۸ ترفند جالب برای خشک کردن سریع نعنا
نعنا از محبوب ترین سبزی های معطری است که دارای خاصیت های بسیاری است و مزه بسیار خوبی می دهد.خریداری و خشک کردن آن بسیار در میان افراد رایج است.اما شاید برای خشک کردن آن تنها با یک روش آشنا باشید در صورتی که ما در این مقاله ۸ روش متفاوت خشک کردن نعنا را به آسانی به شما آموزش داده ایم.پس تا انتها همراه ما باشید.
زمان چیدن نعنا
- نعنا قبل از گل دادن، بهترین عطر و طعم را دارد و بهترین زمان برای چیدن آن است.
- بهتر است نعنا صبح های زود چیده شوند.
- ریشه نعنا ماندگار است و باید در خاک بماند، یک سوم ساقه را بچینید کافی است.
پاک کردن و شستن نعنا
- برگ های نعنا را از ساقه جدا کنید.
- گل و برگهای سیاه، خراب و کپک زده را از میان آنها جدا کنید.
- برای شستن نعنا از آب سرد استفاده کنید.
- حدود ۱۰ دقیقه در آب سرد خیس کنید تا گل و لای و گرد و غبار ان جدا شود.
- سپس آبکشی کرده و روی دستمال یا حوله پهن کنید تا آب آن کشیده شود.
روش های خشک کردن نعنا:
بعد از پاک کردن و تمیز کردن نعناها می توانید آنها را با روش های زیر خشک کنید.
۱-روش خشک کردن نعناع با مایکروفر
برای این کار مثل روش های دیگر، ابتدا نعناع ها را خوب شسته و اجازه دهید آب آن کامل داخل آبکش برود و سپس به مدت یک ساعت نعناع ها را روی یک حوله کاغذی پهن کرده و بذارید در هوای آزاد خشک شود.حالا دو لایه دستمال کاغذی ضخیم روی سینی مایکروفر پهن کرده و لایه ی نازک از نعناع ها را روی آن گذاشته و سپس با دو لایه دیگر دستمال کاغذی روی سبزی را بپوشانید.
بخش اصلی مرحله ی خشک کردن نعناع با مایکروفر از اینجا به بعد آغاز میشود. مایکروفر را دو دقیقه روی حرات بالا قرار داده و از طرفی مراقب باشید تا اشتعالی رخ ندهد. هرگز سبزی ها را حین خشک کردن، داخل ماکروفر رها نکنید به دلیل اینکه در اثر گرمای زیاد مشتعل و باعث آتش سوزی می شوند.
پس از گذشت ۲ الی ۳ دقیقه وضعیت خشک شدن سبزی ها را چک کنید. چنانچه همه چیز خوب پیش رفته باشد، نعناع ها بین دو انگشت خرد می شود در غیر اینصورت، سبزی ها را جابه جا کرده و ۳۰ ثانیه دیگر حرارت دهید. بعد از گذشت این مدت نعناع ها را از مایکروفر خارج کرده و اجازه دهید روی سطحی مثل روی اپن خنک شود تا برای ریختن داخل ظرف مناسب آماده شود.
۲-خشک کردن معمولی نعناع
نعنا را از زمین های کشاورزی خریداری کنید، زمانی که شروع به پاک کردن آن کردید حواس جمع باشید تا گل و برگ های سیاه، خراب و کپک زده را جدا کنید و دور بیاندازید زمانی که پاک کردن نعنا ها تمام شد می توانید آن ها را در آب سرد قرار دهید و در صورت دلخواه کمی مایع ظرفشویی بیافزایید این کار موجب می شود خاک، گرد و غبار، باکتری یا اجسام خارجی از سبزی خارج شود، پس از اینکه اطمینانتان جلب شد آن را در صافی یا آبکش ریخته تا آب های اضافی خارج شود. اکنون نوبت این است که نعناع ها را روی دستمال یا حوله یا کیسه تمیزی که خاصیت جذب آب را داشته باشد، قرار دهید تا آب اضافه خارج زمان و به مرور زمان خشک بشود.
۳-خشک کردن نعناع با روش آویزان کردنگ
یکی از روش های سنتی خشک کردن سبزی آویزان کردن است.چند شاخه نعنا را کنار هم قرار داده و به صورت دسته ای کوچک با نخ یا کش به هم ببندید.سپس از ساقه به صورت وارونه در محلی دور از آفتاب که هوا جریان دارد، به طنابی آویزان کنید تا به تدریج خشک شود.
