زمان استفاده موز، نقش مهمی در تازه و خوشمزه بودن این میوه دارد.
۱-پیچیدن پلاستیک به ساقه موز
از دیگر راههای ساده برای تازه نگه داشتن موز به صورت سالم این است که از ورود هوا به داخل بافت این میوه جلوگیری کنید تا سیاه نشود. برای این کار کافی است، موزها را از هم جدا کنید و سپس قسمت ساقه انتهای موز را با استفاده از پلاستیک فریزر، محکم بپیچید و آنها را درون یخچال قرار دهید. اگر پلاستیک را به طور کامل دور ساقه و دسته موز بپیچید نیز زمینه تازه ماندن موز برای مدت زمان بیشتری فراهم خواهد شد.
۲-بسته بندی برای تازگی
به دلیل اینکه گاز اتیلن از میان ساقه میوه منتشر می شود، موزها سیاه می شوند ، که این باعث می شود بر اثر تماس گاز اتیلن با پوست میوه، میوه سریعتر برسد این گاز مضر حتی ممکن است موجب شود که میوه هایی که در نزدیکی موزها قرار دارند نیز زودتر برسند.برای کندتر کردن این فرآیند و حفظ رنگ زرد موز برای مدت طولانی تر، موزها را از یکدیگر جدا کنید و با مشمای آشپزخانه محکم بپیچید. این ترفند برحسب دمای آشپزخانه تا یک هفته ، موزها را از سیاه شدن حفظ می کند.
۳-جداسازی موزها از سایر میوهها
جهت ماندگاری بیشتر موز خریداری شده تا حد امکان سعی کنید که آنها را به صورت جداگانه و به دور از سایر میوهها و سبزیجات نگهداری کنید. چرا که تولید و خروج مادهای به نام «هورمون اتیلن» در میوهها و سبزیجات باعث میشود که فرایند رسیدن موزها تسریع شود.
۴-داخل یخچال قرار دهید
زمانی که موزها به حدی که دوست دارید رسیدند، آنها را داخل مشما گذاشته و داخل فریزر قرار دهید. اگرچه پوستش همچنان سیاه است، اما داخل میوه نمی رسد و می تواند برای دو تا سه ماه به صورت یخ زده باقی بماند.در یخچالهای سرد تر یا مناطق خنک تر از یخچال ، موز تا ۵ روز باقی می ماند و همچنین می توانید موز نیمه خورده شده را نیز به همین روش نگه داری کنید. تا زمانی که موزها نرسیده اند آنها را داخل یخچال قرار ندهید زیرا در اینصورت زودتر از زمانی که در دمای اتاق هستند، سیاه می شوند.
۵-موزها را به آبمیوه آغشته کنید
برای اینکه از سیاه شدن موز ها جلوگیری کنید از مقداری آبمیوه استفاده کنید. میوه های زیادی هستند که می توانید از آنها استفاده کنید مثل لیموشیرین، پرتقال، کنسرو آناناس، گریپ فروت و حتی لیموترش را می توان ذکر کرد که از میوه های اسیدی هستند و به همین دلیل نمی گذارند رنگ موز سیاه شود. برای این منظور کافیست که سطح موز ها را با مقداری از آب این میوه ها آغشته کنید و دیگر نگران سیاه شدنشان نباشید.
جلوگیری از سیاه شدن موزهای خرد شده
اگر موز ها را خرده کرده اید اما حواستان نبوده به آن ها آبمیوه بزنید، باز هم راه برگرداندن رنگ روشن به موز ها مقداری آبمیوه است:آب کنسرو آناناس یا گریپ فروت تا حد زیادی می تواند این تغییر رنگ موز را جبران کند.
۶-آویزان کردن موز در جای خنک
از دیگر روشهای کاربردی برای نگهداری موز و جلوگیری از سیاه شدن آن، آویزان کردن موزها از قسمت دسته و ساقه با استفاده از قلاب آویزان است. بعد از آویزان کردن موزها را در طبقات پایین یخچال قرار دهید. این کار از لهشدگی موزها جلوگیری میکند و این میوه در معرض هوای خنک قرار میگیرد.
راه های جالب و کاربردی برای جلوگیری از سیاه شدن موز
وقتی که تمام این ترفندها شکست می خورند:
- بعضی وقتها نمی توانید از سیاه شدن موزها جلوگیری کنید.
- وقتی که میوه ها کاملا رسید آنها را برای استفاده در غذاهایی مانند اسموتی یا کیک موز ، فریز کنید.
- برای نگهداری طولانی مدت آنها را پوست بکنید و پوره کنید، چند قطره لیمو و آب به آن اضافه کنید و داخل فریزر قرار دهید.
- می توانید با این پوره دسرهایی مانند نان شیرین و پودینگ بپزید.
نظرات