۷ نکته کلیدی در آبیاری گیاهان آپارتمانی

بیشتر افراد با آبیاری زیاد و نادرست گیاهان آپارتمانی خود آنها را نابود می کنند و در واقع آبیاری اصولی گیاهان یکی از کلیدی ترین نکات برای داشتن گیاهی شاداب است.در این مقاله بدترین زمان برای آبیاری گیاهان و چندین نکته طلایی برای جلوگیری از این اشتباهات مهم در آبیاری گیاه را به شما آموزش […]

بیشتر افراد با آبیاری زیاد و نادرست گیاهان آپارتمانی خود آنها را نابود می کنند و در واقع آبیاری اصولی گیاهان یکی از کلیدی ترین نکات برای داشتن گیاهی شاداب است.در این مقاله بدترین زمان برای آبیاری گیاهان و چندین نکته طلایی برای جلوگیری از این اشتباهات مهم در آبیاری گیاه را به شما آموزش می‌دهیم پس با ما همراه باشید.

آبیاری گیاهان

یکی از علایم آبیاری گیاهان بیش از نیازشان، زرد شدن برگ تحتانی آن‌هاست که در گیاهی نظیر دیفن باخیا اتفاق می‌افتد. البته در برخی از آن‌ها نیز مانند گل لیندا، لخت و شل شدن برگ‌های فوقانی نشانه آبیاری زیاد است. پس آبیاری گل‌های آپارتمانی بیش از اندازه سبب بروز علائمی در ظاهر این گیاهان می‌شود که شناسایی به موقع آن‌ها می‌توان به سلامت گیاه شما کمک کند.

چگونه میزان رطوبت خاک را برای گیاه آپارتمانی خود بررسی کنیم؟

قبل از آبیاری، باید چک کنیم که آیا گیاه‌مان واقعا به آب نیاز دارد یا خیر؟ برای این‌کار باید بدانیم که چگونه میزان رطوبت خاک را برای گیاه آپارتمانی خود بررسی کنیم؟ سطح خاک ممکن است به نظر خشک و بی آب باشد، اما لایه های زیرین آن هنوز مرطوب باشند. ابتدا انگشت خود را به اندازه ی دوبند انگشت در خاک فرو می‌بریم، اگر با انگشتمان احساس خشکی کردیم، زمان آبیاری فرارسیده است.

بهتر است این کار را چند دوره تکرار کنید تا برنامه آبیاری گیاه‌تان را با توجه به محیط زندگی خودتان و شرایط دما، نور و میزان رطوبت محیط به دست بیاورید. همچنین به روش‌های تقویت خاک گلدان هم توجه لازم را داشته باشید.

بدترین زمان برای آبیاری گیاهان
بدترین زمان برای آبیاری گیاهان آپارتمانی در وسط روز و بعد از ظهر است؛ زیرا در این زمان اشعه‌های خورشید شدیدتر و گرمای هوا زیادتری دارد.این شرایط باعث می‌شود رطوبت ناشی از آب دادن گیاه، قبل از رسیدن به خاک یا ریشه گیاهان شما تبخیر شود، به این معنی که تمام آبیاری شما ممکن است بیهوده باشد.علاوه بر این، اگر قطرات آب در این مدت روی برگ‌ها باقی بمانند و گیاه در معرض نور باشد؛ ممکن است به دلیل انعکاس نور از روی برگ‌ها، باعث سوزش و سوختگی برگ‌ها شود.

حالا که بدترین زمان برای آبیاری گیاه را یاد گرفتید؛ به نظر شما بهترین زمان برای آبیاری گیاهان کی است؟

بهترین زمان برای آبیاری گیاهان
کلاً بهترین زمان برای آبیاری گیاهان صبح است، زمانی که تبخیر آب در کمترین میزان خود است.با این نوع آبیاری مطمئن می‌شوید رطوبت به عمق خاک رسیده است، جایی که در ریشه‌ها جذب می‌شود. علاوه بر این، نور صبح به خشک شدن رطوبت اضافی برگ‌ها و ساقه‌ها بدون خطر سوختگی کمک می‌کند و مانع از بیماری‌های قارچی مانند سفیدک خواهد شد.

  • گیاهان درون خانه را حدود یک بار در هفته یا اگر خشک هستند، بیشتر آبیاری کنید.
  •  سعی کنید از آبیاری بیش از حد خودداری کنید زیرا باعث پوسیدگی ریشه خواهد شد.
  •  برای آبیاری گیاهان آپارتمانی، قبل از آبیاری خاک را از نظر رطوبت بررسی کنید. انگشت خود را به عمق ۱ تا ۲ اینچ در خاک فرو کنید. اگر مرطوب است، آبیاری نکنید.
  • نوع خاک نیز مهم است. خاک‌های رسی رطوبت را بیشتر از خاک‌های شنی نگهداری می‌کنند و ممکن است نیازی به آبیاری منظم نداشته باشند.
  • با این حال، اگر صبح نمی‌توانید گیاهان را آبیاری کنید، آبیاری عصر هم روش خوبی است.
  • در شب و وقتی خورشید در حال  غروب است، دما کمتر است، بنابراین گیاهان آب کمتری را به دلیل تبخیر از دست می‌دهند.
  •  علاوه بر این، در عصر، خاک راحت‌تر آب را جذب می‌کند، زیرا در طول روز از قرار گرفتن در معرض نور خورشید گرم شده است که به نرخ جذب کمک می‌کند.