بهتر است محلی تاریک با دمای بین ۲۱ تا ۲۷ درجه سانتیگراد و دور از گرد و غبار باشد.آویزان کردن یکی از بهترین روش هاست در این روش عطر نعنا بیشتر می شود.اگر محلی دور از گرد و غبار ندارید، می توانید نعناها را در پاکت کاغذی قرار داده و چند سوراخ یا شکاف روی آن ایجاد کنید.پاکت را با نخ ببندید و آویزان کنید.حداکثر ۳ هفته طول می کشد تا نعناها در محیطی گرم و خشک کاملا خشک شوند.
۴-خشک کردن نعناع در سایه
چنانچه در مطالب قبلی خانه داری نمناک هم اشاره داشتیم، برای اینکه سبزی را خشک کنید قرار دادن آن در سایه بسیار روش خوب و کم هزینه ای است، همان طور که می دانید آفتاب باعث زرد شدن سبزی ها می شود پس از سایه استفاده کنید. ابتدا برگ های خوب نعناع را جدا کنید و آن ها را داخل آب سرد بریزید و اجازه دهید گل و لای نعنا جدا شود و در آب ته نشین شوند سپس آن ها را آبکشی کنید و در یک پارچه با جنس کتان در سایه پهن کنید، مراقب رفت و آمد های فرزندتان باشید زیرا باعث پخش شدن نعناع روی زمین می شود و حتی امکان افتادن مو و یا چیزهای دیگر به داخل نعناها می شود.
۵-خشک کردن نعناع در فر
یکی از روش های بسیار سریع برای خشک شدن و ثابت ماندن رنگ نعناع، استفاده از فر یا ماکرویو است. بر روی سینی نعناع ها را پهن کرده و فر را در درجه ی ۱۸۰ سانتی گراد قرار داده و هر ۵-۱۰ دقیقه، نعنا ها را زیر و رو کنید تا کاملا خشک شوند زمانی که حس کردید کامل خشک شده اند فورا آن ها را بردارید تا رنگشان تغییر نکند.
۶-خشک کردن نعنا با باد پنکه
می توانید نعناهای شسته و آبکشی شده را با ساقه روی پارچه ای تمیز و نخی پهن کنید.باد پنکه را روی سبزی تنظیم کنید. بعد از ۱۰ الی ۱۲ ساعت با پنکه و یک روز هم بدون پنکه نعناها کاملا خشک می شوند.سبزی خشک شده به راحتی از ساقه جدا می شود.
۷-خشک کردن نعناع با دستگاه خنک کننده های گازی
زمانی که شما نعناع ها را از ساقه هایشان جدا کردید و آن ها را شستید، زمانی که دیگر برگ خراب یا کپک زده ای باقی نمانده است، آن را در یک ساک پارچه ای و یا یک دستمال پارچه ای قرار دهید و در پشت کولر گازی بگذارید زیرا گرمای پشت دستگاه موثر می باشد.
۸-خشک کردن نعناع با دستگاه خشک کن
برگ های نعناع را پس از اینکه پاک کردید داخل آب سرد قرار بدهید برگ ها را روی توری های دستگاه خشک کن پهن کنید و درجه ی آن را روی خشک کردن سبزیجات یعنی کمترین درجه ی ممکن قرار دهید و اجازه دهید تا کاملا خشک شوند.
نکاتی راجع به خشک کردن نعناع
- بهترین فضا برای نگهداری سبزی های خشک شده، جایی تاریک و خنک است.
- در صورت امکان، سبزی ها را تا قبل از استفاده خرد نکنید چراکه عطر آنها کم می شود.
- برای جلوگیری از تغییر طعم سبزی، بیش از زمان لازم نعناع ها را حرارت ندهید.
- از هر یک کیلوگرم سبزی نعناع حدودا ۵۰ گرم سبزی پاک شده به دست می آید.
- برای گرفتن آب اضافی نعناع شسته شده، می توانید آن ها را در کیسه پارچه ای ریخته و از خشک کن ماشین لباسشویی کمک بگیرید.
- اگر نعناع را در معرض هوا یا نور خورشید نگهداری کنید، عطر آن کم می شود.
- توصیه می شود سبزی های معطر خشک را در ظرف های کوچک نگهداری کنید.