آشپزخانه یکی از پر استفاده ترین مکان ها از خانه است که روزانه استفاده بسیاری از آن می شود.اشپزخانه علاوه بر مکانی برای آشپزی است بلکه می تواند مکانی برای نگهداری برخی از وسایل باشد.اما باید بدانید که در این مکان نباید هر وسیله ای را نگهداری کرد. در ادامه این مطلب به شما می گوییم که چه وسایلی را نباید در این مکان نگه داشت.
۱-محصولات سمی و انواع پاککنندهها
یکی از اشتباهاتی که بسیاری از افراد، بخصوص خانمها میکنند، این است که وسیلههای شستشو و پاککننده را در کنار ماشین لباسشویی در آشپزخانه نگهداری میکنند. این محصولات، شامل انواع سفیدکننده، پودرهای رختشویی، نرمکنندههای پارچه، صابون و … میشوند. حتی ممکن است برخی کودهای شیمایی یا محلولهای سمی مخصوص گیاهان را هم در آشپزخانه نگهداری کنید که کار کاملا اشتباهی است. این محصولات ممکن است خیلی راحت فضای آشپزخانه را مسموم کرده و حتی باعث آلودگی مواد غذایی شوند. یکی دیگر از خطراتی که نگهداری این وسایل ممنوعه آشپرخانه دارد، احتمال آتش گرفتن آنهاست. به هر حال سعی کنید آنها را در انبار یا حیاط خلوت و جای دیگر نگه دارید.
۲-داروها
داروها را نباید داخل آشپزخانه نگه دارید و این موضوع چند دلیل دارد. اول این که اگر آن ها را کنار اجاق گاز یا دیگر منابع گرما قرار دهید، ممکن است که آسیب ببینند. دوم این که دارو ها باید در محل خنک نگهداری شوند و از طرفی هم ممکن است که وجود آن ها در آشپزخانه باعث شود تا خیلی ها آن را با مواد خوراکی اشتباه بگیرند و استفاده کنند که این خطر در موردِ کودکان بیشتر است.
۳-ظروف و بستهبندیهای یکبار مصرف استفادهشده
اغلب بعد از خرید یا سفارش مواد غذایی، ظروف آنها باقی میمانند. برای مثال بعد از مصرف نوشابه بزرگ، ممکن است بطری خالی آن را نگهداری کنید؛ به امید این که آب یا نوشیدنی دیگری داخل آن بریزید! همین مساله باعث میشود تا ظروف استفادهشده زیادی در خانه جمعآوری شود. نگهداری همه این وسیلههای استفادهشده در آشپزخانه، نمای زیبایی ندارد. این وسیلهها شامل شیشه، پلاستیک، کارتون و … میشوند. به هیچ عنوان نباید این ظروف اضافی را در آشپزخانه انبار کنید. آنها فضای زیادی از آشپزخانه شما را اشغال خواهند کرد.
۴-خوراکی های منقضی شده
پیشنهاد ما این است که حتماً مراقب باشید و خوراکی های منقضی شده را دور بریزید، زیرا وجود آن ها در خانه عامل ایجاد مسمومیت خواهد بود؛ حتی اگر حس می کنید که ممکن است فراموش کنید، تاریخ انقضای مواد غذایی را روی کاغذ بنویسید که حواس تان باشد کدام یک وقت دور ریختنش رسیده است.
۵-لوازم آسیب دیده
در همه آشپزخانه ها وجود چاقوی تیز، قیچی و چنگال لازم و ضروری است. بسیار مهم است که مراقب وضعیت این لوازم باشید و تیز بودن آن ها را بررسی کنید. اگر احساس کردید که خاصیت شان را از دست داده اند، حتما باید برای شان جایگزین پیدا کنید و از طرفی حواس تان به قابلمه ها و ماهتابه ها نیز باشد. هر گونه سوختگی، لکه یا آسیب به آن ها ممکن است عامل ایجاد ضرر و آسیب به مواد غذایی باشد.
۶-گیاهان و تزئینات اضافی
بسیاری از تزئینات و مدهای امروزی غیرضروری هستند و فقط برای سود تجارت عرضه میشوند. البته داشتن آشپزخانهای زیبا و مدرن بسیار عالی است، اما نباید سراغ تزئینات بیش از اندازه و غیرضروری بروید. هرچقدر در این زمینه زیادهروی کنید، نتیجه برعکس خواهید گرفت. ابتدا باید بررسی کنید تمام وسیلههای آشپزخانه واقعا ضروری هستند یا نه. هر چقدر فضای آشپزخانه خلوتتر باشد، زیبایی بیشتری هم خواهد داشت. نیازی نیست با اضافه کردن انواع و اقسام گلدانها و گیاهها آشپزخانه را خفه کنید! البته اگر فضای آشپزخانه شما زیاد است، میتوانید در برخی نقاط از گیاهان هم استفاده کنید.
نظرات