۷ معجزه باورنکردنی تفاله چای برای گیاهان آپارتمانی

استفاده از کودهای شیمیایی می تواند عوارضی برای گیاهان داشته باشد.اگر به دنبال کود طبیعی برای گیاهان آپارتمانی خود هستید می توانید از تفاله های چایی خود استفاده کنید و تاثیر تفاله ی چای بر رشد گیاهان خود را ببینید.تفاله چایی خواص بسیاری برای گیاهان آپارتمانی دارند که در ادامه این مقاله با آنها آشنا […]

استفاده از کودهای شیمیایی می تواند عوارضی برای گیاهان داشته باشد.اگر به دنبال کود طبیعی برای گیاهان آپارتمانی خود هستید می توانید از تفاله های چایی خود استفاده کنید و تاثیر تفاله ی چای بر رشد گیاهان خود را ببینید.تفاله چایی خواص بسیاری برای گیاهان آپارتمانی دارند که در ادامه این مقاله با آنها آشنا می شویم.

تفاله چای برای گیاهان

۱-تفاله چای، بهترین مکمل کود برای گیاهان 
بهترین نوع استفاده از تفاله چای قرار دادن آن‌ها درون کود مورد نیاز گیاهان و ریختن آن‌ها در خاک مورد استفاده برای گل و گیاهان است. در این حالت، با قرار گرفتن تفاله چای درون کود گیاهان این مواد توسط کرم‌های خاکی تجزیه می ‎شوند و اثر بخشی آن‌ها افزایش پیدا می ‎کند.از آن جایی که کرم‌های خاکی در فرآیند تجزیه نقش مهمی را ایفا می‎ کنند، شما می ‎توانید تفاله‌های چای مصرفی خود را به راحتی درون کود گیاهان تان قرار دهید و از مزایای آن بهره‌مند شوید.

۲- افزایش رشد گیاهان
کمپوست چای مملو از مواد مغذی و معدنی است که منجر به سبزی، بزرگ شدن و زیبایی بیشتر برگهای گیاهان میشود و اندازه و میزان محصولات سبزیجات را افزایش میدهد.

۳-کمک به از بین بردن بیماری های گیاهی
تعادل سالم و درست بین خاک و گیاه باعث افزایش توانایی در از بین بردن آفتها، بیماریهای قارچی و سایر انواع بیماریها میشود.عملکرد میکروبی کمپوست چای به این صورت است: با میکروبهای بیماری زا رقابت میکند، باعث تجزیه مواد شیمیایی و آفت کش های سمی میشود، هورمونهای رشد در گیاه را تحریک میکند، میزان مواد معدنی در دسترس گیاه را افزایش میدهد، نیتروژن را برای مصرف بهینه گیاه تثبیت میکند.

۴- تنظیم pH خاک و گیاهان اسید دوست
این نکته را توجه کنید که همه ی گیاهان در هنگام افزودن چای به صورت مستقیم و یا به صورت کمپوست، پاسخ مثبتی نمی‌دهند. اسید تانیک موجود در چای با تجزیه آب باران به آب شیرین، باعث کاهش PH و اسیدیته خاک می‌شود. این مسئله برای گیاهان دوستدار خاک قلیایی یا خنثی، مناسب نیست و فقط برای گیاهان دوستدار اسیدیته مانند سرخس جواب می‌دهد. برای تهیه خاک اسیدی یا بازی مورد علاقه گیاه، در ابتدا باید گیاهتان را بشناسید و سپس با روش های خانگی می‌توانید PH خاک را تنظیم کنید.

۵- جلوگیری از رشد علف های هرز
با قرار دادن تفاله چای در نزدیکی ریشه گیاهان، گیاهان از آب استفاده بهتری می ‎کنند و از به وجود آمدن علف‌های هرز نیز جلوگیری می‌شود.

۶-جایگزینی مواد شیمیایی سمی خاک
شاید بزرگترین مزیت استفاده از چای به عنوان کمپوست این است که از سمومی که برای مقابله با آفت زدگی و حشرات مضر در محیط باغچه و بستر کشت استفاده کرده بودید (که برای خودتان و محصولاتتان مضر است) خلاص میشوید.توجه داشته باشید که کمپوست چای هرگز ریشه یا برگهای گیاه را نمیسوزاند.

۷- استفاده از چای سبز در گیاهان و کمپوست
اگر می‌خواهید از برگ گیاه چای به عنوان کود استفاده کنید، باید برگهای سست آن را مستقیما درون خاک گیاه قرار دهید. اگر میخواهید از چای کیسه ای برای اینکار استفاده کنید، پوشش پلاستیکی آن را جدا کرده و تفاله را روی خاک بریزید.

اگر می خواهید تفاله های چای را به گیاهان و سبزیجات باغی خود اضافه کنید، این کار را بصورت غیر مستقیم با کمپوست آلی انجام دهید. افزودن تفاله چای مستقیم به خاک باغ با درختان میوه در طی دوره های رشد، ممکن است تعادل pH باغ شما را مختل کرده یا روی طعم محصولات شما تأثیر بگذارد.

گیاهان آپارتمانی

استفاده از تفاله چای کیسه ای
اگر می‌خواهید از چای کیسه‌ای به‌عنوان کود استفاده کنید ابتدا باید مطمئن شوید کیسه چای، تجزیه‌پذیر باشد. اگر کیسه چای تجزیه‌پذیر نباشد باید کیسه آن را باز و محتوای آن را خالی کنید و کیسه را در سطل زباله بیندازید. دقت داشته باشید، چای‌های کیسه‌ای که از جنس کاغذ، ابریشم و پارچه باشند، قابل‌تجزیه هستند. چای کیسه‌ای را درون خاک قرار دهید.

نه تنها میتوانید از چای کیسه ای به عنوان کمپوست در ظرف تهیه کمپوست استفاده کنید بلکه از خود تفاله چای نیز میتوانید استفاده کنید و میتوانید تفاله چای و چای کیسه ای را مستقیما اطراف خاک گیاه بریزید. استفاده از چای کیسه ای در کمپوست ترکیبات غنی از نیتروژن در اختیار خاک قرار میدهد و مواد غنی از کربن را متعادل میکند.میتوانید پس از مصرف چای، تفاله آن را در اطراف گیاه بریزید تا گیاه مستقیما از طریق سیستم ریشه آن را دریافت نماید. این استفاده از چای یا چای کیسه ای برای رشد گیاه مشکلی ایجاد نمیکند چرا که نه تنها با تجزیه مواد چای مواد مغذی به گیاه میرسد بلکه به حفظ رطوبت در محدوده سیستم ریشه گیاه و جلوگیری از رویش علفهای هرز نیز کمک میکند.

محتوای کافئین موجود در چای به نظر نمیرسد تاثیر نامطلوبی بر گیاه بگذارد یا اسیدیته خاک را افزایش دهد.

نکات پایانی

  • قبل از اضافه کردن چای به زمین زراعی و یا باغ و باغچه، هر نوع فلزی را از کیسه های چای خود جدا کنید.
  • استفاده از یک چای که ۲ بار دم شده است، بیهوده است و هیچ گونه مواد مغذی به خاک اضافه نمی‌کند.
  • حتماً اجازه دهید چای کاملاً خنک شود، بعد استفاده کنید تا از شوک یا سوزاندن گیاهان جلوگیری کنید.
مطالب مرتبط

آشنایی با مراحل هرس کردن گیاهان آپارتمانی

۱۵ گیاه آپارتمانی که باید در گلدان های کم عمق کاشته شوند

۹ نشانه اصلی که خبر از کمبود نور در گیاهان آپارتمانی می دهد

نظرات