۶ نکته طلایی برای قرمز و خوش رنگ تر شدن رب گوجه خانگی

رب یکی از پرکاربرد ترین مواد اولیه در پخت و پز انواع غذاها است.

6 راهکار خوش رنگ شدن رب گوجه

برخی علاقه دارند خودشان رب را در خانه تهیه کنند که برای اینکار نیازمند دانستن نکاتی برای خوش رنگ شدن آن هستند.در ادامه با ما باشید تا شما را با این نکات طلایی آشنا کنیم.

چکار کنیم رب گوجه قرمز شود؟

۱-گوجه‌های مناسب برای تهیه رب گوجه‌فرنگی

اولین گام در تهیه رب گوجه‌فرنگی، انتخاب گوجه‌های مناسب است. اگر به دنبال یک رب با رنگ قرمز روشن هستید، گوجه‌های با پوستی نازک و قرمز، و گوشتی نرم و بدون رگه‌های سفید را انتخاب کنید. به هیچ عنوان از گوجه‌های گلخانه‌ای استفاده نکنید، چرا که این نوع گوجه‌ها به دلیل کمبود آب و رنگ پررنگ نیستند، در نتیجه رب شما نیز خوشرنگ نخواهد شد.

۲-فشار اجاق گاز باید یکنواخت باشد

حتما قبل از پختن از سلامت اجاق و میزان فشار گاز اطمینان حاصل کنید. برای پخت باید سایز دیگ و اجاق هم تراز باشد، به طوری که شعله در تمام سطح کف دیگ در تماس باشد. دیگ شما نباید کوچکتر یا بزرگتر از اجاق گاز باشد. تا در طول پخت حرارت یکنواخت به داخل دیگ برسد. همچنین هم زدن مداوم دیگ به هم دمایی رب کمک می کند، پیشنهاد ما این است هر یک ربع دیگ را هم بزنید و در نیم ساعت پایانی این کار را هر پنج دقیقه تکرار کنید.

۳-اهمیت جلوگیری از سوختگی رب

به مرور زمان، حین پخت، حباب‌هایی در رب تشکیل می‌شود که پس از ترکیدن به بالا پرتاب می‌شوند. این حباب‌ها باعث می‌شوند که بخشی از رب به دیواره‌های قابلمه چسبند. این بخش‌های چسبیده باید با دقت و حوصله جدا شوند و دور ریخته شوند، چرا که باعث تغییر رنگ و طعم نامطلوب رب می‌شوند. با این کار، می‌توانید رب گوجه‌فرنگی خوشرنگ و خوشمزه‌ای تهیه کنید، حتی اگر کمی زمان‌بر باشد.

6 راهکار خوش رنگ شدن رب گوجه

۴-استفاده از روغن مایع برای افزایش رنگ

نکته‌ی دیگری که می‌تواند به زیبایی رنگ رب گوجه فرنگی کمک کند، افزودن مقدار کمی روغن مایع در زمان پخت است. به این ترتیب، رب گوجه رنگی قرمز زیبا پیدا می‌کند. این کار باید به نحوی انجام شود که روغن در ترکیبات رب محسوس نباشد. برای مثال، در یک قابلمه بزرگ، تنها یک قاشق روغن مایع کفایت می‌کند. اهمیت دارد که در این مرحله افراط نکنید؛ زیرا افزایش چربی می‌تواند به کاهش کیفیت رب گوجه منجر شود.

۵-مدت زمان پخت رب گوجه فرنگی خانگی

در قسمت قبل توضیح دادیم که برای اینکه رب گوجه فرنگی خوش رنگ شود باید شعله گاز را چگونه تنظیم کنید. اما مدت زمان پخت عامل مهمی برای رسیدن به رنگ مطلوب می باشد. چرا که اگر رب بیش از حد روی حرارت باقی بماند به تیرگی خواهد رسید.

این که چه زمانی وقت خاموش کردن شعله می رسد، بسیار حساس و تجربی است. البته سلیقه هم در این قسمت تاثیر گذار است، بعضی رب رقیق می پسندند که باید زودتر زیر شعله خاموش شود و بعضی غلیظ تر که طبیعتا رب دیرتر بدست می آید. اما در تعریف استاندارد ملی برای غلظت برای رب گوجه فرنگی عدد بریکس ۲۵ آماده است، که در رب گوجه تومات طبق آزمایش این استاندارد رعایت شده است.

۶-انتخاب ظرف مناسب برای پخت رب گوجه

انتخاب نوع ظرف مورد استفاده برای پخت رب گوجه نیز اهمیت بالایی دارد. بهترین گزینه‌ها قابلمه‌های چدنی بدون روکش تفلون هستند. اگر چه این نوع از ظروف در همه خانه‌ها پیدا نمی‌شود، استفاده از قابلمه‌های ساخته شده از جنس روی نیز می‌تواند به بهبود رنگ رب گوجه کمک کند. باید به این نکته توجه داشت که از قابلمه‌های مسی یا تفلونی استفاده نکنید، زیرا این نوع از ظروف به خوشرنگ شدن رب کمکی نمی‌کنند.

 

مطالب مرتبط

دلیل شیرین شدن رب گوجه خانگی چیست؟

رب گوجه کپک زده را چکار کنیم؟ + روش های جلوگیری از کپک زدن

مرد بندرعباسی با رب گوجه و چند راننده به چه ثروتی رسید !

نظرات