خانواده

هرگز نباید از این ۷ خط قرمز در رابطه عاطفی کوتاه بیایید

احتمالا با شنیدن اصطلاح رابطه عاطفی به یاد رابطه همسران با یکدیگر بیفتید.شاید هم این واژه برای شما رابطه بین دو جنس مخالف را تداعی کند.

اگر چه در اینجا هم رابطه عاطفی قابل تصور است و موارد فوق را می‌توان نمونه‌هایی از رابطه عاطفی دانست، ولی ما مفهوم گسترده‌تر رابطه عاطفی را مد نظر داریم.

رابطه عاطفی یک ارتباط عمیق و شخصی است که بین دو نفر یا گروهی از افراد شکل می‌گیرد. این رابطه بر پایه عشق، احساسات، احترام، اعتماد و تعاملات متقابل بنا می‌شود و می‌تواند در بسیاری از ابعاد زندگی مانند عشق، دوستی، خانواده و همکاری اجتماعی تأثیرگذار باشد.

رابطه‌ عاطفی هم می‌تواند بین دو همکار، بین والدین و فرزندان، بین همسران و یا بین بستگان سببی یا مدیر و کارمند یا معلم و دانش آموز وجود داشته باشد.

گرچه عشق هیچ حد و مرزی ندارد، اما تعیین و حفظ برخی چارچوب‌ها و محدودیت‌ها در رابطه برای حفظ احترام متقابل، استقلال شخصی و سلامت روان اهمیت زیادی دارد.

هرگز نباید از این 7 خط قرمز در رابطه عاطفی کوتاه بیایید

در هر رابطه عاطفی‌ای حتی با وجود عشق زیاد و پیوندی مستحکم میان طرفین رابطه، کوتاه نیامدن از برخی خط قرمز‌ها ضروری است.گرچه عشق هیچ حد و مرزی ندارد، اما تعیین و حفظ برخی چارچوب‌ها و محدودیت‌ها در رابطه برای حفظ احترام متقابل، استقلال شخصی و سلامت روان اهمیت زیادی دارد.

در ادامه این گزارش اول فارس با مهم‌ترین این خط قرمز‌ها آشنا خواهیم شد.

روابط عاطفی و عاشقانه اغلب با فراز و فرودهای متعددی همراه هستند، اما اگر در مسیر درست قرار داشته باشند، در نهایت به آرامشی پایدار تبدیل می شوند. البته این عبارت مُصدق رابطه هایی است که طولانی مدت بوده یا در نهایت به ازدواج منتهی شده اند.

۱- در رابطه عاطفی برای فضای شخصی خود احترام قائل باشید

در ابتدای رابطه عاطفی ما دوست داریم هر لحظه از وقت خود را در کنار عشق جدیدمان سپری کنیم و احساس می‌کنیم هرگز از او خسته نمی‌شویم. اما با گذشت زمان اهمیت مقوله‌ی فضای شخصی برایمان روشن می‌شود.

داشتن فضای شخصی به این معنی نیست که شما شریک عاطفی تان را دوست ندارید، بلکه معنایش این است که شما برای فردیت یکدیگر احترام قائل هستید. هر دوی شما به زمانی برای سرگرمی‌های خود، وقت گذرانی با دوستان خود یا تجدید قوای روحی با خلوت کردن با خود نیاز دارید.

۲- در رابطه عاطفی هویت خود را حفظ کنید

تا به حال پیش آمده در رابطه عاطفی تان احساس کنید که از خودتان دور شده اید؟ ما گاهی در روابط عاطفی خود شروع به تغییر دادن خود می‌کنیم تا خود را در دنیای شریک عاطفی مان بگنجانیم و در این مسیر خود واقعی مان را فراموش می‌کنیم.

اما حفظ هویت خود حتی در رابطه عاطفی هم بسیار ضروری است. نظرات، علائق و رویا‌های شما دقیقاً به همان اندازه‌ی شریک عاطفی تان اهمیت دارد.

اجازه ندهید عشق باعث شود خود واقعی تان را از یاد ببرید. حفظ هویت خود باعث رابطه عاطفی تان مستحکم‌تر و متعادل‌تر شود.

