۷ روش هوشمندانه و کاربردی برای آبیاری گیاهان در مسافرت

برای افرادی که در منزل خود از گیاهان آپارتمانی مراقبت می کنند موقع مسافرت و ترک خانه برای مدتی موضوع آبیاری گیاهان ذهن آنان را مشغول می کنند و برخی به علت نداستن شیوه های آبیاری گیاهان در اینجور مواقع هنگام برگشت از مسافرت با گیاهات پلاسیده و خشک شده خود مواجه می شوند در […]

برای افرادی که در منزل خود از گیاهان آپارتمانی مراقبت می کنند موقع مسافرت و ترک خانه برای مدتی موضوع آبیاری گیاهان ذهن آنان را مشغول می کنند و برخی به علت نداستن شیوه های آبیاری گیاهان در اینجور مواقع هنگام برگشت از مسافرت با گیاهات پلاسیده و خشک شده خود مواجه می شوند در ادامه این مطلب می خواهیم شیوه آبیاری گیاهان را هنگامی به سفر رفته اید معرفی کنیم که حتما به کارتان خواهد آمد.

 

آبیاری گیاهان در مسافرت

روش های آبیاری گیاهان در مسافرت :

۱-نوارهای پارچه‌ای برای آبرسانی به گلدان‌ها

برای آبیاری گیاهان در مسافرت ، گیاهان خود را در فضای مشخصی مانند آشپزخانه، حمام یا بالکن جمع کنید. ظرف بزرگی را پر از آب کنید و آن را روی سطح بلندی قرار دهید. از پارچه هایی که در خانه دارید نوارهای باریکی برش دهید و به شکل فیتیله‌ای در بیاورید و یا از کناف و طناب استفاده کنید؛ یک سمت آن را درون ظرف پر آب و سمت دیگرش را روی خاک گلدان قرار دهید. با این روش آب از طریق ظرف و فیتیله‌های پارچه‌ای به گلدان منتقل می‌شود و رطوبت مورد نیاز گیاهان آپارتمانی تامین می‌شود. فراموش نکنید که در این روش چراغ را روشن بگذارید تا فتوسنتز انجام شود.

۲-زیرگلدانی، بهترین روش آبیاری گیاهان در مسافرت‌های کوتاه‌مدت

یک روش بسیار ساده و سریع برای آبیاری گیاهانی که به آب زیادی نیاز ندارند مانند انواع ساکولنت و کاکتوس این است که یک زیرگلدانی را از ماسه و آب پر کنید و گلدان را داخل آن قرار دهید. این روش بسیار آسان است، اما برای گیاهان حساس به کمبود آب مناسب نیست. همچنین این روش برای تقریباً ۳ روز می‌تواند از گلدان شما حفاظت کند و یک روش بلندمدت نیست.

۳-پوشش پلاستیکی برای گیاهان در خانه

روش دیگر آبیاری گیاهان در مسافرت، قرار دادن کیسه پلاستیکی روی گلدان است. دقایق آخر که منزل را ترک می‌کنید گیاهان خود را خوب سیراب کنید و یک کیسه پلاستیکی روی هر کدام قرار دهید. با این روش، تعریق صورت می‌گیرد و تبخیر به حداقل می‌رسد. توجه داشته باشید که نور خورشید به طور مستقیم به گلدان و پلاستیک نتابد، زیرا مانند گلخانه عمل می‌کنند و گرمای ایجاد شده به گیاه آسیب می‌زند. با این روش گیاهان آپارتمانی حداقل ۱۵ روز می‌توانند با سلامت زندگی کنند. سعی کنید در این روش کیسه پلاستیکی تا اندازه‌ای به گیاه نچسبد که راه تنفس را بگیرد.

۴-بطری آب در گلدان

بطری آب مناسب گیاهانی است که به آبیاری روزانه نیاز دارند.
قصد داریم یکی دیگر از روش‌های آبیاری گیاهان در مسافرت که از بطری پلاستیکی استفاده می‌کند را به شما آموزش دهیم. در نظر داشته باشید که این روش برای گیاهانی که مرتب به آبیاری نیاز دارند مناسب است و با استفاده از هر بطری برای حدود ۴ روز می‌توانید گلدان را آبیاری نمایید.

