همه خانم ها همیشه با موهای سفید خود جنگ دارند و از همیشه به فکر پنهان کردن و از بین بردن آنها هستند.رنگ مو ها گزینه ای هستند که در اولین فرصت به ذهن خانم ها می آید اما این مواد شیمیایی می توانند به موهای شما آسیب برسانند و موجب ایجاد واکنش های نامطلوب در پوست سر شوند. به همین خاطر همه به دنبال راه حل های طبیعی و کم ضرری هستند که کم ترین آسیب را به موهای آنها بزند.یکی از این راه ها گذاشتن حنا بر مو است.
حنا آسیب کمتری به مو ها می زند و حتی فواید بسیاری دارد در عین حال نباید از ضرر های آن نیز غافل شد.
با ما همراه باشید تا در این مقاله فواید و ضررهای حنا برای مو را بررسی کنیم.
حنا چیست؟
به عنوان تنها گونه در تیره لاوسونیا ، حنا در سرتاسر جهان دارای نام های مختلفی از جمله هینا می باشد،که همه این نام ها توصیف کننده همان گیاه فوق العاده ای هستند که نام علمی آن Lawsonia inermis می باشد.
گیاه حنا دارای گل های سفید یا صورتی و همچنین میوه هایی کوچک است. طیف گسترده ای از روش های استفاده از حنا، به شکل رنگ، عصاره آبی، تنتور و مرهم پوست، دانه و یا برگ وجود دارد. این تنوع پذیری، حنا را به عنوان عنصری ارزشمند در میان داروهای سنتی تبدیل کرده است.
روغن، پوست و دانه های این گیاه رایج ترین اشکال (دارای کاربرد دارویی) آن می باشند. غلظت بالای مواد شیمیایی و مغذی موجود در حنا، ویژگی های زیادی از جمله خاصیت ضد التهابی، ضد باکتریایی، قابض، ضد ویروس و کاهنده فشار خون به آن بخشیده است.
رنگ کردن مو ها با حنا:
حنا گذاشتن روی سر از رایج ترین کار ها بین خانوم هاست. این گزینه یک رنگ طبیعی بوده که به طور سنتی از دیرباز از آن استفاده می گردید. به همین دلیل در کتاب های طب گذشته در خصوص مضرات و مزایای حنا مطالب متفاوتی می توان مشاهده کرد.البته باید در نظر داشت که شما نمی توانید از حنا برای تغییر رنگ مو ها و یا رنگ آمیزی آن استفاده نمایید. طیف رنگی این گیاه بسیار محدود است و نقش اساسی آن در زیباتر کردن موها می باشد.
فواید حنا برای مو
۱- رشد مو
حنا سرشار از آنتی اکسیدان است و به پُرتر و ضخیم تر شدن تار موهای شما کمک می کند. خاصیت آنتی اکسیدانی این ماده از موهای شما در برابر آسیب های ناشی از اشعه ماوراء بنفش خورشید محافظت می کند و مانع از ریزش مو خصوصا در افراد گیاهخوار می شود.
۲- درمان موهای آسیبدیده
استفاده از حنا راه حلی ایده آل برای درمان موهای وز، خشک و غیرقابل کنترل است. حنا توانایی فوق العاده ای در مبارزه با استرس اکسیداتیو یا همان عدم تعادل رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها در بدن ما دارد و می تواند به درمان موهای آسیب دیده کمک کند.
۳- از ریزش مو جلوگیری میکند
حنا برای ریزش مو به طرز قابل توجهی حائز اهمیت است. درمان ریزش مو با حنا به چه شکل صورت میگیرد؟
- به افزایش استحکام مو کمک می کند.
- شکنندگی مو را کاهش داده و موخوره را برطرف می کند.
- باعث تقویت موهای ضعیف و شکننده می شود.
حنا، مانند گیاهان دیگری همچون چای سبز یا زردچوبه، باعث مهار دی هیدروتستسترون (DHT) نمی شود و مستقیما از ریزش مو جلوگیری نمی کند. با این حال در کاهش شکنندگی موها تاثیر زیادی دارد. بنابراین استفاده از حنا می تواند در کاهش ریزش مو به شما کمک کند.
۴- پاکسازی پوست سر
حنا پوست سر را از چربی و آلودگی پاکسازی کرده و از ریزش مو در اثر چربی کف سر جلوگیری می کند.
۵- ایدهآل برای افراد مبتلا به آلرژی
حنا علاوه بر دارا بودن تمام پروتئین های ضروری مورد نیاز برای جوان سازی موها، فاقد هر گونه ماده شیمیایی مضر مانند PPD، آمونیاک و سولفات بوده و یک جایگزین عالی برای رنگ های شیمیایی خصوصا برای افراد مبتلا به آلرژی است.
۶- درمان شوره
شوره سر یکی از عارضه های شایعی است که در صورت عدم درمان تاثیرات نامطلوبی از جمله ریزش موها را به همراه خواهد داشت. استفاده از حنا یک راه حل عالی برای درمان شوره سر چرب است. با استفاده از این ماده در ماسک های مختلف می توان حتی با یک بار استفاده شاهد تاثیر فوری آن بود. حنا همچنین ماده ای موثر در درمان خانگی شوره سر قارچی می باشد.
۷-موها را بسیار نرم می کند
ممکن است کمی عجیب بنظر برسد اما حنا گاهی منجر به خشک شدن موها نیز می شود.
