۶ خطر بسیار جدی که خوابیدن بلافاصله بعد از غذا خوردن به همراه دارد

همه معمولا بعد از خوردن غذا احساس سنگینی و خواب آلودگی می کنند و هیچ چیزی به اندازه یک چرت بعد از خوردن غذا نمی تواند برایشان دلچسب باشد.اما همه باید از این موضوع مطلع باشیم که خوابیدن بلافاصله بعد از خوردن غذا می تواند خطرات بسیار جدی برای سلامتی به همراه داشته باشد که […]

همه معمولا بعد از خوردن غذا احساس سنگینی و خواب آلودگی می کنند و هیچ چیزی به اندازه یک چرت بعد از خوردن غذا نمی تواند برایشان دلچسب باشد.اما همه باید از این موضوع مطلع باشیم که خوابیدن بلافاصله بعد از خوردن غذا می تواند خطرات بسیار جدی برای سلامتی به همراه داشته باشد که باید از آنها مطلع باشید.

عوارض خوابیدن بعد خوردن غذا

۱-سکته مغزی
بهتر است بدانید که خوابیدن بعد از غذا، میزان سکته مغزی در افراد را  افزایش می دهد. بر اساس تحقیقات انجام شده، احتمال بازگشت غذا به مری در افرادی که بلافاصله بعد از غذا می خوابند، افزایش یافته و این امر سبب بروز مشکل آپنه خواب می شود. آپنه خواب نیز به نوبه خود منجر به سکته مغزی می شود.

۲-سوزش معده
طبیعتاً اسید تولید شده برای گوارش غذا در معده وجود دارد و جاذبه باعث می شود که در معده باقی بماند اما زمانی که دراز می کشید، ممکن است دچار رفلاکس اسید معده شوید و در نتیجه بخش های حساس سیستم گوارشی دچار اختلال شوند که عاملی برای سوزش معده و احساس سوزش در قفسه سینه یا گلو خواهند شد.

۳-اختلال در کیفیت خواب
خوابیدن بعد از غذا، کیفیت خواب را تحت تاثیر قرار می دهد. این امر بسیار طبیعی است، به خصوص اگر غذاهایی که حاوی مقدار زیادی چربی و ادویه بودند، خورده باشید. دلیل این امر این است که غذا در معده شما انباشته شده و روند هضم غذا به تدریج کاهش می یابد. هم زمان از سوخت و ساز بدن نیز کاسته می شود. به همین علت شما خواب خوب و آرامی نخواهید داشت.

۴-دیابت
معمولا پس از خوردن غذا، سطح قند (گلوکز) در بدن افزایش می یابد. اگر بلافاصله پس از خوردن غذا به خواب بروید، بدن از این قند در مقادیر بسیار کم استفاده کرده، به طوری که بیشتر قند شروع به حل شدن در خون می کند. بنابراین، عادت خوابیدن بعد از غذا، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد. خوابیدن بعد از غذا، می تواند قند خون را به میزان خطرناکی افزایش دهد که این برای بیماران دیابتی ممکن است مرگبار باشد.

۵-اضافه وزن
زمانی که بعد از غذا خوردن سریعاً به رختخواب می روید، زمان کافی برای کالری سوزی بعد از وعده غذایی مصرفی ندارید و بنابراین احتمال دارد که دچار چاقی و اضافه وزن شوید. در چنین حالتی برای جلوگیری از مشکلاتی مثل سوزش معده و یا بی خوابی باید مدت زمانی را صبر کنید تا محتوای داخل معده وارد روده کوچک بشود که معمولاً متخصصان تغذیه این مدت زمان را سه ساعت می دانند.

۶-بیدار شدن برای رفتن به دستشویی

بعضی از افراد احساس می کنند که شب ها بیش از همیشه نیاز به دستشویی رفتن دارند. علت آن هم مصرف کافئین موجود در غذای مصرفی آن ها می باشد. گاهی اوقات نیز مصرف غذا دقیقاً قبل از خواب عاملی برای بیدار نگه داشتن شما و رفتن مداوم به دستشویی می شود.

بهترین زمان برای خوابیدن بعد از غذا
بر اساس مطالعات انجام شده، بهتر است فاصله خوردن غذا تا خوابیدن حدود ۲ تا ۳ ساعت باشد. در این مدت بدن کار هضم را به درستی انجام داده و مشکلی برای سیستم گوارش ایجاد نمی شود. همچنین، مطالعات نشان می دهد بهتر است که وعده شام را در ساعت ۷ بعد از ظهر میل کنید. زیرا، سیستم گوارش زمان کافی برای انجام هضم را دارد و در چنین وضعیتی، خواب خوب و عمیقی در شب خواهید داشت. البته لازم به ذکر است خوردن تنقلات سالمی مانند بادام، شیر گرم و عسل، توت فرنگی و ماست کم چرب اختلالی در کار هضم ایجاد نمی کند.

مطالب مرتبط

حقایق مهم درباره تکان خوردن زیاد در خواب که تاکنون نمی دانستید!

خوابیدن یک‌جا والدین با فرزندان هیچ تاثیر منفی بر سلامت روان آن‌ها ندارد

چه کسانی برای رهایی از کمردرد باید روی زمین بخوابند؟

نظرات