۸ عادت رایج نادرستی که مانعی برای رسیدن به موفقیت هستند
عادت های زیادی در زندگی ما وجود دارند که هرچند کوچک و ناچیز باشند اما همگی در موفقیت و آینده ما تاثیرات بزرگی می گذارند.گاهی با خود می اندیشیم که چرا به موفقیت نمی رسیم غافل از اینکه برخی از همین عادات مانع رسیدن ما به پیشرفت و موفقیت دلخواه ما در زندگی هستند.در این مقاله قصد داریم برخی از عاداتی که مانع رسیدن شما به موفقیت می شوند را بررسی کنیم.
موانع جدی موفقیت
آیا شما نیز برای رسیدن به رویاهایتان به دنبال کسب موفقیت هستید؟ چند درصد از مردم به این سؤال پاسخ منفی میدهند؟ آیا کسی وجود دارد که در زندگی خود بهدنبال موفقیت نباشد؟ همه ما در تکتک برهههای زندگی بهطور مداوم خواستار موفقیت در کارهایمان هستیم. شما نیز در تلاش برای رسیدن به موفقیت هستید؟ آیا تاکنون به عادتهایی که مانع موفقیت میشوند، فکر کردهاید؟ پس در اولین قدم موانع رسیدن به موفقیت را کشف کنید و یاد بگیرید چگونه بر آنها فائق بیایید. ویل دورانت، تفکر ارسطو را چنین خلاصه کرد که «ما آن چیزی هستیم که بهطور مداوم انجام میدهیم، پس عالی بودن یک عمل نیست بلکه یک عادت است.» عادتهای شما هستند که موفقیت را برایتان به ارمغان میآورند و گاهی همان عادتها هستند که مانع از رسیدن شما به موفقیت میشوند. عادات ویرانگر اولین مانع سر راه موفقیت شما میباشد. عادتهایی که به شما معرفی میکنیم چند نمونه از عادتهایی است که مانع از موفقیت میشود. قبل از آن با گامهای موفقیت آشنا شوید.
۱-اهداف شفاف نمیچینند
کوتاهمدتگرایان اهداف شفافی برای آینده ندارند که بر اساس آنها حرکت کنند. بدون این اهداف آنها نمیدانند که دلیلشان برای فعالیتهای هر روزه چیست و نهایتا دست به کارهایی میزنند که هیچ نتیجهای ندارد و فقط انرژی آنها را صرف کرده و بدتر از آن ممکن است به مسیر اشتباهی نیز رفته باشند.اما بدون هدفی دستیافتنی، زمانبندیشده و قابل اندازهگیری، نمیتوانند فعالیتهای متمرکز انجام دهند و فرصتها را از دست میدهند.
۲-فقط روی اکنون و حال متمرکز هستند
وقتی جوان هستید، زیستن در لحظه اکنون و تمرکز بر زمان حال ساده است. با اینکه این یک توانایی عالی محسوب میشود اما ممکن است یک توانایی دیگر را به خاطرش از دست بدهید.اگر میخواهید در زندگی رو به جلو حرکت کنید، باید آینده را به اندازه زمان حال، یا حتی قدری بیشتر از آن، دریابید.دنیا پر از آدمهای گنجشکروزی است که فقط به فکر آن هستند که امروزشان سپری شود. اگر میخواهید در آینده ثبات و امنیت بیشتری را تجربه کنید، نمیتوانید فقط به لحظه حال فکر کنید.
بله، خیلی از آدمها به شما خواهند گفت که اگر میخواهی خوشحال باشی در زمان حال زندگی کن. اما فکرش را هم نکنید که منظور از زیستن در زمان حال فراموش کردن آینده و برنامهریزی نکردن برای آن است.
۳-حاضر نیستند برای آینده قربانی بدهند
آدمهای کوتاهمدتگرا علاوهبر آنکه برنامهای برای آینده ندارند، اغلب قربانیهای ضروری برای برخورداری از آینده بهتر هم نمیدهند. اغلب آدمها درک میکنند که اگر در زمان اکنون واقعا کار و صرفهجویانه زندگی کنی، میتوانی آینده موفقتر و باثباتتری داشته باشی.فقط بحث پول نیست. درست مثل مثال رقصنده بالا، میتوانید روی مهارتهایتان سرمایهگذاری کنید و آموزش بینید. اما میتوانم مثالی پولی بزنم که بهتر متوجه شوید.
سام عاشق قهوه است اما تصمیم میگیرد به جای دو لیوان قهوه در روز یک لیوان قهوه بخورد. او میتواند هر روز ۳دلار بیشتر پسانداز کند و در طی سال او ۱۰۹۵دلار پسازانداز کرده است. او دوست دارد یک تلویزیون باحال بخرد اما تلویزیون قدیمیاش خوب کار میکند، بنابراین تصمیم میگیرد پول را صرف محصولی کند که میتواند تا ۵درصد بازگشت سرمایه برایش داشته باشد. سرمایهگذاری از قانون مرکب پیروی میکند. پس بعد از ۵سال، او تقریبا ۱۴۰۰دلار دارد که میتواند هر زمانی که نیاز داشت برای هر چیزی که نیاز داشت خرج کند. اما در طی این مدت او همچنان به حذف یک فنجان قهوه در روز ادامه داده و پول آن را نیز پسازانداز کرده است، پس هر سال او ۱۴۰۰دلار دیگر نیز دارد.
