۸ روش کاربردی برای جلوگیری از کپک زدن کابینت ها

بعضی‌ها بعد از آشپزی و شستن ظروف خسته می‌شوند و آشپزخانه را به حال خودش رها می‌کنند.

جرقه‌های وجود کپک کابینت از همین جاها زده می‌شود. رطوبت، گرما و تاریکی مواردی هستند که به‌مرور زمان دخل کابینت‌های شما را می‌آورند. بنابراین باید قبل از هر چیز راه‌های جلوگیری از کپک زدن کابینت را بدانید.

جلوگیری از کپک زدن آشپزخانه

علت کپک زدن کابینت چیست؟

عوامل زیادی باعث کپک زدن کابینت آشپزخانه و به ویژه کپک زدن کابینت ام دی اف می‌شوند که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  • رطوبت
  • گرما
  • تاریکی
  • موریانه‌ها

گرما و تاریکی که معمولا در کابینت‌ها وجود دارند و تحت کنترل شما نیستند. اما در این بین، رطوبت از آن‌چه فکر می‌کنید به شما نزدیک‌تر است و دردسرهای خاص خودش را هم دارد.

وقتی خیسی یا رطوبت روی سطح کابینت‌ها بماند، باعث باد کردن و ورم سطحی می‌شود. حالا گاهی این رطوبت به مرور به خورد کابینت‌ها می‌رود و باعث ایجاد کپک می‌شود. درو اقع رطوبت بعد از مدتی راه خود را به سمت درزها و عمق کابینت پیدا می‌کند و دردسرها از همان جا شروع می‌شوند.

موریانه ها چگونه باعث کپک کابینت می‌شوند؟

البته نمی‌توان همه تقصیرها را به گردن رطوبت انداخت. گاهی موریانه‌های ام‌دی‌اف نیز، علت کپک کابینت هستند. این موریانه‌ها، بسیار ریزتر از موریانه‌های معمولی هستند و به ام‌دی‌اف حمله می‌کنند. تخم‌گذاری در کابینت صورت می‌گیرد و به صورت رگه‌های نارنجی خودش را نشان می‌دهد. به این حمله موریانه‌ها کپک نارنجی هم می‌گویند.

در چنین مواقعی وجود گرد و خاک و چربیِ روی کابینت‌ها هم به کمک موریانه‌ها می‌آیند و وضع را بدتر می‌کنند. بنابراین در هر صورت باید دنبال راه‌های جلوگیری از کپک کابینت باشید که در ادامه می‌گوییم.

۸ روش کاربردی برای جلوگیری از کپک زدن کابینت چیست؟

این راه‌ها عبارت‌اند از:

۱- آشپزخانه را خشک نگه دارید!

خشک نگه داشتن آشپزخانه، بدون تردید مو‌ثر‌ترین راه برای پیشگیری از کپک زدن کابینت خواهد بود. فراموش نکنید که کابینت‌های کنار سینک، مستعد‌ترین کابینت‌ها برای باد کردن و کپک زدن هستند. پس هر زمان که مشغول شست و شوی ظروف هستید، از شدت آب کم کنید تا از پاشیدن آن، به دور و اطراف کابینت سینک جلوگیری کنید. بعد از شستن ظروف، کابینت سینک را با دقت بررسی کرده و یک پارچه خشک روی آن بکشید، تا تمامی رطوبت‌های احتمالی را از بین ببرید. با خشک نگه داشت کابینت‌ها، از زنگ زدگی و تغییر رنگ احتمالی دستگیره‌های کابینت نیز جلوگیری کرده و نیازی به خرید یراق آلات کابینت نخواهید داشت.

۲- حواستان به دیوار پشتی‌ کابینت‌ها باشد.

گاهی رطوبت به دیوار پشتی کابینت‌ها درز می‌کند و کم‌کم به خورد ام‌دی‌اف هم می‌رود. بی‌توجهی به این مورد می‌تواند به مرور باعث ایجاد کپک کابینت شود. بنابراین هر چند وقت یکبار، دیوارِ اطرافِ کابینت زیر سینک را بررسی کنید.

۳-روی کابینت‌ها را همیشه خشک و تمیز نگه دارید.

