شاید از خود پرسیده باشید چرا وقتی بیدار می شوید چشم هایتان کثیف است و یا به زور باز می شوند؟کثیف شدن چشم ها امری است که از کنترل ما خارج است و به علت ترشحات چشم در هنگام خواب بوجود می آیند.در نتیجه وقتی که چشم ها را باز می کنید حالت چسبنده، کثیف و اشک مانند دارند.عوامل مختلفی می تواند باعث ایجاد ترشحات بیش از حد طبیعی باشد که در این قسمت آنها را معرفی خواهیم کرد.
۱-خشک بودن چشم ها
وقتی که چشم به اندازه کافی آب و چربی تولید نکند و از طرفی؛ کمبود رطوبت باعث تحریک چشم شود؛ منجر به مشکلاتی مانند حساسیت، سوزش، قرمزی و ترشحات مخاطی می شود. در طول شب، ممکن است که این ترشحات خشک شوند و پوسته هایی در اطراف چشم ایجاد کنند.
۲-ابتلا به چشم صورتی
این عفونت رایج چشمی باعث می شود که چشمان تان مخاط و ترشحات بیشتری تولید کند که باعث قرمزی، خارش و حساسیت به نور نیز خواهد شد؛ انگار که چیزی داخل چشمان تان گیر کرده است. در واقع این ترشحات اضافی در چنین حالتی بیشتر از حد طبیعی هستند و ممکن است روی خط مژه یا گوشه های چشم هم جمع شوند.
۳-آلرژی فصلی
مواد حساسیت زا و آلوده و گرد و غبار باعث می شود که چشم ها قرمز، خارش زا و اشکی شوند و مخاط داخل چشم تجمع پیدا کند. وقتی که این ترشحات شب تا صبح داخل چشم باشند، چشم حالت چسبنده و کثیف پیدا می کند.
۴-عفونت پلک (بلفاریت)
التهاب و عفونت لبه پلک که با قرمزی چشم، تورم، درد و سوزش چشم و تکهها و ترشحات خشکشده ای در لبه پلک و مژهها همراه است. بیمار صبح هنگام بیدار شدن از خواب با تجمع مواد خشک شده زردنگ در لبه پلک مواجه است که ممکن است بعد از بیدار شدن این مواد به درون چشم بروند و ایجاد تحریک و سوزش کنند. بلفاریت سبوره نوعی از بلفاریت است که با ترشحات و پوستههای چرب در لبه پلک همراه است و ممکن است که همزمان درگیری پوست سر، ابروها و گوش نیز وجود داشته باشد. ترشح کف آلود غدد لبه پلک نیز همزمان دیده میشود.
۵-ابتلا به عفونت چشم
چشم صورتی یا گل مژه تنها عفونت هایی نیستند که روی چشم تاثیر می گذارند. عفونت های دیگر که به خاطر مشکلات مختلف مثل نیش حشره اتفاق می افتد هم می تواند عاملی برای افزایش مخاط و کثیفی های چشم باشد.
۶-گل مژه
گل مژه ها برآمدگی های قرمز رنگ و جوش مانندی هستند که با مسدود شدن و عفونی شدن غده چربی اطراف پلک ایجاد می شوند. در واقع چشم برای مبارزه با عفونت؛ اشک، مخاط و چربی بیشتری تولید می کند که در اطراف چشم هم جمع شده و باعث ایجاد پوسته پوسته می شود.
۷-انسداد یا عفونت مجرای اشکی
اشک چشم از طریق دو مجرا در گوشه داخلی چشم جمع میشود و از مجرایی به سمت بینی میرود. در صورتی که این مجرا به دلیل عفونت یا دلایل دیگر مسدود شود، ترشحات مجاری چشم قادر به تخلیه نیستند و تجمع آنها منجر به چسبندگی چشم در صبحگاه میشود. عفونت این مجرا، داکروسیستیت نام دارد. در بعضی کودکان مجرای اشکی یک چشم به طور مادرزادی مسدود است، درنتیجه چشم مبتلا دچار اشک ریزش مداوم و تجمع ترشحات میشود.
نظرات