در این روش کافی است چند سوراخ روی بدنه و کف یک بطری پلاستیکی ایجاد نمایید و پس از آبیاری گلدان، بطری را در گوشه‌ای از خاک گلدان فرو کنید، طوری که تنها چند سانتی‌متر آن بیرون باشد. بعد بطری را پر از آب کرده و درب آن را ببندید. به این صورت خاک گلدان برای حدود ۴ روز مرطوب خواهد ماند.

آبیاری گیاهان در مسافرت

۵-مواد جاذب آب را از فروشگاه‌ها بخرید

یکی از لوازم باغبانی که برای آبیاری گیاهان در مسافرت ، در فروشگاه‌ها به فروش می‌رسد، سوپر جاذب‌ها و ژل‌های نگهدارنده آب هستند. می‌توانید این ژل‌های مخصوص را روی سطح خاک بریزید و کم کم آن‌ها را آبیاری کنید تا اشباع شوند و ژل‌ها دیگر آبی جذب نکنند. حال می‌توانید مقدار کمی خاک روی آن‌ها بریزید. با وجود ژل‌های نگهدارنده گیاهان تا چند روز آب مورد نیاز خود را دریافت می‌کنند.

۶-استفاده از مالچ برای حفظ رطوبت گیاهان

به ترکیب پوششی از برگ، خاشاک، سنگریزه، پوکه معدنی، خاک‌اره و خزه، مالچ می‌گویند.
مالچ پوششی از برگ، خاشاک، سنگریزه، پوکه معدنی، خاک‌اره و خزه است که برای حفظ رطوبت خاک گلدان از آن استفاده می‌کنند. به این صورت که با این مواد، روی سطح گلدان را می‌پوشانند و بعد رطوبت در خاک حفظ می‌شود.

برای اجرایی کردن این روش کافی است که گلدان‌ها را آبیاری نمایید و سپس سطح خاک را حدوداً به قطر ۵ سانتی‌متر با مالچ بپوشانید. لازم است در نظر داشته باشید که این روش تنها برای چند روز رطوبت خاک گلدان را حفظ می‌کند و برای غیبت طولانی‌مدت مناسب نیست.

۷-فیتیله گذاری

در این قسمت می‌خواهیم یکی از روش‌های آبیاری گیاهان در مسافرت را به شما معرفی کنیم که برای مدت طولانی می‌تواند خیال شما را از بابت آبیاری گلدان‌ها آسوده کند. برای این روش کافی است که یک لگن را به‌عنوان مخزن آب در نظر بگیرید و آن را پر از آب کنید. بعد یک رشته نخ پنبه‌ای یا نخ کاموا را از مخزن به هر گلدان بکشید، به این صورت که چند سانتی‌متر از یک انتهای نخ در ظرف آب باشد و سمت دیگر در خاک گلدان فرو رفته باشد. به این صورت گلدان‌ها به‌صورت قطره‌ای آبیاری خواهند شد.

از مزایای این روش این است که می‌توانید هم‌زمان چند گلدان را آبیاری نمایید. فقط در نظر داشته باشید که اندازه مخزن و آب آن با مدت‌زمان سفر شما هماهنگ باشد، چراکه هرچقدر غیبت شما طولانی‌تر باشد، باید از مخزن آب بزرگ‌تری استفاده کنید. بهتر است پس از قرار دادن نخ‌ها یا به‌اصطلاح فیتیله گذاری، به گلدان‌ها آب دهید تا جریان آب بهتر در نخ برقرار شود. این روش برای گیاهانی مناسب است که حدود یک روز در میان به آبیاری نیاز دارند.

 

مطالب مرتبط

۱۰ راه‌ صرفه‌جویی در مصرف آب برای گیاهان آپارتمانی و باغ خود

در این ۶ زمان هرگز نباید گیاهان آپارتمانی خود را آبیاری کنید

۵ نشانه مهم کم آبی در گیاهان آپارتمانی

نظرات