۷ روش برای تازه نگه داشتن هویج در خانه برای مدت طولانی

هویج در واقع یکی از سبزیجات است که برخلاف ظاهر مقاوم آن، اگر به‌درستی نگهداری نشود، خواص خود را از دست می‌دهد. در این مقاله به شما خواهیم گفت نحوه نگهداری هویج در منزل برای مدت طولانی‌تر به چه صورت می‌باشد. هویج یکی از سبزیجات خوشمزه و غنی از مواد مغذی برای بدن است که […]

هویج در واقع یکی از سبزیجات است که برخلاف ظاهر مقاوم آن، اگر به‌درستی نگهداری نشود، خواص خود را از دست می‌دهد. در این مقاله به شما خواهیم گفت نحوه نگهداری هویج در منزل برای مدت طولانی‌تر به چه صورت می‌باشد.

هویجهویج یکی از سبزیجات خوشمزه و غنی از مواد مغذی برای بدن است که در بسیاری از رژیم‌های غذایی سالم، مصرف آن توصیه شده است. یادگرفتن نحوه نگهداری هویج به‌طور صحیح به شما کمک می‌کند تا بتوانید حتی وقت‌هایی که زمان کافی برای خرید هویج تازه و آماده‌سازی آن ندارید، باز هم از فواید این سبزی پرخاصیت بهره‌مند شوید. در این مقاله ما روش نگهداری هویج در منزل را به شما آموزش می‌دهیم.

نگهداری هویج به‌طور طبیعی تا چه مدت امکان‌پذیر است؟
هویج معمولاً در انبارهای تجاری بسیار سرد، حتی تا شش ماه تازه می‌ماند؛ ولی در خانه‌ها که شرایط این انبارها فراهم نیست، می‌توان با روش‌های دیگری مانند غوطه‌ور کردن آن در آب، تا سه هفته نیز هویج را در یخچال نگه داشت و به‌راحتی از آن استفاده نمود. البته این مدت تنها یک عدد تقریبی است که به‌طور تجربی به‌دست ‌آمده است. درواقع بسته به نوع، زمان برداشت هویج و آب‌وهوای یخچال یا انبار شما، هویج شما ممکن است بیشتر از این مدت دوام بیاورد یا زودتر خراب شود.

اگر نگهداری هویج به‌درستی انجام نشود، در اثر از دست دادن رطوبت، خیلی زود نرم و پلاسیده می‌شود، اما تا زمانی که لزج نباشد، همچنان می‌توانید از خواص هویج بهره‌مند شوید، آن را بخورید. از هویج نرم شده می‌توانید در سوپ‌ها یا خورش‌ها استفاده کنید، زیرا آن‌ها همچنان می‌توانند مواد مغذی خود را برای شما فراهم کنند و سریع‌تر پخته می‌شوند. اگر می‌خواهید هویج‌های نرم را دوباره کمی تازه کنید و در سالاد یا برخی خوراک‌ها از آن‌ها استفاده نمایید نیز می‌توانید، آن‌ها را در حمام آب یخ فرو کنید تا با یک شوک سرد دوباره ترد شوند.

نگهداری هویجروش های نگهداری هویج برای مدت طولانی
شما می‌توانید با انجام اقدامات زیر، مدت نگهداری هویج را افزایش داده و از خرابی زودهنگام آن جلوگیری کنید:

۱. ریشه‌های هویج را بلافاصله بعد از خرید جدا کنید
اگر هویج را به‌صورت ارگانیک از کشاورز تهیه کردید به‌محض اینکه به خانه رسیدید، قسمت بالای ریشه‌ای هویج‌های خود را در صورت وجود، جدا کنید و تنها حدود ۲/۵ سانتیمتر یا کمتر از ساقه آن را باقی بگذارید. اگر ریشه‌های هویج دست‌نخورده باقی بماند، رطوبت موجود در خود هویج را می‌گیرد و آن را سریع‌تر خشک می‌کند.

۲. برای نگهداری هویج آن را از قبل نشویید
برای نگهداری هویج به مدت طولانی‌تر اصلاً آن را تا قبل از مصرف نشویید. شستن هویج برای نگهداری، درواقع می‌تواند باعث رشد کپک شود. هر زمان که خواستید هویج را مصرف کنید تنها به اندازه مصرفتان همان زمان مقداری هویج را بشویید.