ترکیب حنا با عناصر دیگری همچون تخم مرغ، آووکادو، عسل، آبلیمو، روغن نارگیل و هر عنصر آبرسان دیگری، به نرم شدن و آب رسانی موها کمک می کند. از آنجایی که حنا به کوتیکول مو می چسبد، به این عناصر کمک می کند تا بهتر به موها نفوذ کنند.
بنابراین اگر حنا با عناصر مناسبی ترکیب شود نه تنها منجر به خشک شدن موها نمی شود، بلکه به آبرسانی و مرطوب شدن آن ها نیز کمک می کند. علاوه بر حنا می توانید از ماسک مو رطوبت رسان برای نرم کنندگی و رفع خشکی و وز موهایتان استفاده کنید.
۸– متعادل کردن PH
به لطف دارا بودن خواص دارویی فراوان، حنا موجب متعادل شدن PH مو و پوست سر شما شده و به حفظ باکتری های مفید پوست سر کمک می کند. حضور باکتری های مفید برای پوست سر الزامی است و در صورت از بین رفتن آنها شاهد التهاب و تحریکات پوستی خواهید بود.
مضرات حنا برای مو
۱- چالش تغییر رنگ مو پس از استفاده از حنا
همه حناهای موجود در بازار کاملا طبیعی نیستند. بسیاری از آنها حاوی افزودنی های خشن یا نمک های فلزی هستند و در صورت عدم رضایت از رنگ، پاک کردن آن را دشوار می سازند. حنا یک رنگ موی بسیار قوی است که هر رشته مو را تا کوتیکول اشباع می کند و در چنین شرایطی استفاده از رنگ های غیر طبیعی بر روی موهایی که با حنا رنگ شده اند، کارایی نخواهد داشت.
۲- خشکی مو
برخی از موها پس از استفاده از حنا دچار خشکی می شوند. خبر خوب این است که این خشکی معمولا پس از مدتی از بین می رود. کافی است پس از حنا گذاشتن، موهای خود را کاملا بشویید تا حنای اضافی را که به فولیکول های مو چسبیده اند، از بین بروند. علاوه بر این می توانید با استفاده از ماسک و سرم مو خشکی موهایتان را از بین ببرید.
۳- عملکرد نامناسب بر روی موهای روشن
حنا فقط بر روی موهای تیره بخوبی عمل می کند و با تقویت ته رنگ قهوه ای و گرم موهای تیره را به بهترین شکل رنگ می کند. اما با استفاده از حنا بر روی موهای روشن و دکلره شده به رنگ دلخواهی دست پیدا نخواهید کرد و نهایتا شاهد یک رنگ نارنجی خواهید بود تا قهوه ای!
۴- حنا می تواند باعث چند رنگ شدن موها شود
میزان یکدست شدن موهای رنگ شده با استفاده از حنا به عوامل زیر بستگی دارد:
- روش گذاشتن حنا روی موها
- مدت زمان گذاشتن حنا روی موها
- روش مخلوط کردن حنا
۵- آسیب به موها
برای رنگ کردن موهایتان با حنا، حتما پودر حنای باکیفیت خریداری کنید. در غیر این صورت ممکن است روغن طبیعی موهای شما از بین برود و به خشکی و آسیب دیدگی موها و تحریک پوست سر شما منجر شود. سعی کنید حنایی بخرید که نهایتا دو ماه از تاریخ تولید آن گذشته باشد. همچنین توجه داشته باشید که استفاده مکرر از حنا می تواند منجر به ایجاد رگه های مختلف و چند رنگ شدن موهای شما شود.
۶- حنا ممکن است رنگ موها را به مرور زمان تیره کند
حنا در طول استفاده اکسیده می شود و موها را رنگ می کند. هرچه بیشتر اجازه دهید اکسید شود، سایه تیره تری ایجاد می شود.همچنین استفاده مداوم از حنا روی موها باعث تیره تر شدن آنها می شود. در نتیجه قرار دادن رنگ روشن روی موها پس از استفاده از حنا می تواند یک چالش باشد.
۷- واکنشهای آلرژیک
برخی از افراد ممکن است نسبت به حنا آلرژی داشته باشند. در بیشتر مواقع این واکنش های آلرژیک به تحریک خفیف منجر می شود. اما ممکن است برخی از افراد تاول و زخم را نیز تجربه کنند. علاوه بر این بعضی از واکنش های شدید حنای سیاه می تواند بسیار خطرناک باشد. حنای سیاه شامل پارافنیلن دی آمین می باشد؛ یک ماده شیمیایی خطرناک که می تواند به سوختگی شیمیایی و واکنش های آلرژیک مرگبار منجر شود. توصیه می شود پیش از استفاده از حنا بر روی پوست و موی سرتان، حتما مقدار کمی از آن را بر روی پوست دستتان امتحان کنید تا با چنین اتفاقاتی روبرو نشوید.
۸- واکنش با فلزات
برخی از انواع حنا می توانند منجر به اکسید شدن فلزات و کدر یا لکه دار شدن آنها شود. این امر به ویژه در خصوص آهن و آلومینیوم صادق است. بنابراین توصیه می شود در یک ظرف غیر فلزی مانند شیشه، پلاستیک یا سرامیک اقدام به مخلوط کردن حنا نمایید.
نظرات