۷ نکته مهم در مصرف تن ماهی که دانستن آن بسیار ضروری است

می توان گفت در مواقعی که شرایط مهیا کردن ماهی تازه را ندارید خوردن تن ماهی گزینه خوبی است و تاحدودی می تواند نیاز بدن به ماهی را برطرف کند.اما باید بدانیم که خوردن بیش از حد آن نیز می تواند بسیار مضر باشد.درعین حال مصرف تن ماهی شامل نکاتی است که حتما باید از […]

می توان گفت در مواقعی که شرایط مهیا کردن ماهی تازه را ندارید خوردن تن ماهی گزینه خوبی است و تاحدودی می تواند نیاز بدن به ماهی را برطرف کند.اما باید بدانیم که خوردن بیش از حد آن نیز می تواند بسیار مضر باشد.درعین حال مصرف تن ماهی شامل نکاتی است که حتما باید از آن ها مطلع باشید.در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با این نکات آشنا کنیم.

نکات استفاده از تن ماهی

۱-برای استفاده از کنسرو حتما باید آن را بجوشانید

پس جوشاندن کنسرو ضروری است. یک تصور غلط وجود دارد که معتقد است چون کنسروهای جدید در ظروف آلومینیومی تهیه می‌شوند، قبل از استفاده نیازی نیست جوشانده شوند. باید به شما بگوییم این تصور کاملا غلط است. تمام کنسروها با هر محتوایی قبل از مصرف باید جوشانده شوند.

۲-کنسروها باید در مکانی دور از گرما و نور مستقیم خورشید نگهداری شوند

توجه به فرایند کنسروسازی، امکان رشد باکتری در کنسروها تقریباً نزدیک به صفر است؛ مگر آنکه کنسروسازی به درستی انجام نشود یا شرایط نگهداری کنسرو رعایت نشده باشد.یاری خاطرنشان کرد: کنسروها باید در مکانی دور از گرما و نور مستقیم خورشید نگهداری شوند و حتما قبل از مصرف باید حداقل ۲۰ دقیقه جوشانده شوند. گرچه جوشاندن کنسرو به منزله از بین رفتن تمام باکتری های احتمالی آن نیست.

۳-روغن کنسرو، مفید یا مضر؟

در صنعت غذایی جهانی، عمده ماهی های کنسروی در آب نمک پخته می شوند اما بیشتر ماهی های کنسروی ایران با مقادیر بالای روغن پخته و تهیه می شوند زیرا مردم ایران دوست دارند غذایشان چرب تر و مزه اش بیشتر باشد. در واقع بیشتر موادی که در مزه و بو نقش دارند، مواد محلول در چربی هستند، بنابراین اگر بخواهیم ماهی تازه را با کنسروی مقایسه کنیم یکی از تفاوت های آنها در میزان چربی است. البته بسیاری از افراد فکر می کنند این چربی از چربی های مفید است زیرا ماهی در آن قرار گرفته درحالی که این روغن با چربی موجود در بافت ماهی متفاوت است. چربی گوشت ماهی و امگا۳ موجود در آن برای سلامت بسیار مفید است و مصرف آن توصیه می شود اما چربی ای که در صنایع غذایی وارد کنسروها می شود از چربی های مضر است و خطر بیماری های قلبی و عروقی را بالا می برد. گاهی اوقات در صنایع غذایی ادعاهایی می شود که ممکن است حقیقت داشته باشد اما کمی عجیب به نظر می رسد. برای مثال در کنسروهای ماهی حاوی روغن زیتون باید بررسی کرد که واقعا چه مقدار از این روغن در آن به کار رفته است. اگر تمام روغن به کاررفته در آن روغن زیتون باشد قاعدتا می توان گفت محصول بسیار خوبی است اما اگر فقط بخشی از روغن آن را روغن زیتون تشکیل داده باشد استفاده از عبارت «روغن زیتون» در اینجا تنها یک برچسب مشتری پسند است.

تن ماهی

۴-کنسروها را پس از باز شدن نباید بیش از دو روز در یخچال نگهداری کرد

کنسرو ماهی را بستر مناسبی برای تکثیر باکتری‌های شمرده نگهداری از کنسرو باز شده تا مدت زمان محدودی امکان پذیر است.به گفته این عضو هیأت علمی دانشگاه کنسروها را پس از باز شدن نباید بیش از دو روز در یخچال نگهداری کرد و در صورت نیاز به نگهداری در یخچال حتما باید محتویات آن را به ظرف شیشه‌ای با در بسته و محکم منتقل کرد.

۵-حداکثر تا دو ساعت می توان کنسرو ماهی باز شده را در دمای محیط نگه داشت

یاری در صورت عدم دسترسی به یخچال به افراد، توصیه کرد: حداکثر تا دو ساعت می توان کنسرو ماهی باز شده را در دمای محیط نگه داشت؛ آن هم به شرطی که هوا خیلی گرم نباشد؛ زیرا گرمای زیاد احتمال فساد و مسمومیت غذایی را افزایش می‌دهد.کنسرو ماهی باز شده را بیش از دو روز در یخچال نگهداری نکنند و حتما باقیمانده کنسرو را در ظرف شیشه‌ای در بسته و محکم در یخچال قرار دهند.

۶-یک بار در هفته بیشتر نخورید

به لحاظ تغذیه ای بهتر است تا حد امکان ماهی کنسروی مصرف نشود و به جای آن از ماهی تازه استفاده شود، اما کنسرو ماهی مانند سوسیس و کالباس نیست که دور آن یک خط قرمز بکشیم. برای اینکه مصرف ماهی در خانواده افزایش پیدا کند می توان از کنسرو نیز استفاده کرد اما ترجیح این است که ماهی تازه خریداری و با آن غذاهای مختلفی تهیه شود، تنوع در نوع ماهی مصرفی و همچنین نوع غذاهایی که با آن تهیه می کنیم از اهمیت بالایی برخوردار است. مصرف ماهی ۳ روز در هفته توصیه می شود اما بهتر است ماهی کنسروی بیشتر از یک بار در هفته مصرف نشود.

۷-با چی بخوریم و با چی نخوریم؟

معمولا محدودیتی در مصرف هم زمان ماهی و دیگر مواد غذایی وجود ندارد اما برخی ها معتقدند طبع ماهی سرد یا خنک است و ممکن است مصرف آن با موادی مانند ماست و سبزی باعث واکنش های دستگاه گوارش و سردی و دل درد شود. در چنین مواقعی می توان بعد از مصرف ماهی از نبات یا خرما استفاده کرد. البته تحقیقات زیادی روی سردی و گرمی غذاها انجام شده است اما پایه و اساس آن کاملا مشخص نیست و بیشتر به واکنش های ایمونولوژیک بدن ربط داده می شود.

مطالب مرتبط

طرز تهیه تن ماهی خانگی خوشمزه و سالم با ماهی جنوب

خطرات گرم نکردن تن ماهی که از آن بی خبرید!

طرز تهیه سالاد تن ماهی خوشمزه و مقوی به ۴ روش مختلف

نظرات