۳. دسترسی به انبار
اگر به یک مکان خنک و تاریک مانند انبار دسترسی دارید، بهترین مکان برای نگهداری هویج شسته نشده است. آن‌ها را در یک ظرف دربسته با برگ، خاک اره، مالچ یا ماسه مرطوب بسته‌بندی کنید و در انبار قرار دهید. این روش یک گزینه عالی برای ذخیره‌سازی هویج زیاد است، زیرا هویج را برای چندین ماه تازه نگه می‌دارد.

۴. هویج را در آب در یخچال نگهداری کنید
اگر به انبار دسترسی ندارید، می‌توانید هویج را با قرار دادن هویج پوست‌کنده و شسته نشده در یک ظرف شیشه‌ای یا پلاستیکی بزرگ یا کیسه پلاستیکی مهروموم شده، کاملاً زیر آب سرد، تازه نگه دارید. یک ظرف بلند و باریک یا حتی یک پارچ را برای این کار در نظر بگیرید تا با عمودی نگه‌داشتن هویج، در فضا صرفه‌جویی کنید. به یاد داشته باشید که هر ۴ تا ۵ روز یک‌بار آب آن را تعویض کنید.

۵. یادتان باشد هویج‌ها را باید دور از تولیدکنندگان اتیلن نگهداری کنید
هر روش ذخیره‌سازی را که انتخاب می‌کنید، حتماً هویج را از تولیدکنندگان اتیلن مانند سیب دور نگه دارید. هویج و سایر سبزیجات ریشه‌دار، زمانی که در نزدیکی موز، سیب، گلابی یا سایر میوه‌ها و سبزیجاتی که گاز اتیلن آزاد می‌کنند نگهداری شوند، زود پوسیده یا تلخ خواهند شد و مدت نگهداری هویج در این شرایط بسیار کوتاه است.

۶. هویج را فریز کنید
اگر می‌خواهید نگهداری هویج طوری باشد که برای چند هفته هویج داشته باشید اما انبار ندارید، انجماد بهترین راه بعدی برای نجات هویج است. با آبکشی و مالش دادن هویج‌ها شروع کنید تا هرگونه کثیفی از روی آن از بین برود. سپس چندین گزینه برای فریز کردن وجود دارد. بلانچ کردن یعنی جوشاندن مختصر تنها برای ۳ الی ۴ دقیقه هویج در آب جوش و بلافاصله قرار دادن آن در آب یخ رنگ آن‌ها را حفظ می‌کند و زمان پخت هویج منجمد را کاهش می‌دهد. اگر می‌خواهید از هویج یخ‌زده خود برای کیک هویج استفاده کنید، قبل از اینکه در کیسه‌های فریزر نگهداری کنید، آن‌ها را رنده یا در غذا ساز خرد کنید. همچنین می‌توانید هویج‌های کامل را به‌صورت سکه‌ای برش دهید و آن‌ها را روی یک ورقه کاغذ روغنی قرار داده و در فریزر قرار دهید و بعد از یخ زدن، هویج‌ها را در پلاستیک قرار داده و در فریزر بگذارید.

۷. هویج را در پلاستیک نگهداری نکنید
قرار دادن هویج در پلاستیک می‌تواند شرایط مناسبی را برای رشد انواع کپک محیا کند. درنتیجه هویج‌های شما خیلی زود خراب شده و قابل استفاده نخواهند بود. حتی اگر خواستید این کار را انجام دهید حتماً چند سوراخ روی پلاستیک تعبیه کنید تا گردش هوای مناسبی ایجاد شده و از خرابی هویج جلوگیری نماید.