همه اینها فقط با قربانی کردن یک فنجان قهوه در روز رخ داده است! این فقط مثال است. شما نیاز دارید چیزهایی را در لحظه اکنون قربانی کنید، درغیراینصورت نمیتوانید آینده جالبی داشته باشید.
۴-مقصر دانستن دیگران برای ناکامیها
بسیاری از افراد در مواقع شکست، مدام دیگران را مقصر میدانند و مسئولیت خود را نادیده میگیرند. این افراد نمیتوانند باور کنند که در برابر زندگی خود مسئول هستند و مدام انگشت اتهام خود را به سمت دیگران میگیرند. عدم پذیرش مسئولیت یکی از مخربترین عادتها است و ما را از رسیدن به موفقیت باز میدارد.
۵-به دنبال دستاوردها و موفقیتهای کوتاهمدت هستند
یادتان است تب رمزارزها در اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی خیلیها را در سراسر دنیا گرفته بود. از این تبها زیاد آدمها را میگیرد. یکباره همه وارد آن میشوند، مدتی در آن زمان صرف میکنند و بعد حوصلهشان سر میرود و خارج میشوند. اما برخی با ممارست و صرف وقت در همین تجربههای تبآلود به نتایج بزرگی دست پیدا میکنند.
ممکن است برخی تجربهها در آغاز کار دستاورهای اندکی داشته باشند. مثلا بازار رمزارزها بالا و پایین میشود و ممکن است برخی با سقوط بازار دچار هراس شوند و پولشان را بیرون بکشند، اما همیشه در این نوع موقعیتها آدمهایی هستند که خونسرد عمل میکنند آنها کاری به پولی که سرمایهگذاری کردهاند ندارند. میگذارند که بازار بالا و پایین شود و تا زمانیکه واقعا به آن پول نیاز ندارند آن را خارج نمیکنند. یا زمانی خارج میشوند که حس کنند پول بیشتری در مقایسه با سرمایهگذاری اولیه کسب کردهاند.
تفاوت این دو دیدگاه در بلندمدتگرایی و کوتاهمدتگرایی است. وقتی روی نتایج کوتاهمدت تمرکز کنید حتما دچار استرس میشوید.
۶-چندین کار را همزمان انجام میدهند
اگر آدمها اهداف واضح و روشنی برای آینده نداشته باشند، اغلب چندین مسئولیت و وظیفه را به صورت همزمان انجام میدهند. این کار باعث میشود که سرشان بیخودی شلوغ شود، استرس بگیرند و چرخشان پنچر شود.
مشکل اینجاست که آنها چندین فعالیت متفاوت را در چندین مسیر متفاوت انجام میدهند. در سنین پایینتر که آدمها انرژی بیشتری دارند دوست دارند همه چیز را امتحان کنند. باشگاه میروند، کلاس زبان میروند، کلاس آشپزی میروند، تصمیم میگیرند خیریه تأسیس کنند، تصمیم میگیرند خواننده شوند، یکباره دوست دارند شانسشان را در تئاتر امتحان کنند…خلاصه همه کار دوست دارند بکنند اما چون تمرکزشان روی فعالیتهای مختلف پخش شده است، نمیتوانند از آن بهره ببرند.
تازه دلشان میخواهد از زندگی عاشقانه و اجتماعی پرباری برخوردار باشند که خودش قدری از تمرکز آنها را نیاز دارد. انجام همه این کارها با هم میتواند لذتبخش باشد اما کمکم انرژی شما تخلیه میشود. درضمن در هیچکدام آنقدرها پیشرفت نمیکنید. زبانتان ناقص میماند، خیریهتان رشد نمیکند. برنامههایتان با هم تداخل پیدا میکند و ….یکجایی میرسد که رییستان میگوید به اندازه کافی دل به کار نمیدهی و اخراجی!
بنابراین وقتی چندین کار را همزمان انجام میدهید، درواقع هر کاری را بسیار ضعیف و اندک و در مسیرهای متعدد انجام میدهید و پیشرفتی حاصل نمیشود.
۷-پرهیز از ریسک و خطر
انسانهای موفق برای چالشها و خطرهای زندگی آماده هستند و عواقب کارها را به جان میخرند تا به هدف خود دست پیدا کنند. اگر اهل خطر کردن نیستید، به احتمال زیاد در یک محدوده درجا خواهید زد. در واقع پرهیز از خطر و عدم مواجهه با چالشها یکی از عادات مخرب است که ما را از موفقیت باز میدارد.
۸-به بعد موکول میکنند
کاری که امروز وقت داری انجام دهی را هرگز به فردا موکول نکن. این یکی از قدیمیترین توصیههای تاریخ بشر است. کارهای انجان نشده امروز باقی مانده است. میتوانید همت کنید و امروز انجامشان دهید و کار فردا را سبک کنید. یا روی کاناپه دراز بکشید و یک قسمت دیگر از سریال مورد علاقهتان را تماشا کنید.
اهمالکاری آفت کوتاهمدتگرایی است. آنها کارها را به تعویق میاندازند چون میخواهند از زمان حال لذت ببرند اما نمیدانند که دارند به آیندهشان صدمه میزنند. البته برخی از اهمالکاریها ناشی از افسردگی است که موضوع بحث ما نیست.برای حل آن چه کنیم؟ از خودتان سوال بپرسید: هدیه دوست داری؟ پاسخ: معلومه کی بدش مییاد؟پس چرا با انجام کارهای باقیمانده امروز، فردا را به خودت هدیه نمیدهی؟