۷ موردی که هیچوقت نباید با جوش شیرین تمیز شوند
جوش شیرین یکی از پر مصرف ترین ماده ها در تمامی زمینه ها در خانه است که بیش تر در تمیز کردن سطوح و وسایل از آن استفاده می شود.اما استفاده از آن برای تمیز کردن برخی از سطوح میتواند به آنها آسیب برساند.
جوش شیرین یکی از موادی است که پاک کنندگی فوق العادهای دارد ولی تمیز کردن با جوش شیرین نکاتی دارد و باید بدانید که بعضی از چیزها را نباید با جوش شیرین تمیز کنید.
در این مطلب متوجه خواهید شد که کدام سطوح را هرگز نباید با جوش شیرین تمیز کرد.
۱–کف و مبلمان چوبی
مبلمان و کف پوشهای چوبی، بوسیله عوامل چسبی خاصی ساخته شدهاند که باعث افرایش طول عمرشان میشود و به ظاهر آنها درخشندگی داده و آنها را از خط و خش محافظت میکند. جوش شیرین متشکل از گرانولهایی است که میتوانند خیلی خشن باشند و به آرامی سطح زمین و اثاثیه چوبی را فرسوده کنند که متاسفانه در نهایت باعث تخریب آنها خواهد شد.
کارشناسان توصیه میکنند به جای استفاده از جوش شیرین، از شویندههای مخصوص کف چوبی استفاده کنید. در مورد مبلمان چوبی، میتوانید چند قطره مایع ظرفشویی را در آب ولرم رقیق کنید و با کمک دستمالی نرم آنها را تمیز کنید، بدون آنکه آسیبی برسانید.
۲-آلومینیوم
اشکالی ندارد که از جوش شیرین برای تمیز کردن گلدانها و تابههای آلومینیومی خود استفاده کنید؛ اما بهتر است به یاد داشته باشید که درست بعد از آن، سطح را (با آب شیرین) شستشو دهید. جک پرنتر، بنیان گذار مراقبتهای بلیس، میگوید: «جوش شیرین میتواند باعث اکسید شدن آلومینیوم شود.» تماس گسترده جوش شیرین با آلمینیوم باعث اکسیداسیون خواهد شد که آلمینیوم به سطح قهوهای تبدیل خواهد شد.
۳-اجاق گاز سرامیکی
اغلب اجاق گازها گاه به گاه به یک اسکراب خوب نیاز دارند و خوشبختانه میتوان اکثر آنها را با جوش شیرین تمیز کرد. تنها استثنا در این قانون، اجاق گازهای سرامیکی است زیرا به راحتی توسط جوش شیرین خراشیده میشوند. علاوه بر این جوش شیرین ممکن است یک پوسته سفید ناخوشایندی را بر روی سطح اجاق گاز ایجاد کند.
اگر به طور تصادفی از جوش شیرین روی صفحه اجاق گاز سرامیکی استفاده کردید و اکنون مجبورید با این پوسته سفید دست و پنجه نرم کنید، کافی است یک پارچه تمیز را در مقداری محلول سرکه آغشته کرده و اجاق گاز را پاک کنید.
۴- هر چیزی با شیارهای عمیق
جوش شیرین پس از اینکه خشک شود، بقایای سفید و غبارآلود را پشت سر میگذارد؛ بنابراین هرگز نباید از آن برای تمیز کردن سطوح با شیارها یا ترکهای عمیق استفاده کنید؛ زیرا بقایای آن بر جای خواهد ماند.
۵-ظروف نقره آنتیک
غوطه ور کردن ظروف نقره در محلول آب و جوش شیرین روشی متداول است که برای از بین بردن لکهها توصیه میشود اما این روش یک مشکل دارد. متخصصین اظهار داشتند که این ترکیب میتواند برای ظروف نقره آنتیک بسیار ساینده باشد و باعث از بین رفتن پتینه و لایه محافظ طبیعی آنها شود.
۶- سنگ مرمر
شما هرگز نباید از جوش شیرین برای تمیز کردن هر گونه سطوح مرمر یا کوارتز استفاده کنید. با گذشت زمان جوش شیرین باعث آسیب به لایه محافظ فوقانی خواهد شد و در نهایت خراشهایی را بر روی سنگ مرمر یا کوارتز میترکد. پرنتر میگوید: «برخی وب سایتها استفاده از جوش شیرین را بر روی این سطوح توصیه میکنند، اما تولیدکنندگان سنگ نسبت به آن هشدار میدهند، زیرا متوجه آسیب بالقوهای میشوند که میتواند در درازمدت ایجاد شود.»
۷-شیشه
شیشه نیز همانند سطوحی که پیشتر گفتیم ، بسیار به خراشیدگی حساس است. بنابراین استفاده از جوش شیرین برای تمیز کردن پنجرهها، ظروف شیشهای یا هر سطح آئینهای دیگر میتواند یک فاجعه محسوب شود. جوش شیرین همچنین ممکن است یک لکه سفید را روی آنها برجای بگذارد که منجر به تخریب ظاهر براق و شفافشان خواهد شد.
بنابراین برای حفظ شیشه، لازم است از پاک کنندههای ایمن موجود در بازار استفاده کنید. اگر هم دوست دارید از پاک کنندههای طبیعی استفاده کنید، میتوانید سرکه را امتحان کنید زیرا باعث میشود پنجرههای شما همیشه براق بماند.