۳- داشتن استقلال مالی اهمیت زیادی دارد

حتی اگر شما و شریک عاطفی تان تصمیم گرفتید که در هزینه‌ها با یکدیگر شریک شوید هم داشتن استقلال مالی ضروری است. مسأله صرفاً این نیست که از خودتان پولی داشته باشید، بلکه این هم هست که بتوانید احساس امنیت و قدرتمندی کنید.

پژوهش‌ها نشان داده اختلافات مالی یکی از مهم‌ترین عوامل جدایی است؟ بسیار مهم است که شما و شریک عاطفی تان بتوانید باهم به شکلی راحت و صریح درباره‌ی مسائل مالی صحبت کنید بدون آنکه احساس تهدید یا کنترل شدن کنید.

مسأله بر سر حفظ احترام متقابل و داشتن درک در مورد مسائل مالی در رابطه عاطفی است.

۴-در رابطه عاطفی داشتن گفتگوی سالم ضروری است

در رابطه عاطفی ما اغلب تصور می‌کنیم که شریک عاطفی مان از احساس و احوال ما باخبر است. اما همیشه اینگونه نیست. همه‌ی ما انسان هستیم و قدرت خواندن فکر یکدیگر را نداریم.

اگر درباره‌ی احساسات خود به درستی با یکدیگر صحبت نکنیم، یک سوء تفاهم کوچک می‌تواند تبدیل به یک دعوای تمام عیار شود.

به خاطر داشته باشید که ابراز احساسات، ترس‌ها و انتظارات خود هیچ ایرادی ندارد. مسأله صرفاً بر سر صحبت کردن نیست، بلکه گوش دادن و درک یکدیگر هم مهم است. چرا که یک رابطه‌ی مستحکم و پر از عشق بر همین‌ها استوار می‌شود.

۵- هرگز از حفظ احترام تان کوتاه نیایید

هر چقدر هم که شریک عاطفی تان را چقدر دوست داشته باشید، هرگز نباید اجازه دهید به شما بی احترامی کند. پای ارزش و احترام تان بمانید و از آن دفاع کنید. شاید کار ساده‌ای نباشد، اما به طور حتم ضروری است.

شما باید در رابطه عاطفی خود احساس ارزشمندی و دوست داشته شدن کنید، نه احساس حقارت و بی اهمیت بودن.

بیشتر بخوانید:

۸ نشانه که طرف دارد توی رابطه شما را فریب می دهد

چرا همسرم برای رابطه جنسی میل ندارد؟

نشانه های یک رابطه عاطفی مسموم که باید هرچه زودتر بی‌خیال آن شوید

۶-در رابطه عاطفی تفاوت هایتان را بپذیرید

طبیعی است که شما و شریک عاطفی تان تفاوت‌هایی با یکدیگر داشته باشید. هیچ دو نفری در دنیا عیناً مانند هم نیستند. ممکن است تصور کنید که شما و شریک عاطفی تان باید در مورد همه چیز باهم موافق باشید، اما حقیقت این است که همین تفاوت‌ها می‌تواند رابطه عاطفی شما را جالب و پویاتر کند.

بسیار مهم است که به تفاوت‌های یکدیگر احترام بگذارید و سعی نکنید شریک عاطفی تان را تغییر دهید و به شکل ایده آل تان درآورید. به جای این کار، به تفاوت‌های میان تان به چشم فرصتی برای یادگیری و رشد در کنار یکدیگر نگاه کنید.

۷-در رابطه عاطفی روابط دوستی تان را حفظ کنید

ما وقتی به کسی علاقه می‌شویم، آن شخص به تمام دنیای ما تبدیل می‌شود. همین امر ممکن است باعث شود از دوستان خود غافل شویم. اما حفظ روابط دوستی خود در خارج از رابطه عاطفی اهمیت زیادی دارد.

دوستان تان برای شما حکم یک سیستم حمایتی دارند و می‌توانند نگاه متفاوتی به زندگی به شما دهند؛ بنابراین حتی اگر عمیقاً عاشق شده اید هم دوستان نزدیک تان را از دست ندهید. آن‌ها غنای منحصر به فردی به زندگی شما می‌بخشند.

شما هم نظر بدهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا