۶ نکته مفید و موثر برای جلوگیری از نفخ شکم

برخی افراد بیشتر از دیگران از نفخ و گاز معده رنج می برند و ممکن است به دلایل مختلفی از جمله سندرم روده تحریک پذیر (IBS) عدم تحمل غذایی، تند غذا خوردن و فیبر زیاد متحمل این درد شوند.در ادامه این مطلب به علت نفخ شکم و چند نکته کاربردی برای جلوگیری از این مشکل […]

برخی افراد بیشتر از دیگران از نفخ و گاز معده رنج می برند و ممکن است به دلایل مختلفی از جمله سندرم روده تحریک پذیر (IBS) عدم تحمل غذایی، تند غذا خوردن و فیبر زیاد متحمل این درد شوند.در ادامه این مطلب به علت نفخ شکم و چند نکته کاربردی برای جلوگیری از این مشکل را به شما معرفی می کنیم پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

نکاتی برای جلوگیری از نفخ شکم

عوامل موجب نفخ معده

عوامل متعددی می‌توانند باعث نفخ معده شوند. این عوامل شامل تغذیه نامناسب می‌شوند که ممکن است با مصرف غذاهای چرب، فست‌فودها یا مصرف زیاد آب‌میوه‌های گازدار همراه باشد. مشکلات گوارشی نیز می‌توانند عامل نفخ معده باشند، از جمله عواملی مانند یبوست. همچنین، استفاده از برخی داروها مانند آنتی‌بیوتیک‌ها یا داروهایی که نفخ معده از عوارض جانبی آن است، می‌تواند این مشکل را تشدید کند. به طور کلی، هر تغییر ناگهانی یا نامعمول در روش زندگی، تغذیه یا مصرف داروها می‌تواند به نفخ معده منجر شود.

تأثیر روانی و استرس بر نفخ معده

استرس و اضطراب می‌توانند به عنوان عوامل موثر در ایجاد یا تشدید نفخ معده عمل کنند. وقتی فرد در وضعیت استرسی یا نگرانی قرار می‌گیرد، سیستم گوارشی به طور مستقیم تحت تأثیر قرار می‌گیرد و ممکن است علایم نفخ معده شدت بیشتری پیدا کند.

استرس می‌تواند منجر به تغییرات در عادات غذایی شود، افزایش فشار عضلات معده را ایجاد کند و حتی فشار روحی و روانی را بر گوارش افزایش دهد که به نوبه‌ی خود می‌تواند باعث افزایش نفخ معده شود.

علاوه بر این، برخی افراد در وضعیت‌های استرسی به طور معمول عادت‌های غذایی نامناسب را انتخاب می‌کنند که این می‌تواند عامل افزایش نفخ معده باشد. تلاش برای کنترل استرس و استفاده از روش‌های مدیریت استرس مانند مدیتیشن، یوگا یا تمرینات تنفسی می‌تواند به کاهش احتمال ایجاد یا تشدید نفخ معده کمک کند.

نکاتی برای جلوگیری از نفخ شکم

نکاتی برای جلوگیری از نفخ

۱-آهسته غذا بخورید

با جویدن غذا برای مدت طولانی و آهسته غذا خوردن هوا کم تر وارد معده می شود. هوای کمتر به معنای نفخ کمتر است.

۲-بین غذا خوردن فاصله ایجاد کنید

روده کوچک با حرکات موجی، غذای هضم نشده را از روده کوچک به روده بزرگ منتقل می کند و خود را تمیز نگه می دارد. این امواج هر دو ساعت یک بار در زمانی که غذا نمی خوریم ایجاد می شود. برای اطمینان از ایجاد امواج، در صورت امکان، چند ساعت بعد از هر وعده غذایی قبل از خوردن دوباره صبر کنید.

۳-پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری پس از غذا

این فعالیت‌ها می‌توانند به تسریع حرکت غذا در دستگاه گوارش کمک کرده و از ایجاد نفخ جلوگیری نمایند.

۴-آب بیشتری بنوشید

مصرف بیش از حد سدیم می تواند منجر به نفخ شود و آب می تواند به دفع آن کمک کند.

۵-چای‌های گیاهی

مصرف چای زنجبیل، نعناع یا آویشن می‌تواند از طریق خواص آنتی-آکسیدانی و ضد التهابی به کنترل نفخ معده کمک کند.انجام دادن این روش‌ها به عنوان یک روند روزانه می‌تواند به بهبود سلامت گوارش و جلوگیری از نفخ معده کمک کند. همچنین، مشاوره با متخصصین تغذیه فیت کلاب‌ می‌تواند راهنمایی دقیق‌تری فراهم کند.

۶-مصرف کم تر غذاهای نفاخ

غذاهای نفاخ، مانند شیرین کننده های مصنوعی، لوبیا، گل کلم و کلم بروکلی، گاز تولید می کنند، بنابراین کاهش آنها می تواند کمک کننده باشد.با این حال، شایان ذکر است که لوبیا، گل کلم و کلم بروکلی فواید سلامتی زیادی دارند، از جمله تامین فیبر که برای سلامت روده مهم است، بنابراین اگر مجبور نیستید آنها را قطع نکنید.

اگر مطمئن نیستید یا مرتباً تا حد درد نفخ می‌کنید، به دکتر مراجعه کنید. ممکن است دارو، رژیم غذایی یا درمان دیگری را برای شما تجویز کند.

مطالب مرتبط

با این ۵ روش از شر نفخ‌ و شکم‌درد ناشی از آن رها شوید

۱۰ علت اصلی که باعث بوجود آمدن نفخ شکم می شوند

عواملی که باعث ایجاد گاز معده ونفخ شکم می‌شوند

نظرات