هویجنحوه نگهداری هویج پوست کنده
هویج‌های پوست‌کنده شده و هویج‌های کوچک پس از برداشتن لایه محافظ بیرونی، بیشتر در معرض خطر خشک شدن قرار دارند. هنگام نگهداری هویج پوست‌کنده، باید رطوبت بیشتری را برایش تأمین کنید تا از ترک خوردن، سفید شدن و خشک شدن آن جلوگیری کنید. با استفاده از روش زیر، مدت نگهداری هویج پوست‌کنده تا ۳ هفته افزایش پیدا خواهد کرد:

هویج را با آب خنک بشویید.
آب خنک را در ظرفی درب‌دار ریخته و هویج‌ها را به آن اضافه کنید. مطمئن شوید که هویج‌ها کاملاً زیر آب قرار گرفته باشند.
اگر قصد ندارید هویج را ظرف چند روز بخورید، باید به‌طور دوره‌ای آب آن را عوض کنید تا از رشد باکتری‌ها جلوگیری کنید. هویج‌ها را بشویید و هر ۴ تا ۵ روز یک‌بار آب آن را عوض نمایید.
درست قبل از خوردن، هویج را دوباره بشویید تا هرگونه میکروب احتمالی نیز از بین برود و خطری برای سلامتی شما ایجاد نکند.
نحوه نگهداری هویج خردشده
گاهی ممکن است برایتان این مورد پیش آمده باشد که بخواهید تنها بخشی از یک هویج بزرگ را مصرف کنید و مابقی را برای وعده دیگر نگهداری کنید. در این صورت باید به روش زیر برای نگهداری هویج عمل کنید تا هویج تازه بماند:

یک دستمال کاغذی را در آب خنک قرار دهید و آن را دور هویج بپیچید.
هویج پیچیده شده را در یک ظرف دربسته قرار دهید و در قسمت سردتری از یخچال خود مانند یک کشو نزدیک فریزر قرار دهید.
تا حدود ۳ هفته می‌توانید از این هویج استفاده کنید.
آیا هویج کهنه مواد مغذی کمتری دارد؟
وقتی هویج دور از گرما و نور نگهداری شود، حتی می‌تواند غلظت ویتامین‌های خود را افزایش دهد. نصف فنجان هویج تازه حاوی ۷۳ درصد از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین A، و ۹ درصد ویتامین K و ۵ درصد ویتامین C است و این مقدار در هویج کمی مانده، می‌تواند در یک وزن مشخص بیشتر هم باشد. بنابراین، هویج را به‌سادگی دور نریزید و حتی نرم شده آن را در صورت خراب نشدن و کپک نزدن برای تهیه آبگوشت، پستو یا سالاد استفاده کنید.

چگونه بفهمیم هویج خراب شده است؟
هویج‌هایی که فاسد یا خراب شده‌اند معمولاً دارای بوی نامطبوع، بافت لزج یا تغییر رنگ تیره خواهند شد. همچنین ممکن است پژمرده یا بیش‌ازحد نرم شده باشند. اگر دیدید که روی هویج، کپک ‌زده یا به هر شکلی ناخوشایند است، آن را بیرون بیندازید. حالت سفیدی که روی هویج ایجاد می‌شود، نشان می‌دهد که هویج شما در حال خشک شدن است. هویج با این رنگ سفید، هنوز هم قابل خوردن است. البته این سفیدی با کپک متفاوت است و باید برای تشخیص آن دقت کنید. برای مصرف در این حالت، ابتدا آن‌ها را آبکشی کنید تا مقداری رطوبت ازدست‌رفته هویج برگردد و سپس استفاده کنید.

سخن آخر

نحوه صحیح نگهداری هویج به شما کمک می‌کند تا بتوانید مقدار بیشتری را در یک زمان خریداری کرده و برای مدت بیشتری این ماده مغذی را در خانه خود داشته باشید. درنتیجه نیازی نیست هر زمان که می‌خواهید از آن استفاده کنید به بازار رفته و وقتتان را از دست بدهید.

این سه مطلب را حتما بخوانید:

آشنایی با انواع استرس و راهکار مقابله با آنها

نکات مهمی که باید برای قلمه زدن گیاهان آپارتمانی بدانید

مردان ایرانی این دروغ ها را از زنان زیاد می شنوند! تاثیر دروغ در رابطه زناشویی

مطالب مرتبط

۱۱ ترفند طلایی خانه داری که حتما بکارتان می آید

۳ ترفند جادویی خانه داری که حتما به کارتان می آید

چند ترفند طلایی خانه داری و آشپزی که حتما بکارتان می آید

نظرات