7 ترفند فوق العاده و راحت برای تمیز کردن سینی و طبقههای فر

پاک و تمیز کردن سینی فر و دور و بر آن همیشه شاید یکی از معضلات خانم ها بوده باشد و هرچقدر که آن ها را بشویند به آن تمیزی و درخشانی مورد نظرشان نرسد.در ادامه این مقاله همراه ما باشیم تا به شما ترفند های عالی ای برای تمیز کردن سینی فر و طبقه های آن به شما معرفی کنیم.
روشهای تمیز کردن سینی و طبقههای فر
تقریبا تمام موادی که در ادامه برای تمیز کردن سینی و طبقههای فر به شما معرفی میکنیم، در خانهی شما پیدا میشوند. هرکدام از این روشهای آسان، تاثیر سریع و فوقالعادهای دارند. یکی را انتخاب کنید و دست به کار شوید.
1-تمیز کردن سینی فر با جوش شیرین و سرکه
وسایل لازم :
- جوش شیرین
- سرکه سفید
- اسکاچ
- آب پاش
در مرحله اول تمیز کردن سینی فر ، طبقه فر را در وان یا تشتی که با اندازه کافی بزرگ باشد تا در آن جا شود قرار دهید. آماده تمیز کردن شوید.آب پاش تان را با سرکه پر کنید و بعد روی طبقه فر آزادانه اسپری کنید.سپس، مقدار زیادی جوش شیرین روی طبقه فر بریزید تا آن را بپوشاند. جوشیدن مواد به این معنی است قدرت تمیز کردن آن در حال انجام است!
در این مرحله از تمیز کردن سینی فر ، وان یا تشت را با آب داغ پر کنید و مطمئن شوید طبقه کاملا در آب غرق شود. اجازه دهید حدود 10 دقیقه یا بیشتر در آب بماند. در این زمان متوجه می شوید غذاهایی که به طبقه چسبیده اند شروع به جدا شدن و ریختن می کنند.طبقه را از آب بیرون بیاورید و یک اسکاچ یا ابر نرم روی آن بکشید و تمیز کنید. اگر دوباره به این محلول نیاز داشتید، قبل از اینکه روی طبقه اسکاچ بکشید آن را با سرکه و جوش شیرین بیشتر بپوشانید.
2-تمیز کردن سینی فر با مایع ظرفشویی
وسایل لازم :
- مایع ظرفشویی
- آب گرم
- ورقه خشک کاغذی یا حوله ای
- اسفنج
ابتدا سعی کنید با کمک یک اسفنج تکه های درشت مواد غذایی سوخته را جدا کنید.تمامی قسمت های سینی یا تابه را مایع ظرفشویی بریزید.ورقه های خشک کاغذی را روی مایع ظرفشویی و کف تابه قرار دهید. تعداد استفاده از ورقه ها بستگی به میزان بزرگی تابه تان دارد.سپس مقدار کافی آب گرم را روی ورقه های داخل تابه بریزید تا تمامی قسمت های سوخته تابه را بپوشاند. 2 تا 3 دقیقه صبر کنید.
بعد از گذشت مدت زمان مورد نظر، ورقه ها را از داخل تابه برداشته و دور بریزید.مایع درون تابه را با احتیاط داخل ظرفشویی خالی کنید.تابه را با کمک یک اسفنج تمیز کرده و سپس آبکشی کنید. با این روش تابه یا سینی فر شما براق و بدون لکه خواهد شد.
3-تمیز کردن سینی فر شیشهای
سینیهای فر که از جنس شیشه ساخته شدهاند معمولا سختتر از سینیهای فلزی تمیز میشوند. این موضوع در مورد گازهایی که سینی شیشهای دارند نیز صادق است. معمولا چربیها روی سطوح شیشهای به سختی میسوزند؛ همین موضوع تمیز کردن آنها را دشوار میکند. اگر برای تمیز کردن سطوحی با این جنس مراحل زیر را قدم به قدم انجام دهید، در انتها هیچ اثری از چربی باقی نخواهد ماند:
- با آب و صابون و جوش شیرین یک مخلوط خمیری تهیه کنید و یک مسواک قدیمی را در آن خیس کنید.
- با مسواک آغشته به این خمیر، تمام قسمتهای چرب و کثیف را به آرامی بسابید. بهتر است حرکت مسواک به شکل دورانی باشد.
- حالا خمیر جوش شیرینی را که تهیه کردهاید، روی تمام سطح سینی قرار داده و ۳۰ دقیقه به آن زمان دهید.
- با یک تکه فویل آلومینیوم، سطح سینی را پاک کنید. ورق فویل نقش یک لایه بردار را بازی کرده و تمام ذرات چربی و آلودگیها را از سطح سینی پاک میکند.
