پخت ماهی کار چندان آسانی نیست و اگر تجربه کافی در پخت آن نداشته باشید ماهی ممکن است بو و طعم بدی به خود بگیرد.در این مقاله می خواهیم به شما چند روش پخت ماهی که بسیار ساده است را به شما آموزش دهیم پس تا انتها این مطلب با ما همراه باشید.
۱-ماهی برشته در تابه
قبل از قرار دادن فیله در روغن، روی پوست آن چند شکاف ایجاد کنید تا بهتر سرخ شود و ماهی تردی داشته باشید.
روغن را در تابهی نچسب بریزید و حسابی آن را داغ کنید، سپس یک تکه فیله را در روغن قرار دهید. اگر یک طرف فیله با پوست است، بهتر است سمتی که پوست دارد در روغن قرار بگیرد. کمی صبر کنید تا دو سوم ماهی سرخ شود، سپس آن را برگردانید و حدود ۲ تا ۴ دقیقه زمان دهید تا کامل سرخ شود.
۲-پخت ماهی در فر با انواع سبزیهای معطر
طرز تهیه ماهی کبابی از آن مواردی است که حتما باید با اصول خود پخته شود تا بهترین و خوشمزهترین نتیجه را داشته باشد. برای این کار، میتوانید ماهی را بعد از آماده شدن روی منقل کباب کنید و یا در فر، بپزید. طرز تهیه ماهی در فر هم بسیار آسان است و تنها کافی است این مراحل را انجام دهید:
ماهی را تمیز کرده و در صورت امکان، آن را از بخش کمر و از سر تا دم، یک برش عمیق بزنید تا دو طرف ماهی کاملا باز شود. البته میتوانید از فیله ماهی هم استفاده کنید.تمر هندی را با آب ولرم مخلوط کرده و اجازه دهید مایع غلیظ آن کمی سرد شود.
مواد میانی مخصوص ماهی کبابی یعنی گشنیز و شنبلیله کاملا خورد شده را با پیاز و سیر سرخ کرده و پس از سرخشدن، بخشی از آب تمرهندی را به آن اضافه کنید. حرارت را کم کرده و اجازه دهید با تمرهندی، نمک و میزان کافی فلفل، بهخوبی بپزند. میتوانید در این مرحله یک قاشق رب انار ملس هم به مواد میانی اضافه کنید.
ماهی را با مقدار کافی نمک ماساژ دهید و با استفاده از هستههای تمرهندی و مقداری از آب باقیمانده، تمام بخشهای ماهی را بهخوبی ماساژ بدهید.پس از آماده شدن مواد میانی، ماهی را روی توری کبابکردن و یا بر روی ظرف نشکن برای فر قرار داده و مخلوط سبزیها را کاملا روی ماهی پخش کنید. سعی کنید ضخامت سبزیها در همه قسمتها یکسان باشد.
توری را ببندید و یا در صورت گذاشتن ماهی در فر، یک ورق آلومینیومی روی ظرف آن بکشید.ماهی را بر روی زغالهای آماده و با حرارت ملایم و بدون باد زدن، بپزید. پخت ماهی در فر هم به این شکل است که فر را با درجه ۱۷۰ روشن کرده و پس از بیست دقیقه گرمشدن، ظرف را داخل فر بگذارید. با توجه به اندازه ماهی، حدودا نیم ساعت الی یک ساعت صبر کرده و پس از پخت ماهی، پوشش آلومینیومی را بردارید تا سبزیها هم برشته شوند.
۳-طرز پخت ماهی کبابی
دستگاه گریل را از قبل با حرارت متوسط تا زیاد گرم کنید و تمام توریها را روغن بزنید. فیلهی ماهی را مزهدار کنید و آن را روی گریل قرار دهید. به ازای هر ۲ سانتیمتر قطر فیله، ۶ تا ۸ دقیقه برای پخت زمان لازم دارید.
قبل از چرب کردن توریها مطمئن شوید کامل تمیز باشند تا ماهی در حین پخت نچسبد. بهتر است توریها را با لیمو تمیز کنید یا در زمان گرم شدن روی آن لیموی تازه بمالید تا هم تمیز شود هم ماهی خوشطعم شود.
