پتوس گیاه آپارتمانی است که به علت مقاومت بالا و رشد سریع از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است.اما این گیاه ممکن است دچار مشکلاتی شود از جمله سیاه شدن برگ های آن.در ادامه شما را با عوامل سیاه شدن برگ این گیاه زیبا آشنا می کنیم.
علت سیاه شدن برگ پتوس چیست؟
عوامل مختلفی را میتوان به عنوان علت سیاه شدن برگ پتوس معرفی کرد. آبیاری و شرایط زیستی نامناسب، عدم توجه به نیازهای گیاه و آفات نمونههای شناخته شدهای از عواملی هستند که در بسیاری از موارد علت سیاه شدن برگ پتوس هستند. در ادامه هریک از این عوامل را شرح داده و راهکارهای رفع مشکل را بیان می کنیم؛
۱-آبیاری نادرست و سیاه شدن برگ پتوس
علت سیاه شدن برگ پتوس مرمری، آبیاری بیش از حد است. آبیاری بیش از نیاز گیاه باعث باتلاقی شدن خاک و عدم رسیدن اکسیژن کافی به ریشهها میشود، که منجر به بیماری پوسیدگی ریشه خواهد شد.
برای درمان این مشکل، میتوانید از قارچکش مناسب جهت درمان بیماری پوسیدگی ریشه استفاده کنید، آبیاری پتوس را محدود کنید و ریشهها و بخشهای پوسیده را با استفاده از ابزار تمیز و تیز حذف کنید. همچنین، در صورت نیاز، خاک و گلدان گیاه را عوض کنید.
۲-دمای پایین
گیاه پتوس در شرایط طبیعی در دمای ۱۵ درجه سانتی گراد و در جنگل های مرطوب قرار دارد. اگر دمای محیط نگهداری گیاه کمتر از ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتی گراد باشد، رشد گیاه متوقف می شود و دمای پایین علت سیاه شدن برگ پتوس می شود. اگر گیاه در دمای بسیار پایین باشد، احتمالا نتوانید گیاه خود را نجات دهید. در این شرایط بهتر است قسمت های آسیب دیده را جدا کنید و گیاه را به یک اتاق گرم منتقل کنید تا شاید گیاه نجات پیدا کند. گیاه خود را در فصل زمستان در گرم ترین نقطه خانه نگهداری کنید. در فصل تابستان هم آن را از وسایل سرمایشی دور نگه دارید.
۳-نور مستقیم
نور صبحگاهی ملایم است و برای گیاه شما مفید است؛ اما گیاه خود را در ظهر و بعد از ظهر در مقابل نور خورشید نگذارید. گیاه پتوس به نور غیرمستقیم نیاز دارد. حتی اگر نور غیر مستقیم هم نباشد، گیاه پتوس می تواند شرایط را تحمل کند. فقط به اندازه کافی رشد نمی کند. فقط نباید آن را در نور مستقیم بگذارید. حواستان باشد که قسمت هایی که در نور مستقیم بوده اند، ابتدا قهوه ای می شوند و بعد سیاه می شوند. برگ های سیاه مرده اند و دیگر نمی شود کاری برای آن ها انجام داد.
۴- قرارگرفتن در معرض بادهای سرد و سرما
قرارگرفتن گیاه پتوس در معرض بادهای سرد و در دمای پایین میتواند علت سیاه شدن برگ پتوس باشد. در فصل زمستان، گیاه را در محیطی با دمای مناسب نگهداری کنید و در صورت لزوم، به محیطی با دمای گرمتر منتقل کنید.
۵-کود دهی بیش از حد
کود دهی مناسب در فصل بهار و تابستان رشد گیاه را تقویت می کند؛ اما مطمئن باشید که دستورات روی بسته کود را رعایت می کنید؛ وگرنه گیاه خود را می سوزانید. کود مایع یا کود آهسته رهش باعث رشد بهتر گیاه می شوند. بعضی از افراد فکر می کنند کود بیشتر باعث رشد بیشتر می شود؛ درحالیکه علت سیاه شدن برگ پتوس است. کود زیاد همه قسمت های گیاه را می سوزاند و برگ ها را سیاه می کند.
اگر بعد از کود دهی متوجه شدید برگ های گیاه سیاه شده اند، گیاه را از گلدان بیرون بیاورید و خاک و گلدان را با آب بشویید. سپس گلدان را همراه با خاک در برابر نور بگذارید تا خشک شود. گیاه تا چندین ماه به کود نیازی ندارد. اگر تعویض گلدان را به تازگی انجام داده اید، گیاه به کود نیاز ندارد؛ زیرا خاک گیاه به خوبی مواد مغذی گیاه را تامین می کند.
۶-زهکشی نامناسب گلدان
زهکشی نامناسب گلدان نیز میتواند علت سیاه شدن برگ پتوس باشد. اگر زهکش گلدان کافی نباشد، رطوبت اضافی در خاک باقی میماند و برگها سیاه میشوند. برای درمان این مشکل، گلدان گیاه را با یک گلدان با زهکشی مناسب عوض کنید.
۷-آفات گیاه و بیماری ها
گیاه پتوس در حالت عادی آفت های زیادی را جذب نمی کند. با این حال تعداد کمی از حشرات از برگ و ساقه گیاه تغذیه می کنند و علت سیاه شدن برگ پتوس هستند. آفات رایج مانند شته و شپشک آرد آلود شیره گیاه را می خورند و آن ناحیه را زرد، قهوه ای و در نهایت سیاه می کند. بعضی از آفت ها نیز ماده چسبنده ای به نام عسلک از خود به جا می گذارند که یک پوشش سیاه به نام کپک دوده بر روی برگ ها ایجاد می کند.
اگر تعداد آفت ها کم باشند، با دست یا مایع حشره کش یا روغن چریش از بین می روند. گیاهان تحت استرس در برابر حمله آفات آسیب پذیر تر هستند و در این شرایط باید بیشتر مراقب گیاه باشید. همچنین بیماری هایی مانند بلایت به پتوس آسیب می زنند. در مراحل اولیه باید برگ های سیاه شده را از بین ببرید. اگر هیچ برگ دیگری سیاه نشد، گیاه نجات یافته است. اما اگر عفونت شدید باشد، مجبورید از گیاه خود قطع امید کنید. ریشه کن کردن این بیماری بسیار دشوار است و برای سرایت نکردن این بیماری به سایر گیاهان باید از گلدان پتوس خود صرف نظر کنید.
نکات کلیدی
- سیاه شدن برگهای پتوس معمولاً نشانهای از حمله آفتها مانند شته و شپشک آرد، بیماریهایی مانند بلایت، یا وجود ماده چسبنده به نام عسلک و پوشش کپک دوده روی برگها است.
- برای جلوگیری از سیاه شدن برگهای پتوس، باید به حشرات و آفت توجه کرده و در صورت لزوم از مایع حشرهکش یا روغن چریش استفاده کنید.
- در صورت سیاه شدن برگهای پتوس، در مراحل اولیه باید برگهای سیاه شده را از گیاه جدا کنید و در صورت لزوم اقدام به درمان بیماریها یا آفتها کنید.
سخن پایانی
فراموش نکنید برای اینکه گیاهی سالم و شاداب داشته باشید، در قدم اول لازم است گیاهی که خریداری میکنید کاملا سالم و عاری از هرگونه آفت باشد.
در اینضورت برای حفظ سلامتی و رفع علت سیاه شدن برگ پتوس، کافی است به شرایط نور، آبیاری، زهکشی و کوددهی مناسب توجه کنید تا پتوس شما رشد بسیار خوبی داشته باشد.
نظرات