گاهی مقداری رطوبت یا آب روی سطح کابینت‌ها می‌ماند و به مرور زمان از درز و گوشه‌ها، به عمق کابینت نفوذ می‌کند. رطوبت هم که اصلی‌ترین علت کپک کابینت است. بنابراین برای جلوگیری از این وضعیت، هر روز سطح کابینت‌ها را با دستمال به‌طور کامل خشک کنید.

۴-خالی کردن به موقع سطل زباله را جدی بگیرید.

سطل زباله‌ها یا داخل کابینت هستند یا کنار کابینت قرار داده می‌شوند. حواستان به همنشینی سطل زباله و کابینت‌ها باشد. اگر نایلون داخل سطل به موقع عوض نشود، باعث نشت رطوبت زباله‌ها به اطراف می‌شود و دردسر ایجاد می‌کند.

از طرفی گاهی هنگام انتقال ته مانده غذا به سطل زباله، مقداری از غذا یا آبِ آن، داخل کابینت می‌ریزد. اگر حواستان به این خرده‌های غذا نباشد، بعد از مدتی کپک می‌زنند و در نهایت هم کپک کابینت را ایجاد می‌کنند. ایجاد بوی بد در آشپزخانه هم از دیگر بلاهایی است که این‌طور مواقع به سرتان می‌آید.

جلوگیری از کپک زدن آشپزخانه

۵-از یک هواکش قوی برای فضای آشپزخانه استفاده کنید.

آشپزخانه‌ها محیط مرطوبی دارند. پخت‌وپز، استفاده از ماشین ظرفشویی و… باعث ایجاد رطوبت زیادی در فضای آشپزخانه می‌شوند. کنترل میزان رطوبت وظیفه شما است. بنابراین بهتر است هنگام آشپزی، هود را روشن نگه دارید و به‌طور کلی از یک هواکش مناسب برای محیط آشپزخانه استفاده کنید. کنترل رطوبت یکی از راه‌های جلوگیری از کپک زدن کابینت‌ها است.

۶-کابینت‌های حاوی مواد غذایی و حبوبات را چند وقت یک‌بار چک کنید.

مرتب کردن آشپزخانه و گردگیری آن به مراتب از پاک کردن کپک کابینت ام دی اف راحت‌تر و بی‌دردسرتر است. بنابراین برای جلوگیری از چنین وضعیتی، هر چند وقت یک‌بار سری به کابینتِ‌ ظروف نگهدارنده چای، قهوه، حبوبات و سایر مواد غذایی بزنید. گاهی دربِ برخی از این ظروف، چند ماهی باز نمی‌شوند و ممکن است محتویات داخل آن‌ها دور از چشم شما کپک بزنند. به مرور زمان این کپک‌ها به بیرون منتقل می‌شوند و کپک کابینت ایجاد می‌شود.

۷-محیط آشپزخانه باید تمیز و مرتب باشد.

فرض کنید چند ساعتی را مشغول آشپزی بوده‌اید و حالا حسابی خسته هستید. به همین خاطر قید کارهایی مثل پاک کردن گاز یا جارو کردن آشپزخانه را می‌زنید و مشغول استراحت می‌شوید. لطفا بعد از مدت کوتاهی استراحت، دوباره به آشپزخانه برگردید. اگر خرده‌های چربی و غذا روی گاز یا کف آشپزخانه و زیر کابینت‌ها برای مدت طولانی باقی بمانند، کپک می‌زنند و این کپک‌ها به‌مرور زمان به کابینت‌ها هم انتقال پیدا می‌کنند.

۸- هر چند وقت یک‌بار به کابینت‌های زیر سینک و لوله‌های آب سر بزنید

لوله‌ها و اتصالات مختلفی زیادی در زیر سینک، پشت یخچال، ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی وجود دارند. گاهی این لوله‌ها به دلیل جابه‌جایی یا فرسودگی نم پس می‌دهند و مشکلات بزرگی برای شما ایجاد می‌کنند. رطوبت ناشی از این اتصالات می‌توانند به کپک کابینت منجر شوند.بنابراین هر چند وقت یک‌بار سری به این لوله‌ها بزنید و از سلامت و ایمن بودن آن‌ها مطمئن شوید.

 

مطالب مرتبط

ترفندهای کاربردی و آسان از بین بردن کپک ماشین لباسشویی

۹ روش جلوگیری از سیاه و کدر شدن جواهرات نقره

۱۵ نکته طلایی برای جلوگیری از رنگ پس دادن لباس در ماشین لباسشویی

نظرات