اگر دستگاه گریل در خانه ندارید میتوانید از منقل کباب عادی و توری مخصوص کباب کردن ماهی استفاده کنید. ذغالها را حسابی گرم کنید، توری گیرهدار مخصوص کباب کردن ماهی را چرب کنید و فیله را در آن قرار دهید. میتوانید برای پخت بهتر در بین زمان پخت توری را برگردانید تا هر دو طرف ماهی به صورت یکنواخت کباب شود.
۴-طرز پخت ماهی با خمیر مایونزی!
پنیر پارمسان رنده شده، سس مایونز، اسفناج ساطوری شده و آرد سوخاری را با هم مخلوط کنید. ماهی را در این ترکیب بغلطانید تا مانند خمیر دور آن را بگیرید. سپس با حرارت کم در روغن سرخ کنید.
۵-طرز پخت ماهی شکمپر بدون سبزی
طرز تهیه ماهی شکمپر هم بسیار آسان است. میتوانید ماهی را با مواد میانی که در بخش پیش آموزش دادیم، بپزید و یا اینکه آن را با مواد دیگری پر کرده و سپس سرخ کنید. در ادامه، روش پخت ماهی شکمپر بدون سبزی را هم به شما خواهیم گفت:
پس از شستن ماهی، آن را از کمر برش زده تا کاملا باز شود و یا به همان شکل معمول، از جلو برش بزنید.
مواد میانی را بر طبق ذائقه خود آماده کنید. میتوانید مثل مردم شمال ایران، از ترکیب گردو، زرشک یا کشمش، رب انار و پیاز سرخ شده استفاده کرده و یا اینکه پخت ماهی شکمپر جنوبی را امتحان کنید. برای مدل جنوبی، پیاز را خلالی برش زده و با حرارت متوسط رو به پایین، سرخ کنید. پودر لیمو عمانی و مقدار کافی زردچوبه اضافه کنید. کشمشهای از قبل شسته را افزوده و حرارت را بسیار کم کرده و پس از چند دقیقه، خاموش کنید.
همه این مواد را در ماهی گذاشته و ماهی را با کمک یک نخ تمیز، ببندید.میتوانید بخش خارجی ماهی را طعمدار کرده و در فر آن را بپزید و یا با مخلوط آرد و ادویه آغشته کرده و سپس سرخ کنید.همه این روشهای پخت، بسیار خوشمزه و بهشدت پرطرفدار هستند. تنها کافی است که ماهی شما تازه و سالم باشد که بهترین غذای ممکن را با کمک آن بپزید.
۶-طرز پخت ماهی در کاغذ روغنی
فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. کاغذ روغنی را در ظرف مخصوص فر قرار دهید، به شکلی که لبههای اضافه داشته باشد.
بهتر است برای مزهدار کردن ماهی در این روش از مواد معطر مثل زنجبیل، سیر، لمون گرس یا سبزیجات معطر استفاده کنید.
ماهی مزهدار شده را در ظرف گذاشته، مابقی کاغذ روغنی را روی آن قرار دهید. کاغذ باید به شکلی روی ماهی قرار گیرد تا تمام روی ظرف پوشیده و بسته شود. ظرف را در فر قرار داده و صبر کنید تا ماهی بپزد. به ازای هر ۲ سانتیمتر قطر ماهی، باید به آن ۱۳ دقیقه فرصت پخت دهید.
۷-طرز پخت ماهی آبپز
همهی ما فکر میکنیم که ماهی آبپز بوی بدی دارد و اصلا خوشطعم نیست اما با این روش شما بهترین ماهی آبپز را خواهید داشت.این روش را با آب گوشت و آب همراه با عصارهی سبزیجات هم امتحان کنید. نتیجه عالی میشود.
یک ظرف آب را جوش بیاورید و در آن چاشنیهایی مانند لیمو، فلفل سیاه و نمک اضافه کنید. فیله را در آب جوش بگذارید، در قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید آنقدر بپزد تا رنگ فیله مات شود و بهراحتی با چاقو بریده شود.
نظرات