نکات آبیاری گیاهان

نکاتی در مورد روش آبیاری گیاهان آپارتمانی
آبیاری گیاهان بخش مهمی از مراقبت از آن‌ها است. آب بسیار کم یا زیاد ممکن است به گیاهان آسیب برساند، بنابراین باید برای این کار وقت بگذارید و نکات زیر را در نظر داشته باشید.

۱-شناخت گیاهان
در ابتدا درباره گیاهان خود یاد بگیرید. گونه‌های مختلف به مقادیر متفاوتی از آب نیاز دارند. مثلاً ساکولنت‌ها و کاکتوس‌ها به آب کمتری نیازمندند.

۲-ریختن آب در جای مناسب
برخی از گیاهان اگر در معرض نور خورشید، بر روی برگ هایشان آب بریزد، دچار آفتاب سوختگی خواهند شد. قطرات آب می‌توانند مانند ذره بین‌های کوچک عمل کنند و گیاه شما را بسوزانند. علاوه بر این، برگ‌های خیس می‌توانند منجر به افزایش احتمال قارچ و سایر بیماری‌ها شوند.

۳-آبیاری گیاهان در فصل رشد
بیشتر گیاهان در فصل رشد خود (بهار تا پاییز) به آبیاری هفتگی نیازمندند. در این ماه‌ها، به طور مرتب خاک اطراف گیاه خود را بررسی کنید و اگر خشک است، مقدار بیشتری آب بریزید.

برخی از گیاهان فصل رشد زمستانی دارند، مانند گل برف و ویولا. به همین دلیل، زمانی که در مرحله رشد هستند، آنها را به خوبی آبیاری کنید.

۴-بررسی زهکشی گلدان
هر چند‌ ماه یک‌بار کنترل کنید آب از سوراخ‌های زیر گلدان به‌آرامی خارج شود. زهکشی برای پوسیده نشدن گیاهان بسیار مهم است اگر شما به اندازه گیاه را آبیاری کنید ولی گلدان زهکشی مناسبی نداشته باشد مشکلات زیادی گیاه شما را تهدید میکند.چنانچه آب به سرعت از سوراخ گلدان بیرون بیاید نشانه این است که خاک گلدان جمع شده یا اصطلاحا چروک برداشته و از دیواره‌های گلدان جدا شده است. در این حالت مقداری خاک‌برگ به داخل گلدان ریخته و با انگشتان دست آن را با خاک قبلی کاملاً مخلوط کنید، یا به‌طور کلی خاک آن را عوض کنید. در حالت کلی بهتر است هر چند ماه که خاک گلدان نشست میکند مقداری خاک جدید به گلدان اضافه کنید.

نکاتی مهم برای آبیاری گیاهان

۵-دمای آب
دمای آب باید مناسب باشد. اگر آب خیلی سرد باشد، به گیاهان شوک وارد می‌کند و باعث استرس شان می‌شود، بنابراین تا حد امکان از آب ولرم یا  آب با دمای اتاق استفاده کنید.

علاوه بر این باید از آب مناسب برای آبیاری گیاهان استفاده کنید.

۶-روش آبیاری گیاه آپارتمانی

وقتی نوبت به آبیاری می‌رسد، چند روش وجود دارد که می‌توانید تست کنید. برای گیاهان آپارتمانی کوچک، آبیاری مستقیم عالی است. به آرامی آب را روی خاک بریزید تا از سوراخ انتهای گلدان شما خارج شود.

برای گیاهان در فضای باز با ریشه‌های عمیق، استفاده از یک لوله با فشار کم برای نفوذ آب به ریشه بهترین است.

۷-کاهش آبیاری در فصول سرما
در فصل پاییز که هوا به مرور سردتر خواهد شد و به خصوص در فصل زمستان، اکثر گیاهان به اصطلاح به خواب می‌روند. پس باید بدانیم که با سرد شدن هوا شیوه آبیاری گیاه آپارتمانی چه تغییر می‌کند؟ در این زمان گیاهان کمترین میزان رشد را داشته و سوخت و ساز گیاه نیز کاهش می‌یابد. علاوه بر این، نرخ تبخیر نیز در این فصول کمتر خواهد بود.

بنابراین باید میزان آبیاری را کاهش داده و فواصل بین دو آبیاری را افزایش دهید. با این حال همانطور که بالاتر گفته شد بهتر است قبل از آبیاری، سطح خاک را با دست لمس کنید که خاک تقریبا رطوبت خود را از دست داده باشد؛ چرا که آبیاری زیاد، منجر به باتلاقی شدن خاک و پوسیده شدن ریشه و در نهایت، مرگ گیاه می شود.

مطالب مرتبط

شرایط نگهداری میخک هندی یا دافنه زمستانی + نحوه کاشت در باغچه

۷ اشتباهی که باعث پژمرده شدن گل های طبیعی می شود

استاندار فارس: در توسعه کشاورزی استان دچار مشکل هستیم/آبیاری در فارس فاجعه آمیز است

نظرات