- در انتها سینی را با آب گرم بشویید و پس از خشک شدن در فر قرار دهید.
4-سرکه
سرکه یک مادهی ضدعفونیکنندهی قدرتمند است که بیشترین مصرف را در امور پاکیزگی منزل دارد. قدرت این مایع به حدی است که به راحتی سطوح چرب را تمیز و درخشنده میکند. برای تمیز کردن سینی و طبقههای فر به کمک سرکه، به شکل زیر عمل کنید:
- در یک بطری تمیز به نسبت ۱ به ۳ آب و سرکه را مخلوط کنید. (۳ پیمانه آب و یک پیمانه سرکه)
- محلول را به دیوارههای فر و سینیها بپاشید و اجازه دهید چند دقیقه در همین حالت بمانند.
- حالا با یک اسفنج آنها را پاک کنید. به همین راحتی تمام فر شما تمیز شد
5-لیمو
لیمو خاصیت اسیدی و ضدعفونی کننده داشته و تمام بوهای اطراف خود را نیز خنثی میکند؛ به همین دلیل برای تمیز کردن سطوح و وسایل بسیار از آن استفاده میشود. شما میتوانید با کمک لیمو علاوه بر تمیز کردن سینی فر و اجاق گاز، بوی ناشی از پختن غذا یا سوختن روغن در آن را نیز از بین ببرید. برای تمیز کردن با لیمو به روش زیر عمل کنید:
- همانطور که سینی در فر قرار دارد داخل آن را پر از آب کنید. سپس یک لیمو را با پوست آن خرد کرده و در سینی قرار دهید.
- فر را روشن کنید و اجازه دهید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روشن بماند تا لیمو تاثیر خود را بگذارد.
- حالا سینی را از فر خارج کرده و با آب بشویید. هم سینی فر تمیز شده و هم داخل فر عطر و بوی خوبی دارد.
6حپراکسید هیدروژن و بیکربنات
پراکسید هیدروژن، یا آب اکسیژنه، یک مادهی ضدعفونیکنندهی بسیار قدرتمند است که با استفاده از آن میتوانید فر و اجاق گاز پاکیزه و درخشانی داشته باشید. برای تمیز کردن سینی فر و اجاق گاز به کمک این ماده به روش زیر عمل کنید:
- روی سینی و طبقههای فر یا صفحهی اجاق گاز، یک لایه جوش شیرین بپاشید.
- حالا روی آن یک پراکسید هیدروژن اضافه کنید.
- مجددا روی مواد یک لایه جوش شیرین بریزید.
- پس از گذشت ۲ ساعت با یک برس نرم یا یک اسفنج، شروع به مالیدن مواد روی سطح و با حرکت دورانی کنید.
- در آخر سینی و طبقههای فر را با آب و مواد شوینده بشویید و قبل از استفاده آن را کاملا خشک کنید.
7-کاغذ آلومینیوم
یکی از کارآمدترین روشهای تمیز نگه داشتن سینی فر، پوشاندن آن با فویل آلومینیوم است. شما میتوانید به راحتی پس از کثیف شدن، ورق آلومینیوم را خارج کرده و با یک ورق جدید آن را بپوشانید. البته فراموش نکنید که آلومینیوم روی طعم برخی از مواد غذایی مثل گوجهفرنگی کمی تاثیر میگذارد و ممکن است آن را تغییر دهد. این روش برای پخت غذاهایی که چربی زیادی از خود پس میدهند، بسیار مناسب است. مثلا اگر همیشه ماهی را در فر میپزید، میتوانید این بار از این روش استفاده کنید تا ببینید چقدر راحت سینی فر شما از آلودگی در امان باقی میماند.
راهکارهایی مفید برای نگهداری فر
مراقبت و نگهداری فر اجاق گاز بسیار مهمتر از نحوه استفاده آن است. در صورتی که از فر اجاق گازتان به درستی مراقبت نکنید به زودی باید هزینههای بسیاری را جهت تعمیرات و یا تعویض قطعات آن خرج کنید.
فر و اجاق گاز وسایلی هستند که تا حد زیادی از لحاظ نگهداری به یکدیگر شباهت دارند. پس سعی کنید تمام مواردی که برای نگهداری اجاق گاز منزلتان در نظر میگیرد برای نگهداری فر نیز مد نظر داشته باشید. در صورتی که فر شما به صورت جداگانه از اجاق گازتان باشد نگهداری از آن تا حدی راحتتر است.
از آن جایی که فرها وسایلی هستند که به شدت گرم میشوند بنابراین ممکن است خرده غذاهایی که درون آن ها باقی میمانند تبدیل به تکههای سوختهای شوند که در اثر مرور زمان مانند یک لکه چربی به بدنه و دیواره آن بچسبند بنابراین نظافت این وسیله بسیار مهم است.






